Головна » 2015 » Квітень » 30

Разову грошову допомогу до Дня Перемоги отримають більше 85 тис. мешканців області

Усі виплати буде здійснено до 5 травня, повідомила заступник голови Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична. За її інформацією, на ці цілі Харківська область отримала з державного бюджету 61,4 млн. грн. (з них 0,4 млн. піде на оплату послуг поштового зв’язку).

«На сьогодні в банківські установи та поштові відділення зв'зку перераховано кошти в загальній сумі 53 млн. грн., що становить 87%. З них 355 тис.грн. перераховано для виплати 428 учасникам АТО», - пояснила Юлія Світлична.

Крім коштів із держбюджету, інвалідам I, II, III групи та учасникам бойових дій у Другій світовій війні передбачено виплати і з обласної казни. Так, згідно з Програмою соціального захисту населення Харківської області на 2015 рік, майже 1 тис. 700 осіб отримають по тисячі гривень.

«Ці люди отримають кошти і з державного, і з обласного бюджету», - уточнила заступник голови облдержадміністрації.

Довідка. 31 березня 2015 року Кабінетом Міністрів України було затверджено постанов ... Читати далі »

Просмотров: 731 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

ЩОБ ВІДПОЧИНОК НЕ ПЕРЕТВОРИВСЯ НА ТРАГЕДІЮ

Із настанням травневих свят чимало жителів нашого району відпочиватимуть на природі. Однак іноді необережність людей під час відпочинку може призвести до трагічних наслідків. Тому, щоб відпочинок не перетворився на трагедію, потрібно знати і дотримуватись правил пожежної безпеки. Якщо Ви плануєте відпочивати у лісі, то пам’ятайте, що для виникнення пожежі в лісі достатньо найменшої іскри. Навіть недопалок чи необережно кинутий запалений сірник може призвести до трагедії. Тому пам’ятайте, що не можна залишати розведене вогнище без нагляду, не розпалюйте багаття ближче ніж за 50 метрів до хвойного та за 25 метрів до листяного лісу. Не розкладайте багаття поблизу сухої трави, вибране місце добре розчистіть, обов’язково спостерігайте за полум’ям, а коли залишаєте місце де розводили багаття, загасіть його та засипте землею чи загасіть водою. Також пам’ятайте, що перебуваючи на відпочинку у лісі, не можна смітити, адже залишені на сонячній галявині пляшки чи уламки скла, фокусуючи сонячне проміння, здатні спрацювати як запалювальні лінзи.

Тому Борівський РС ГУ ДСНС України у Харківській області нагадує громадянам, що виконання основних правил пожежної безпеки в лісі не вимагає великих зусиль і дозволяє зберегти не тільки природні лісові багатства нашого району, а і власне життя.

Віталій Сернецький.

... Читати далі »

Просмотров: 419 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

ЧЕРВОНІ МАКИ - СИМВОЛ ПЕРЕМОГИ

Червоні маки на День перемоги в Україні стануть головним символом пам’яті замість георгіївської стрічки.

Прикріпити квітку маку 8 та 9 травня на згадку про загиблих у Другій світовій війні закликала дружина президента Марина Порошенко на презентації проекту «Маки пам’яті», приуроченій до 70-ї річниці Перемоги над нацизмом.

Просмотров: 902 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

ХТО ВИНЕН І ЩО РОБИТИ?

Колишній  в`язень  Освенцима  про  Крим, Донбас, фашизм, георгіївску стрічку та інше

Харківський професор Ігор Малицький народився в 1925 році. У 1938-му його батька, командарма Червоної Армії, розстріляли. Під час війни Ігор Малицький потрапив у полон і пройшов чотири німецьких концтабори: Терезин, Освенцим, Маутхаузен, Лінц 3. На його руці - табірний номер: 188005.

