Головна » 2015 » Квітень » 21

Впровадження електронних сервісів у частині реєстрації бізнесу відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)»

Міністерством юстиції України запроваджено систему надання електронних онлайн сервісів. На сьогодні можливо отримати необхідну довідку, витяг або виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців на відповідному оновленому сайті Міністерства юстиції України - розпорядника Єдиного державного реєстру (new.minjust.gov.ua).

Відомості, які містяться в Єдиному державному реєстрі, можуть надаватися без участі державного реєстратора в електронній формі програмними засобами ведення Єдиного державного реєстру через офіційний веб-сайт у вигляді: виписки щодо юридичної особи, витягу, довідки та доступу до відомостей з Єдиного державного реєстру.

Плата за отримання відповідних відомостей з Єдиного державного реєстру через офіційний веб-сайт розпорядника вноситься з використанням платіжних систем через мережу Інтернет безпосередньо при замовленні послуги надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Виписки, витяги та довідки на запит, поданий через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру, формуються за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру та надаються в електронній формі через офіційний веб-са ... Читати далі »

Просмотров: 395 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.04.2015 | Комментарии (0)

Реформування в реєстрації прав на нерухомість

З 20 квітня цього року громадяни отримали можливість зареєструвати права на нерухомість у скорочені строки за додаткову оплату. Громадянину треба перший раз прийти і подати пакет документів щодо реєстрації нерухомості. А потім через 5 чи 14 днів прийти і забрати ці документи.

Ще однією ініціативою стане надання нотаріусам права проводити реєстрацію договорів оренди земельних ділянок сільгосппризначення. Завдяки цьому нововведенню вдасться зняти черги в усіх аграрних регіонах, що особливо актуально під час посівної кампанії при переоформлення величезної кількості договорів. Якщо ця процедура спрацює позитивно, то наступним кроком, згідно з концепцією реформування надання публічних сервісів, буде передача нотаріусам можливості реєструвати всі об’єкти нерухомості як повноцінним державним реєстраторам.

Міністр юстиції України також повідомив, що Уряд прийняв розпорядження, яким зобов’язав усі органи державної виконавчої влади використовувати інформацію з реєстрів і повторно вимагати від громадян цю інформацію.

Зазначені реформи мають відобразити ... Читати далі »

Просмотров: 411 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.04.2015 | Комментарии (0)

Визначення походження дитини, народженої в результаті застосування допоміжних репродуктивних технологій

Згідно Сімейного Кодексу України розділу ІІІ главі 12 статті 123. Визначення походження дитини, народженої в результаті застосування допоміжних репродуктивних технологій:

 У разі народження дружиною дитини, зачатої в результаті застосування допоміжних репродуктивних технологій, здійснених за письмовою згодою її чоловіка, він записується батьком дитини.

У разі перенесення в організм іншої жінки ембріона людини, зачатого подружжям (чоловіком та жінкою) в результаті застосування допоміжних репродуктивних технологій, батьками дитини є подружжя.

Подружжя визнається батьками дитини, народженої дружиною після перенесення в її організм ембріона людини, зачатого її чоловіком та іншою жінкою в результаті застосування допоміжних репродуктивних технологій.

Відповідно до Правил реєстрації актів цивільного стану в Україні зі змінами зареєстровано в Міністерств ... Читати далі »

Просмотров: 483 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.04.2015 | Комментарии (0)