Головна » 2015 » Квітень » 30 » Продаж арештованого майна шляхом електронних торгів
11:08
Продаж арештованого майна шляхом електронних торгів

Продаж арештованого майна шляхом електронних торгів
Міністерством юстиції України видано наказ від 16.04.2014 №656/5 «Про проведення експерименту із запровадження порядку реалізації арештованого майна шляхом проведення електронних торгів», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 16.04.2014 за №427/25204, яким регламентовано порядок проведення електронних торгів: реєстрація учасників, безпосереднє проведення торгів, правила уцінки майна, вирішення спірних ситуацій тощо.
Так, вже з 1 липня 2014 року окрім Києва, Дніпропетровської, Вінницької та Львівської областей система електронних торгів з реалізації конфіскованого майна  працює у Запорізькій, Івано-Франківській, Київській, Одеській, Харківській та Чернігівській областях. 
Основною метою цього експерименту є викорінення корупційних інструментів у процесах продажу арештованого майна. Це саме той принцип, за яким он-лайн аукціони успішно функціонують вже у багатьох країнах світу.
Проведення електронних торгів
1. Реалізація майна здійснюється шляхом проведення Організатором електронних торгів.
2. Електронні торги розпочинаються у визначений в інформаційному повідомленні про електронні торги день. Електронні торги проводяться протягом одного робочого дня з 9-ї до 18-ї години. 
Якщо остання цінова пропозиція надійшла за 5 хвилин до завершення строку, визначеного в абзаці першому цього пункту, електронні торги автоматично продовжуються на 30 хвилин від часу подачі останньої цінової пропозиції. Загальна тривалість такого продовження не може перевищувати шести годин.
3. Усі учасники, що були зареєстровані Організатором, мають доступ до ходу електронних торгів. Учасники висувають свої цінові пропозиції по лоту. Цінова пропозиція подається через Веб-сайт електронних торгів з кроком підвищення ставки, зазначеним у повідомленні про електронні торги. Перша цінова пропозиція може бути рівною стартовій ціні лота. Кожна наступна цінова пропозиція має містити ціну, на встановлений Організатором крок вищу за попередню. Моментом подачі цінової пропозиції вважається зафіксований Системою момент відправки учасником цінової пропозиції засобами Системи.
У разі коли ціна лота становить від 100 000 грн і більше, цінова пропозиція повинна бути підписана за допомогою електронного цифрового підпису учасника, що запропонував її. Моментом подачі цінової пропозиції вважається зафіксований Системою момент підпису цінової пропозиції засобами електронного цифрового підпису. 
4. В Особистому кабінеті діє розділ з активними на даний момент електронними торгами, у яких бере участь учасник, інформацією про хід електронних торгів, що містить відомості про останню цінову пропозицію щодо лота, найвищу на даний момент. Інформація про хід електронних торгів оновлюється одразу після внесення одним із учасників наступної цінової пропозиції. В Особистому кабінеті учаснику забезпечується можливість підвищення відображеної пропозиції на крок аукціону шляхом подання цінової пропозиції.
5. Переможцем електронних торгів визнається учасник, від якого на момент завершення електронних торгів надійшла найвища цінова пропозиція. Якщо один із учасників запропонував придбати майно за стартовою ціною і пропозицій щодо купівлі майна від інших учасників не надійшло, майно продається за стартовою ціною. 
6. Якщо до часу завершення електронних торгів не надійшла жодна цінова пропозиція, електронні торги вважаються такими, що не відбулися. 
7. Система забезпечує постійний та відкритий доступ спостерігачів електронних торгів до Веб-сайту з метою спостереження за проведенням електронних торгів.
Крім того, запроваджено обов’язкову відео фіксацію кожного аукціону та прилюдних торгів. На усі такі торги будуть запрошуватись наглядачі від громадськості. Разом з тим, повідомлення про проведення аукціонів та публічних торгів буде публікуватися не лише на сайті Мін’юсту, як це було раніше, а й широко афішуватиметься у ЗМІ, щоб про них дізнавалося якомога більше громадян.

Начальник ВДВС Борівського РУЮ Калюга А.

Переглядів: 655 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar