Головна » 2015 » Серпень » 14

ПІШКИ НАВКОЛО УКРАЇНИ

Минулої п'ятниці у Борову прибули учасники експедиції "Пішки навколо України" Антоніна Поліщук та Ігор Литвиненко. Назва їхньої подорожі говорить сама за себе: Антоніна та Ігор поставили собі за мету пройти по периметру всю Україну, познайомитися з особливостями різних областей, побачити на власні очі природні та культурні надбання, поспілкуватися з людьми і довести - наша Україна дійсно єдина і неповторна, і має великий потенціал для розвитку. Унікальність проекту полягає у тому, що Україну ще ніхто не обходив пішки.

В житті учасники експедиції - друзі, колеги, однодумці. У кожного з них своя сім'я, діти. Антоніна за першою освітою біолог, за другою - психолог, має особисту практику, займається йогою, організовує туристичні походи. Ігор за першою освітою економіст-маркетолог, але теж перекваліфікувався у психологи, займається фотографією, подорожує, має родинний бізнес.

1 березня вони вирушили з Києва.  Пройшли всю західну Україну, через Вінницьку область спустились до Одещини, берегами Чорного та Азовського морей від Мелітополя піднялися північніше, продовжили свій шлях Донецькою та Луганською областями і таким чином опинилися на Харківщині, а зокрема -&nb ... Читати далі »

Просмотров: 551 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)

Шановні хлібороби Харківщини!

Вітаю вас і всіх працівників села з намолотом рекордного для нашого регіону врожаю озимої пшениці. Незважаючи на всі складнощі та несприятливу погоду, ви змогли забезпечити продовольчу безпеку області. Сьогодні з усією впевненістю можна стверджувати, що Харківщина буде з хлібом.

Дякую вам за професіоналізм та самовіддану працю, які були винагороджені багатим урожаєм. Попереду ще багато роботи. Переконаний, що і з усіма цими завданнями ви впораєтеся успішно, і наш край традиційно зробить великий внесок в урожай України 2015 року.

Бажаю вам сил, енергії, любові до рідної землі та успіхів у праці на благо рідного краю!

Ігор Райнін.

Голова Харківської обласної державної адміністрації.

 

Просмотров: 406 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)

Харківщина зібрала рекордний урожай озимої пшениці

Наша область вже намолотила один з найбільших валів цієї культури в Україні - 2 млн 136 тис. тонн.

"Вісім районів області вже закінчили збирання ранніх зернових і зернобобових культур. Загалом уже намолочено 2 мільйони 681,5 тис. тонн. З них 2 мільйони 136 тисяч - це озима пшениця. Це рекорд для нашого регіону, і ця цифра ще буде збільшуватися, - повідомив голова Харківської облдержадміністрації. - На даний момент пшениця - це одна з головних складових продовольчої безпеки країни. Зібрати хороший урожай цієї культури було для нас особливо важливо, оскільки в даний момент в області вирішується питання формування регіонального фонду зерна. Такий урожай дає нам впевненість у тому, що цей фонд буде наповнений настільки, наскільки це необхідно".

Ігор Райнін підкреслив, що збиранню великого врожаю цього року серйозно загрожували абсолютно нестандартні погодні умови. Посушлива осінь 2014 року в поєднанні з холодною весною та дощовим літом-2015 позначилися на врожайності та якості зерна. Також липневі дощі помітно ускладнили збирання зернових і подовжили його терміни.

"Проте, незважаючи на такі важкі для аграріїв погодні умови, нам вдалося зібрати дуже хороший урожай - багато в чому завдяки більш раціональному відношенню до підготовки озимого клину та врахуванню наукових рекомендацій щодо сівозміни та форм ... Читати далі »

Просмотров: 519 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)

Поспішайте оформити субсидію

Про всі подробиці оновленого механізму отримання субсидій розповів директор Департаменту со-ціального захисту населення ХОДА Юрій Шпарага.

Уже більше 210 тисяч заяв на отримання субсидій подали мешканці Харківської області. Фахівці прогнозують, що кількість бажаючих отримати допомогу значно зросте з початком опалювального сезону і закликають не зволікати та подавати документи вже зараз.

"Щоб отримати субсидію, потрібно просто заповнити заяву та спрощений варіант декларації про доходи, де необхідно вказати, який вид доходу ви отримуєте. Суму доходу вказувати не треба, тільки вид - зарплата це чи пенсія, - уточнив Юрій Шпарага - А суму, як і інші дані про заявника, уточнюють в управлінні соцзахисту за місцем проживання або за місцем зйому квартири (у випадку, якщо заявник орендує житло). Подати документи до управління можна особисто або відправити поштою".

Пенсіонери, багатодітні родини та просто сім'ї з дітьми - сьогодні абсолютна більшість громадян мають право на субсидію. Крім того, за новими правилами таке право мають ті громадяни, які не працюють і не стоять на обліку в центрі зайнятості, тобто не можуть надати відомості про доходи. Раніше їм відмовляли в субсидії, тепер - просто зараховують їм у якості доходу прожитковий мінімум.

За словами Юрія Шпараги, на 1 травня 2015 року в органах соцзахисту Харківської ... Читати далі »

Просмотров: 704 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)

ДО ВІДОМА УЧАСНИКІВ АТО

Постановою Кабінету Міністрів України  № 200 від 31.03.2015 року затверджено "Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників  антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням ".

Відповідно до Порядку для взяття на облік для забезпечення путівкою учасники АТО подають до управління соціального захисту населення Борівської районної державної адміністрації наступний пакет документів і мають можливість самостійного вибору санаторно-курортного закладу: заяву;  довідку для одержання путівки на санаторно-курортне лікування за формою 070/о; довідку, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної  операції в районах її проведення; копію посвідчення учасника бойових дій чи інваліда війни;  копії паспорта та ідентифікаційного коду.

Перелік санаторно-курортних закладів

Назва санаторнор-курортного закладу - Адреса - Профіль лікування  захворювань -  Орієнтовний графік заїздів:

- Дочірнє підприємство "Клінічний санаторій "Лермонтовський" закритого акціонерного товариства лікувально-оздоровчих закладів профспілок України "Укрпрофоздоровниця" - 65014, Одеська обл., м. Одеса, пров. Лермонтовський, 2 - системи кровообігу  і нер ... Читати далі »

Просмотров: 471 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)

ЖНИВА НА БОРІВЩИНІ ЗАВЕРШЕНО

Хлібороби Борівщини успішно завершили збирання ранніх зернових та зернобобових культур. По всіх категоріях господарств скошено 23,6 тис.га. Намолочено 80,7 тис.т зерна, середня врожайність складає 34,1 ц/га, в т.ч. озимої пшениці зібрано на площі 18,4 тис.га, намолочено 66,9 тис.т, середня врожайність - 36,6 ц/га, ярого ячменю зібрано 3,9 тис.т,  намолочено 10,4 тис.т, середня врожайність 26,1 ц/га. Крім цього, зібрано посіви ярої пшениці (сер. врожайність 28,4 ц/га), жита - 27,1 ц/га, вівса - 27,7 ц/га.

Жнива пройшли організовано, практично в оптимальні строки, якість зерна хороша. Найвищу врожайність ранніх зернових отримали в сільгосппідприємствах "Новий шлях", "Світанок", "Слобода", "Джерело" - відповідно 51,1 ц/га, 45 ц/га, 42 ц/га.

Радує той факт, що останні роки в господарствах району не проводять спалювання стерні, практично вся солома збирається і використовується в подальшому для тваринництва, а також для виготовлення пелетів та брикетів, які можна використовувати для обігріву приміщень.

 

Просмотров: 389 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)

ІЗ ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ

Відбулося чергове засідання Громадської ради при райдержадміністрації, в якому, крім її постійних членів, взяли участь голова райдержадміністрації Віталій Кіян, перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Федченко, селищний голова Олександр Тертишний, головний лікар КЗОЗ "Борівський центр первинної медико-санітарної допомоги» Наталія Павленко, заступник начальника УСЗН РДА Ольга Буряк, в.о. начальника УАПР РДА Володимир Кавун, начальник Борівського КП "ЖКГ" Юрій Чуйко.