Ігорю Федоровичу 90 років, але він продовжує викладати. Наприкінці січня він брав участь в урочистій церемонії на честь 70-річчя звільнення Освенцима, зуст-річався з президентом Петром Порошенком. Жовто-синя українська стрічка на його табірній робі обурила російських ура-патріотів. «Дідусь і не в курсі, що йому» повісили «,» А нафіга у в’язня на фото хохляцька стрічечка на одязі? «- Пишуть коментатори з Росії. В інтерв’ю Радіо Свобода, згадуючи Другу світову війну, Ігор Малицький розмірковує про те, як запобігти новій катастрофі.

- Ігор Федорович, ви пережили найстрашнішу війну в історії людства. Зараз навіть цілком врівноважені експерти говорять про те, що є небезпека нової великої війни із застосуванням ядерної зброї. Ви вважаєте, що ці побоювання обґрунтовані, чи такого бути не може? ... Читати далі »

Просмотров: 560 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

КОМУ ВІЙНА, А КОМУ...

Шановна редакціє! Звертаються до вас жителі селища Борова, сусіди людей, які потрапили у біду, бо вже немає сил дивитись на жорстокість, підступність і жадібність деяких односельців.

Так сталося, що з півроку тому у будинку по провулку Комунальному оселилася сім’я з Горлівки, яка переживає зараз дуже важкі часи. В одному з номерів «Трудової слави» вже писалося про цю сім’ю, але ж після цього стало ще гірше.

Люди (сім’я К.), що пустили горлівчан на квартиру в чужий будинок, за яким лише придивляються, бо справжній господар знаходиться за межами України, постійно порушували всі домовленості і вимагали все більшої і більшої оплати, погрожуючи виселенням. І все це незважаючи на те, що переселенці наперед сплачували всі комунальні послуги і певну суму додатково. Платити ще більше сім’я переселенців просто не в змозі. Тим більше, немає ніяких гарантій, що завтра сім’я К. не забажає ще більше.

Тоді «орендодавці» вирішили викинути їх просто на вулицю за будь-яку ціну. Дійшло до того, що у середині квітня вони самовільно перекрили у будинку, що арендували горлівчани, газ, воду та перерізали проводи електропостачання. Це при тому, що всі рахунки були сплачені за квітень наперед, а у будинку знаходиться двоє маленьких дітей (10 місяців та 5 рочків).< ... Читати далі »

Просмотров: 491 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

ЗРОБИМО  НАШЕ  СЕЛИЩЕ  ЧИСТИМ  І  КРАСИВИМ

Борівщина вже кілька років поспіль бере участь у всеукраїнських акціях «За чисте довкілля!» та «Зробимо Україну чистою!». Маючи різні назви, обидві акції спрямовані на досягнення однієї мети – чистота і благоустрій територій та  збільшення відповідальності українців за навколишнє середовище.

З приходом весни на території району здійснюються заходи з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку. Минулого тижня працівники підприємств, установ, організацій Борової висаджували та білили дерева в центральному парку селища і по вулиці Миру. Загалом, було висаджено близько 200 саджанців. Будемо сподіватися, що на цьому етапі дана добра справа не завершиться і кожне деревце отримає в подальшому належний догляд. А наше селище буде завжди чистим, зеленим і красивим!

Оксана ДУДНИК.

Просмотров: 446 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

ВЕСНЯНІ ТУРБОТИ ЧЕРНЕЩАН

Нинішня весна, як справжня жінка – примхлива і непередбачувана. Для хліборобів така весна – справжнє випробування, потрібно бути готовими вийти в поле будь-якої миті, щойно сонечко просушить землю, і за необхідності працювати у дві зміни, аби провести всі заплановані агрозаходи у строк.

Озимий клин в агрофірмі «Новий шлях» нині знаходиться в доброму стані, минулої осені засіяно 830 га озимої пшениці на зерно і 85 га – на зелений корм. На всій площі було проведено ранньовесняне підживлення, на кожен гектар внесено по 200 кг карбамідно-аміачної суміші.

