Головна » 2015 » Квітень » 09

Всеукраїнський благодійний фонд «Серце до серця» проводить ювілейну Всеукраїнську благодійну акцію «Серце до серця», метою якої є збір коштів на придбання медичного обладнання для дитячих реанімацій в дитячі лікарні Харківської області.

В Борівському районі на підтримку акції  «Серце до серця» збір коштів проводитиметься волонтерами району до 30 квітня 2015 року.

Додаткова інформація за тел. 6-12-49 (районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді).

Просмотров: 438 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.04.2015 | Комментарии (0)

ВСЕ  ПРО ЖИТЛОВІ   СУБСИДіЇ

Шановні жителі району! Звертаємося до вас з метою інформування про те, що в Україні діє прорама державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг, яка надається безготівково, у вигляді житлових субсидій.

З 1 травня 2015 року суттєво спрощено порядок призначення субсидій і форми Заяви та Декларації, що подаються.

Більшість із Вас вже отримали бланки Заяви та Декларації з інструкціями щодо їх заповнення. Заповнені бланки Ви  можете надати (або надіслати поштою) до управління соціального захисту населення за адресою: 63801 Харківська обл., Борівський р-н, смт.Борова , вул. Партизанська,3.

Урядом 28 лютого 2015 року прийнято постанову Кабінету Міністрів України №106 „Про удосконалення порядку надання житлових субсидій”, яка набирає чинності з 01 травня 2015 року, якою внесено зміни до Порядку призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій      для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого ... Читати далі »

Просмотров: 446 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.04.2015 | Комментарии (0)

ІНФОРМАЦІЙНЕ  ПОВІДОМЛЕННЯ

Борівська районна рада Харківської області  оголошує конкурс на право оренди приміщення.

1.         Назва об’єктів оренди та їх місцезнаходження:

1. Нежитловіе приміщення, розташоване в смт. Борова, вул. Миру № 10а, окреме приміщення загальною площею  15,5 м2. (кімната площею – 15,12 та допоміжна – 0,4 м2).

   Балансоутримувач:  Борівська  районна  рада

  Умова конкурсу на право укладення договорів оренди:

Стартова орендна ставка – 15% за рік від вартості майна, визначеної суб’єктом оціночної діяльності, крім суб’єктів, які відповідно до законодавства мають право на укладення договору оренди поза конкурсом.

     2. Додаткові умови конкурсу на право укладення договору оренди для об’єктів :

1. Своєчасна сплата  орендної плати та експлуатаційних витрат.

2. Ефективність використання об’єкта оренди за призначенням, визначеним договором оренди та зазначення терміну дії договору оренди, обов’язкове страхування об’єкту.

3. Утримання приміщення в належному санітарно-технічному стані.

4. Дотримання вимог експлуатації об’єкта оренди, в т.ч. екологічних, санітарно-епідеміологічних, протипожежних норм.

5. Збереження/створе ... Читати далі »

Просмотров: 443 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.04.2015 | Комментарии (0)

Зовнішнє незалежне оцінювання

Зовсім небагато часу залишилося в учнів одинадцятого класу, щоб підготуватися до зовнішнього незалежного оцінювання знань, на підставі якого вже з 2005 року за прозорою процедурою здійснюється відбір до вищих навчальних закладів України. Цього року ЗНО з української мови та літератури зараховуватиметься також як результат державної підсумкової атестації в середній школі, необхідний для отримання атестата про повну середню освіту, тому складання цього тесту є обов’язковим для всіх учнів 11 класів без винятку.

Оскільки в 2015 році  до процедури проведення ЗНО та до механізму оцінювання його результатів було внесено ряд суттєвих змін, то з усіма керівниками районних методичних об’єднань, учителями, батьками та учнями пос-тійно вели роз’яснювальну роботу працівники відділу освіти Борівської РДА, адміністрації шкіл, класні керівники 11 класів та вчителі інформатики.