ЗМІНИ У СКЛАДІ

Засідання розпочав секретар ради Юрій Бондаренко, який ознайомив всіх присутніх зі змінами в законодавстві України, згідно з якими до складу Громадської ради не можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які є народними депутатами України, депутатами Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад, посадовими особами органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим та місцевого самоврядування. Тому на початку засідання були внесені зміни до складу Громадської ради. Так, було припинено членство в раді Олександра Тертишного (селищний голова), Сергія Федченка (депутат обласної ради, перший заступник голови РДА), Григорія Сала (депутат районної ради), Володимира Болгарського (депутат селищної ради). До складу громадської ради увійшли: Любов Літвінова, уповноважений представник Борівської райо ... Читати далі »

Просмотров: 511 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)

ЗНО: ПІДСУМКИ  ТА ПЕРСПЕКТИВИ

У 2014/2015 навчальному році учні одинадцятих класів складали державну підсумкову атестацію з української мови, історії України або  математики і предмету на вибір учня: української літератури, біології, географії, фізики або технологій.

Новим у державній підсумковій атестації за курс старшої школи у 2014/2015 н.р. було проведення ДПА з української мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання на базі пунктів ЗНО. Завдання ДПА з української мови були частиною тесту ЗНО з української мови та літератури.

У Борівському районі ЗНО з української мови та літератури складали 132 учні 11 класів. Тестування проходило у місті Куп'янську 24 квітня.

Якість знань учнів 11 класів шкіл району з української мови (відсоток учнів, які отримали оцінки достатнього та високого рівня) за результатами ДПА склала 38,7%.   

Найвищу якість знань показали учні Гороховатської ЗОШ (100%), Новоплатонівської (60%), Підлиманської (58%) шкіл. Невисокий результат у Першотравневій, Ізюмській, Піско-Радьківській ЗОШ  та Чернещинському НВК.

Середній бал ДПА з української мови по району - 5,8 бала. Вищим від середнього виявився результат учнів Гороховатської ЗОШ - 9,5;  Підлиманської ЗОШ - 7,0; Новоплатонівської ЗОШ - 6,6; Борівської ЗОШ №1 - 6,4 бала.

На високому рівні ДПА склали 3 учні Борівської ЗОШ №1 (в однієї учениці, Рябухи Т ... Читати далі »

Просмотров: 480 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)

Вчителі та лікарі працюватимуть довше

Кабінет Міністрів України затвердив поступове збільшення стажу роботи, необхідного для виходу на пенсію за вислугу років працівникам сфери освіти, охорони здоров'я, соціального захисту населення на п'ять років - до 30 років - з 1 квітня 2024 року.

Пенсії за вислугу років для працівників зазначених сфер призначаються за наявності стажу роботи не менше ніж 25 років і 6 місяців з 1 квітня 2015 року.

Щороку з 1 квітня мінімальна вислуга підвищуватиметься на півроку і до 1 квітня 2024 року вона становитиме 30 років.

Тобто, право на пенсію за вислугу років мають пра-цівники освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення незалежно від віку при наявності спеціального стажу роботи на 1 квітня 2015 р. не менше 25 років та після цієї дати:

З 1 квітня 2015 року по 31 березня 2016 року - не менше 25 років 6 місяців;

З 1 квітня 2016 року по 31 березня 2017 року - не менше 26 років;

З 1 квітня 2017 року по 31 березня 2018 року - не менше 26 років 6 місяців;

З 1 квітня 2018 року по 31 березня 2019 року - не менше 27 років;

З 1 квітня 2019 року по 31 березня 2020 року - не менше 27 років 6 місяців;

З 1 квітня 2020 року по 31 березня 2021 року - не менше 28 років;

З 1 квітня 2021 року по 31 березня 2022 року - не менше 28 років 6 місяців;

З 1 квітня 2022 року по 31 березня 2023 року - не ме ... Читати далі »

Просмотров: 424 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)

Гірчичник

ПРОБЛЕМИ   ІНТИМНОГО   ХАРАКТЕРУ

Доброго дня, мої шановні читачі!

Як вже казав, я щиро люблю Борову і, мабуть, тому мені дуже впадають в око всі проблеми, які є у нас. Повірте, пишу про них не задля красивого слівця, у мене дійсно болить душа за все це.

І одна з проблем, яка вже досить давно існує -  інтимного характеру:  в Боровій відсутні цивілізовані громадські вбиральні. Їх-то всього 2 на все селище - в районі автовокзалу і в центральному парку відпочинку.

Та як тільки борівчанам та гостям селища потрібно владнати свої "справи", у них відразу виникає панічний страх вбиральні. Адже немає жодного туалету, в який би можна було зайти без ризику, як то кажуть, «вляпатися». Найактуальнішим для борівчан та гостей району є туалет біля автовокзалу. Туди взагалі зробити навіть крок неможливо. Але ж і ті самі «справи» відмінити неможливо... Тим більше після дальньої дороги або перед нею.

(це фото далеко не найстрашніше, а скоріше - одне з найгуманніших)

Громадські вбиральні знаходяться у жахливому стані. Я довго думав чи публікувати фото, які я зробив, відвідавши наші туалети, і згодом таки вирішив, що це необхідно зробити. Хоча би для того,  щоб стан туалетів побачили ті, хто ... Читати далі »

Просмотров: 498 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)

102 ПОВІДОМЛЯЄ

ОПЕРАЦІЯ «НІЧНЕ МІСТО»

На території Борівського району з метою активізації оперативно-службової діяльності, спрямованої на виявлення і документування протиправної діяльності злочинних груп і окремих осіб, причетних до створення або утримання місць розпусти, звідництва, сутенерства, ввезення, виготовлення і розповсюдження порнографічних предметів, вуличної проституції, та покращення стану криміногенної обстановки проводиться комплекс оперативно-профілактичних заходів під умовною назвою "Нічне місто".

Метою даних заходів є виявлення таких видів протиправної діяльності:

-зайняття проституцією;

-ввезення в Україну творів, зображень або інших предметів порнографічного характеру з метою збуту чи розповсюдження або їх виготовлення, зберігання, перевезення чи інше переміщення з тією самою метою, або їх збут чи розповсюдження, а також примушування до участі в їх створенні;

-втягнення особи в заняття проституцією або примушування її до зайняття проституцією з використанням обману, шантажу чи вразливого стану цієї особи, або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, або сутенерство;

-створення або утримання місць розпусти, а також звідництво для розпусти;

-втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, у пияцтво, у заняття жебрацтвом, азартними іграми.

За вчинення вищевказаних дій винні о ... Читати далі »

Просмотров: 419 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)

НАБЛИЖАЮТЬСЯ МІСЦЕВІ ВИБОРИ

25 жовтня  2015 року Україну очікують місцеві вибори. Місцеві вибори є вільними та відбуваються на основі гарантованого Конституцією України та цим Законом загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного  голосування.

Брати участь у  виборах  можуть громадяни України, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України, належать до відповідної територіальної  громади та проживають в межах відповідного виборчого округу.

Документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є:

1) паспорт громадянина України;

2) тимчасове посвідчення громадянина України  (для осіб, які нещодавно прийняли громадянство України).

 Належність громадянина до відповідної територіальної громади та проживання його на відповідній території визначається його зареєстрованим місцем проживання.

Місцеві вибори є рівними. Громадяни України беруть  участь у відповідних місцевих виборах на рівних засадах.  Кожен  виборець на відповідних  місцевих  виборах  має  один голос.