- Після підживлення КАСом, озимі помітно зрушили в ріст, - розповідає головний агроном агрофірми Віктор Северин. – Підживлення проводили механізатори Василь Бараннік, Євген Волохатий, добрива до поля підвозив Олег Родін. А минулого тижня ці  ж працівники вносили гербіциди на поля озимої пшениці.

Так, нинішній квітень рекордний щодо кількості опадів та аномальних холодних  погодних умов, але рослини озимини розвиваються нормально і якщо провести всі агрозаходи своєчасно та якісно, отримаємо запланований врожай.

А от сівбу просапних культур –соняшника та кукурудзи- необхідно провести в найкоротші строки - до початку травня. Так, не втомлюся повторювати, що кожна ... Читати далі »

Просмотров: 631 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

Тиждень знань безпеки життєдіяльності

Народна мудрість говорить: ”Посієш звичку – пожнеш характер”. Тому формування у дітей стійких навичок правильної поведінки в незвичних небезпечних обставинах, усвідомлення цінності їх життя та здоров’я, навчання способів регулювання власної поведінки у довкіллі, серед людей та предметів повинно починатися з раннього віку. З метою попередження надзвичайних ситуацій, загострення уваги на необхідності дотримання основ безпеки життєдіяльності з 20.05.2015 по 24.05.2015 року у Борівському ДНЗ «Берізка»(ясла- садок №1)  був  проведений «Тиждень знань безпеки життєдіяльності». 

Педагоги дошкільного закладу провели з дітьми відпо-відну навчально-виховну роботу: музичні розваги за темами безпеки життєдіяльності;цикл занять і бесід з дітьми щодо безпеки поведінки в різних життєвих ситуаціях; конкурс дитячих малюнків «Безпека в казках»; розглядання ілюстрацій, плакатів, фотографій, книжок за тематикою тижня.

Вихователі груп спільно з працівниками Борівського РС ГУ ДСНС України у Харківській області  ефективно попрацювали над тим, щоб діти засвоїли чого не можна робити: при відсутності дорослих вмикати електроприлади; гратися на проїжджій частині вулиці; гратися з сірниками, колючими та ріжучими предметами та ін.; бра ... Читати далі »

Просмотров: 355 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

МАЛІ  ОЛІМПІЙСЬКІ  ІГРИ

З 2010 року на Харківщині проводяться учнівські змагання з естафетних  вправ та знання історії олімпійського руху «Малі  олімпійські ігри» (Діти Харківщини). На початку квітня 2015 року в смт. Барвінкове пройшли зональні змагання серед учнів 3-4 кл., 5-6кл., 7-8кл., в яких взяли участь переможці ра-йонних змагань Борівського, Балаклійського, Близнюківського, Борівського та Ізюмського районів.

Честь Борівського району на цих змаганнях, захищали учні Борівської ЗОШ № 1. Серед учнів 3-4 класів змагання проводилися з чотирьох естафетних вправ та знання історії олімпійського руху. За результатами змагань  команда  Борівської ЗОШ №1 зайняла  IV місце ( вч. Матвієнко В.А.)

 Змагання серед учнів 5-6 класів складалися з трьох видів:  І – легкоатлетичні вправи, ІІ – естафетні вправи з предметами,  ІІІ – знання історії  олімпійського руху. В підсумку, команда учнів Борівської ЗОШ №1, зайняла  І місце (вч. Мизюк В.А.) та буде брати участь у фінальних змаганнях в м. Харків.

В змаганнях серед учнів 7-8 класів борівчани були другими в  естафетних вправах, першими в знанні історії олімпійського руху і з Барвінківським  районом набрали однакову  кількість балів. Лише за регламентом  ... Читати далі »

Просмотров: 581 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

ЧЕМПІОНАТ   З     БАСКЕТБОЛУ

Після декількох років перерви в Борівському районі знову  відновилися змагання з баскетболу. На жаль, цього року, в змаганнях взяли участь всього лише чотири команди: «Прогрес» та «Еліта» (с. Ізюмське), «Олімпієць» (с. Першотравневе) та «Веселі мелодії» (смт.Борова).