20 лютого завершилася реєстрація на зовнішнє незалежне оцінювання 2015 року. У загальноосвітніх навчальних закладах Борівського району зареєструвалися для проходження ЗНО 133 учні, це  100% від кількості одинадцятикласників району. Проведення реєстрації вчасно і в повному обсязі стало можливим завдяки злагодженій співпраці відділу освіти, керівників шкіл, учителів та батькі ... Читати далі »

Просмотров: 472 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.04.2015 | Комментарии (0)

Хай звучить веселий сміх,

щоб гарний настрій був у всіх!

День сміху - веселе свято, яке традиційно відзначається в усьому світі першого квітня. В цей день прийнято жартувати. смішити та розігрувати один одного та друзів.                    

1квітня у Борівському дошкільному навчальному закладі (ясла-садок) №3 «Золота рибка» теж святкували. Музичний керівник Поломана Ю. Ю. та фізінструктор Гойда О.М  підготували свято гумору «Хай звучить веселий сміх, щоб гарний настрій був у всіх!», в якому взяли участь діти всіх вікових груп. У ході свята прозвучали гуморески українських авторів, інсценівки, жартівливі пісні, прислів’я та приказки. Також діти підготували та виконали веселі таночки, жваво брали участь у різноманітних конкурсах. Всі учасники отримали заохочувальні призи, медалі та смайлики.      Свято принесло  справжнє задоволення т ... Читати далі »

Просмотров: 569 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.04.2015 | Комментарии (0)

ЇЇ РОКИ - ЇЇ БАГАТСТВО

Турбота про людей похилого віку займає важливе місце в діяльності  Борівського територіального центру.  Зберігається  традиція вітати своїх підопічних з ювілейними датами.

 Березневого сонячного дня працівники територіального центру на чолі з директорм Костюченко З.Т. завітали в мальовниче село Підвисоке, де проживає Фесенко Раїса Харлампіївна. Вона дуже зраділа гостям.

На долю цієї тендітної жінки випали роки голодомору, воєнне лихоліття, відбудова народного господарства та життя в уже незалежній Україні.  

Її хата завжди гостями багата. І цей святковий день не став винятком.

   У затишному охайному будиночку гостей зустріла господиня - весела, усміхнена, красива жіночка. Вона, як весняне сонечко, випромінювала доброту, лагідність та ніжність. Раїса Харлампіївна була рада гостям, які приїхали привітати її з 90- річним ювілеєм.

 «Мої роки - моє багатсво», - співається в пісні. Багатим і цікавим на події було  життя Р.Х.Фесенко.

За святковим столом ювілярка поринула у спогади, згадала своє дитинство, юність, роки праці... Люблять і шанують підвисочани Раїсу Харлампіївну, добрим словом говорять про неї, а  соціальний робітник Білокорова Н.О. завжди готова прийти їй на допом ... Читати далі »

Просмотров: 517 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.04.2015 | Комментарии (0)

Реформування системи примусового виконання

      Міністерство юстиції України повідомило, що уряд прийняв 3 важливі документи, які забезпечать реформування примусового виконання в Україні.

         Перший документ стосується порядку визначення розміру виплат державним виконавцям з метою виконання положення Бюджетного кодексу.

         Другий документ стосується реалізації нового пілотного проекту в сфері  виконання рішень, а саме – запровадження автоматичного розподілу справ між державними виконавцями та реалізацію системи автоматичного он-лайн контролю за строками виконання рішень та їх ефективністю. Реалізація положень цього пілотного проекту дасть можливість усунути різноманітні корупційні складові у аспекті розподілу справ виконавчих проваджень. Також, цей проект передбачає інформатизацію та комп’ютеризацію державних виконавців, які працюватимуть з планшетами. Завдяки цьому всі виконавчі дії – від відкриття провадження до його закриття – будуть проводитися в електронній формі.

         Третій документ, який був прийнятий Кабінетом Міністрів України, стосується Системи електронних торгів арештованим майном.

    ... Читати далі »

Просмотров: 413 | Добавил: trudovaslava | Дата: 09.04.2015 | Комментарии (0)