Маючи  прекрасний баскетбольний майданчик в фізкультурному комплексі ДЮСШ, Борівський район має лише чотири  баскетбольні команди – це прекрасно

Незважаючи на це,  змагання все ж  таки відбулися і за регламентом пройшли за  круговою системою. Команда «Олімпієць» поступилася в усіх іграх і зайняла  четверте місце. Юнацька команда  ізюмчан «Еліта», програвши  дві гри, з однією перемогою зайняла  третє місце. «Веселі  мелодії»  поступилася лише «Прогресу» тому  стали срібними призерами змагань. Ну, а переможцями чемпіонату Борівського району  з баскетболу 2015 року стала команда «Прогрес» с.  Ізюмське, яка не програла жодної гри, та отримала головний приз  змагань – баскетбольний м’яч. За  команду «Прогрес» виступали: Мизюк  В.А., Мизюк П.А., Мизюк С., Мизюк О., Мизюк Ю., Шафран Р. Вітаємо переможців та призерів змагань з їхніми досягненнями.

Від ... Читати далі »

Просмотров: 594 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

ДИТЯЧИЙ  БАСКЕТБОЛ

Нещодавно на базі  Борівської ЗОШ №1 та спортивного комплексу  Борівської ДЮСШ були проведені ра-йонні змагання з баскетболу серед дівчат та юнаків 8-11 класів ЗОШ району. В цих змаганнях взяли участь шість команд:  Борівська ЗОШ №1,  Першотравнева ЗОШ, Піско-Радьківська ЗОШ, Ізюмська ЗОШ, Богуславська ЗОШ, Чернещинський  НВК  - всього 111 учнів.

 За регламентом змагань команди були розділені на дві групи,  в яких  проводилася кругова система. Перші та другі місця  вийшли до півфіналів, після чого були  розіграні 1-2 та 3-4 місця.

  Серед дівчат  місця розподілилися  таким чином: 5-6 місце у команд Чернещинського НВК та Богуславської ЗОШ. Четверте місце у Піско-Радьківської  ЗОШ, бронза у Борівської ЗОШ №1, другими були Першотравнева ЗОШ, а чемпіонами стали дівчатка Ізюмської ЗОШ.

  Серед юнаків  місця розподілилися в такому порядку: 5-6 місце у Чернещинського НВК  та Піско-Радьківської ЗОШ; 4 місце – Першотравнева ЗОШ, ІІІ  місце за Борівською ЗОШ  №1, ІІ місце у Богуславців, а І  місце вибороли знову учні Ізюмської ЗОШ.

    Вітаємо учнів Ізюмської ЗОШ та їх вчителя фізкультури Мизюка П.А. з подвійною перемогою.

Віта Василець.

Головний спеціаліст відділу освіти РДА.

 

... Читати далі »
Просмотров: 630 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

Меланомі - стоп!

Меланома відноситься до групи особливо небезпечних злоякісних новоутворень. Протягом багатьох років (10-50) пухлина може розвиватися в поверхневих шарах шкіри, нічим не даючи про себе знати. Пізніше її поодинокі клітини проростають углиб та, зберігаючи здатність до розростання, збільшують об’єм і агресивність пухлини. Загальна риса всіх меланом -відсутність тісного контакту між клітинами. Недостатня здатність до зчеплення і стає причиною легкого відриву клітин від основної маси пухлини, що і призводить у подальшому до виникнення метастазів.

Зародженню меланоми сприяють різні причини. Але  головна з них — постійне погіршення екологічної ситуації.

Один з найбільш значних факторів ризику — надмірне перебування на сонці. Звичайно, для кожної людини норма інсоляції індивідуальна, але завжди важливо пам’ятати, що ультрафіолетове опромінення у великих дозах викликає необоротні зміни в клітинах шкіри, приводячи до їх переродження.

Найбільш схильні до такого мутагенного впливу сонячних променів світлошкірі, світловолосі люди з блакитними, зеленими і сірими очима.  До групи ризику також відносяться ті, у кого багато веснянок, пігментних плям і невусів, особливо якщо діаметр останніх перевищує 5 міліметрів.

Іноді пухлина розвивається після травми родимки (удару), якщо необережно зачепити її нігтем, яким-небудь гострим предметом, мочалкою.

... Читати далі »
Просмотров: 477 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

НА ПРИЙОМ ДО ОБЛАСНОГО ДЕПУТАТА

Минулого тижня з робочою поїздкою по сільських радах Борівщини приїхав депутат Харківської обласної ради Ігор Балута.

Питання, які піднімалися під час зустрічі, стосувались найбільш актуальних тем сьогодення, покращення якості життя громадян. 

На його переконання, статус депутата зобов’язує бути ним цілодобово, без відпусток і перерви. Проблеми, з якими зверталися до депутата, мали переважно соціальний характер. Досить актуальними були і залишаються питання надання матеріальної допомоги на лікування, виділення коштів на тверде паливо, призначення і виплата субсидій та пенсій, допомога в отриманні посвідчення учасника АТО, сприяння в оформленні земельних ділянок, які надані учасникам АТО.

Так, у Підвисокому до Ігоря Мироновича звернулися жителі, аби з’ясувати чому закупівельники дуже занижують ціни на молоко. Дана проблема актуальна для багатьох сельчан, які тримають вдома корів. І вирішити її слід за допомогою департаменту агропромислового комплексу ХОДА.

Гороховатський сільський голова Віктор Палієнко окрім інших проблем, поділився з депутатом наболілим щодо спрощення отримання дозволу на прочищення посадок від сухих дерев. А також про те, що після зміни законодавства сільрада не має можливості використати кошти, які збирали для ремонту сільського клу ... Читати далі »

Просмотров: 420 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

БОРІВЧАНИ ПРОВОДЖАЛИ МОБІЛІЗОВАНИХ ЗЕМЛЯКІВ

22 квітня о 7 годині ранку на Борівському автовокзалі було особливо людно, – Борова проводжала 4-х мобілізованих земляків.  Рідні, друзі і просто небайдужі громадяни прийшли подякувати захисникам Вітчизни за їхню мужність і високий рівень відповідальності  та від щирого серця побажати повернутися живими і здоровими. Тут залишаються їх матері, дружини та діти, які з нетерпінням чекатимуть повернення своїх близьких до рідного дому.

Відправка відбулась у ході оголошеної Указом Президента України четвертої хвилі мобілізації. Мобілізовані певний час проходитимуть навчання в спеціальному центрі підготовки та перепідготовки і тільки після того будуть направлятися на виконання бойових завдань.

 

Просмотров: 359 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

Звернення

депутатів Борівської районної ради Харківської області

до Кабінету Міністрів України щодо внесення змін до постанови №20 від 11 січня 2005 року „Про затвердження Порядку перерахування деяких субвенцій  державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій” (зі змінами)

Депутати Борівської районної ради стурбовані фінансовою ситуацією, яка склалася на Борівському комунальному підприємстві теплових мереж. В зв’язку з ростом тарифів на послуги теплопостачання для населення при зменшенні реальних доходів громадян збільшилась кількість абонентів, які користуються пільгами та субсидіями. Також значно збільшились і  суми нарахованих пільг та субсидій для населення – споживачів послуг теплопостачання.

Згідно постанови КМУ №20 від 11.01.2005 р. „Про затвердження порядку перерахування деяких субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій” (зі змінами) кошти, отримані з державного бюджету на погашення пільг та субсидій, шляхом взаєморозрахунку, направляються виключно на погашення заборгованості Борівського комунального підприємства те ... Читати далі »

Просмотров: 1057 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

ІЗ СЕСІЇ РАЙОННОЇ РАДИ

Відбулася LVІІІ сесія Борівської районної ради VІ скликання. На порядок денний було винесено наступні питання:

«Про внесення доповнень до районної Програми cоціального захисту населення Борівського району, районної ветеранської громадської організації «Чорнобильці Бо-рівщини», Борівської районної організації ветеранів України, Борівського відділення  воїнів-інтернаціоналістів та воїнів запасу «Пандшер» на 2012-2016 роки, затвердженої рішенням XV сесії районної ради VІ скликання від 23 грудня 2011 року, з урахуванням змін та доповнень, внесених рішенням ХХІХ сесії районної ради VІ скликання від 26 грудня 2012 року», а саме: розділ «Основні завдання програми» доповнено пунктом «Відшкодування за проведення відпочинку звільнених у запас (демобілізованих) військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції, на базі санаторно-курортних закладів, розташованих на території Харківської області»;

 «Про внесення  змін  та доповнень до   районної Програми розвитку освіти «Новий освітній простір Борівщини» на 2014-2018 роки,    затвердженої рішенням ХLIІІ сесії ра-йонної ради VI скликання від  31 січня  2014  року з урахуванням  змін та доповнень, внесених    рішеннями    ХLVIII    сесії ... Читати далі »

Просмотров: 456 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

ЧОРНОБИЛЮ - НІ!

Від дня  найстрашнішої за наслідками катастрофи минулого тисячоліття,   чотири букви – ЧАЕС – стали символом трагедії, що спіткала мільйони людей, вразила весь світ, приголомшила страшним розмахом незвіданої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватиме ще не одне покоління.

Напередодні 29-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС в Борівському будинку дитячої та юнацької творчості відбулася зустріч з Сергієм Петровичем Тарасюком, учасником ліквідації наслідків аварії. З вихованцями БДЮТ, учнями  6-А та  6-Б класів Борівської ЗОШ №1(класні керівники   Н.В. Павленко, В.С.Коцар ), що були присутні на зустрічі, Сергій Петрович поділився своїми спогадами. Він пригадав, як працював у місті Прип’ять, в яких умовах виконував свою справу, розповів  про інших ліквідаторів, відповів на запитання. Діти вшанували  хвилиною мовчання пам’ять усіх, хто віддав своє життя заради нашого сьогодення і нашого майбутнього.

Потім переглянули фільм про Чорнобиль до катастрофи, після неї та який вигляд має «зона» сьогодні.

 ...Минають роки. Чорнобиль ще довго буде важким відлунням в наших серцях. Учасники зустрічі щиро вдячні Сергію Петровичу, іншим ліквідато ... Читати далі »

Просмотров: 440 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ТРАГЕДІЇ

Напередодні 29-ї річниці Чорнобильської катастрофи у Боровій біля пам’ятного знаку Чорнобильцям Борівщини відбувся мітинг-реквієм. Участь у заході взяли: керівництво району, селища, депутати Харківської обласної ради, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, небайдужі громадяни.

До присутніх звернувся голова райдержадміністрації Віталій Кіян. Він нагадав про страшні наслідки Чорнобильської трагедії для всього людства і героїчний подвиг ліквідаторів аварії, серед яких 104 наших земляки, і 47 з них, на жаль, вже немає серед живих.

- Сьогодні ми вшановуємо героїв-ліквідаторів, які, на щастя, перебувають з нами. Своїм здоров’ям ви врятували Україну і світ від страшної біди, – зазначив Віталій Олексійович. - Щиро дякуємо вам за це і прийміть наш низький уклін.

Від імені Борівської районної державної адміністрації та районної ради він побажав також всім ліквідаторам сімейного щастя, родинного затишку та благополуччя.

Свої побажання довгого щасливого життя і слова вдячності героям-чорнобильцям висловив також депутат Харківської обласної ради, радник голови Харківської облдержадміністрації з економічних питань Володимир Сенчук.

Після вис ... Читати далі »

Просмотров: 555 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

БЕЗ МИНУЛОГО НЕМАЄ МАЙБУТНЬОГО

Чи наважилися б ви ризикнути власним здоров`ям і навіть життям заради порятунку тисяч людей?

Складно одразу відповісти на таке серйозне питання, але на сторінках  історії України назавжди викарбувано імена наших хоробрих земляків, котрі не знали слова «Ні».

Майже три десятки років тому сталася подія, яка зруйнувала плани, прагнення та мрії багатьох звичайних громадян. Чорнобиль... Самого цього слова достатньо, щоб в уяві кожного з нас з`явилися страшні картини. А хоробрі молоді люди з усієї країни у той трагічний і переломний для країни рік побачили їх на власні очі. Їх можна сміливо називати героями свого часу. Має таких героїв і наш Борівський ра-йон. Всупереч відомому вислову - «Герої не вмирають», - з кожним роком їх стає все менше і менше…

Один із ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС - Микола Єдімент. 

Він згадує, як, прибувши молодим хлопцем до зараженої радіацією зони, подумки питав самого себе: «Чому саме я?» Але не минуло й кількох днів, як він почав підбадьорювати своїх товаришів працювати більше, аби менше таких самих хлопців потрапило сюди. Микола Федорович вважає, що всі ми маємо бути готові рятувати своїх співвітчизників і не ухилятися від цього ... Читати далі »

Просмотров: 681 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

Продаж арештованого майна шляхом електронних торгів
Міністерством юстиції України видано наказ від 16.04.2014 №656/5 «Про проведення експерименту із запровадження порядку реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 16.04.2014 за №427/25204, яким регламентовано порядок проведення електронних торгів: реєстрація учасників, безпосереднє проведення торгів, правила уцінки майна, вирішення спірних ситуацій тощо.
Так, вже з 1 липня 2014 року окрім Києва, Дніпропетровської, Вінницької та Львівської областей система електронних торгів з реалізації конфіскованого майна  працює у Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Одеській, Харківській та Чернігівській областях. 
Основною метою цього експерименту є викорінення корупційних інструментів у процесах продажу арештованого майна. Це саме той принцип, за яким он-лайн аукціони успішно функціонують вже у багатьох країнах світу.
Проведення електронних торгів
1. Реалізація майна здійснюється шляхом проведення Організатором електронних торгів.
2. Електронні торги розпочинаються у визначений в інформаційному повідомленні про електронні торги день. Електронні торги проводяться протягом одного робочого дня з 9-ї до 18-ї години. 
Якщо остання цінова пропозиція надійшла за 5 хвилин до завершення строку, визначеного в абзаці ... Читати далі »

Просмотров: 655 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

Про початок застосування Закону України «Про запобігання корупції»

З 26 квітня 2015 року застосуванню підлягає Закон України «Про запобігання корупції» і передбачені ними зміни до актів законодавства та відповідно втрачають чинність закони «Про засади запобігання і протидії корупції» та «Про правила етичної поведінки».

Положення закону «Про запобігання корупції» пов’язані з регулюванням суспільних відносин в антикорупційній сфері.

З веденням у дію Закону України «Про запобігання корупції» набирає чинності новий порядок спеціальної перевірки стосовно осіб, які претендують на зайняття посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, та посад з підвищеним корупційним ризиком, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 березня 2015 року №171.

З метою уникнення помилок радимо використовувати лише офіційні тексти діючих на сьогодні законів, з якими можна ознайомитись на офіційному сайті Верховної Ради України.

Борівське районне управління юстиції Харківської області.

Просмотров: 494 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)

Електронні послуги у сфері реєстрації бізнесу сьогодні

Види послуг:

- реєстрація новостворених суб’єктів господарювання через Реєстраційний портал (з ЕЦП);

-    надання виписок, витягів, довідок через Реєстраційний портал.

    Недоліки:

  • складність отримання ЕЦП;
  • необхідність оплати послуг в банку;
  • необхідність мати сканер для сканування квитанції;
  • очікування виписки, витягу, довідки до 5 днів.

         Наслідки:

  • послуга мало поширена серед населення.

Борівське районне управління юстиції Харківської області

 

Просмотров: 381 | Добавил: trudovaslava | Дата: 30.04.2015 | Комментарии (0)