Виборець на відповідних  місцевих виборах може використати свій голос тільки на одній виборчій дільниці, на якій він включений до  списку виборців. Участь громадян України у місцевих виборах є добровільною. Ніхто не може бути п ... Читати далі »

Просмотров: 474 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)

НАБЛИЖАЮТЬСЯ МІСЦЕВІ ВИБОРИ

25 жовтня  2015 року Україну очікують місцеві вибори. Місцеві вибори є вільними та відбуваються на основі гарантованого Конституцією України та цим Законом загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного  голосування.

Брати участь у  виборах  можуть громадяни України, які мають право голосу відповідно до статті 70 Конституції України, належать до відповідної територіальної  громади та проживають в межах відповідного виборчого округу.

Документом, який посвідчує особу, підтверджує громадянство та засвідчує місце проживання виборця на місцевих виборах, є:

1) паспорт громадянина України;

2) тимчасове посвідчення громадянина України  (для осіб, які нещодавно прийняли громадянство України).

 Належність громадянина до відповідної територіальної громади та проживання його на відповідній території визначається його зареєстрованим місцем проживання.

Місцеві вибори є рівними. Громадяни України беруть  участь у відповідних місцевих виборах на рівних засадах.  Кожен  виборець на відповідних  місцевих  виборах  має  один голос.

Виборець на відповідних  місцевих виборах може використати свій голос тільки на одній виборчій дільниці, на якій він включений до  списку виборців. Участь громадян України у місцевих виборах є добровільною. Ніхто не може бути п ... Читати далі »

Просмотров: 464 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)

ЧЕРЕЗ ЕКСКУРСІЇ ДО ПРОФЕСІЇ

Вже традицією стало проведення Борівським районним центром зайнятості  профорієнтаційних заходів для учнівської молоді, яка перебуває в позаміському таборі відпочинку та оздоровлення.

Так, нещодавно 26 дітей, які відпочивають у таборі "Орлятко", побували на Борівському комунальному підприємстві теплових мереж та в сільськогосподарському фермерському господарстві "Моноліт". В ході професіографічної екскурсії діти мали змогу ознайомитися зі структурою підприємств та характеристикою робіт, які вони виконують.

Під час екскурсії директор Борівського комунального підприємства теплових мереж Андрій Омельченко показав маленьким дослідникам обладнання та вимірювальні пристрої, завдяки яким протягом всього опалювального сезону жителі Борівщини отримують тепло в своїх оселях. Він також пояснив, що спеціалісти, які працюють на підприємстві, мають певний рівень кваліфікації, майстерності, вмінь, професійної підготовки. Вони спеціально здобували  знання і навички, що підтверджено відповідними документами про профе-сійну освіту.

Другим етапом професіографічної екскурсії було відвідування сільськогосподарського фермерського господарства "Моноліт", яке відбулося завдяки активній участі ... Читати далі »

Просмотров: 515 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)

Православний Київ очима борівчан

26 липня о 23 годині від Борівської автостанції, з благословення протоієрея Іоана (Мільовича), настоятеля Борівського храму Різдва Пресвятої Богородиці, група віруючих Борівщини у складі понад 20 чоловік вирушила до Києва на урочистості з нагоди 1000-річчя Успіння князя Володимира. Вони взяли участь у хресній ході вірян з 8-ма чудотворними іконами Матері Божої, які прибули із різних куточків України, а саме: "Піщанська" (Ізюм, Харківська область), "Почаївська" (Почаїв, Тернопільська область), "Касперівська" (Одеса), "Зимненська" (Волинь), "Охтирська" (Охтирка, Сумська область), "Святогірська" (Святогірськ, Донецька область), "Призри на смирення" (Київ) і "Троєручиця-Бердянська"(Бердянськ, Запорізька область).

Наступного дня  кілька сотень вірян пройшли вулицями Києва хресним ходом від Володимирської гірки по вулиці Грушевського до Києво-Печерської лаври. Серед них були також і борівчани. Велелюдний захід з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Онуфрія відбувся з нагоди 1027-ліття Хрещення Русі-України та 1000-ліття від Дня упокоєння Святого Рівноапостольного князя Володимира.

Митрополит Онуфрій закликав усіх при ... Читати далі »

Просмотров: 476 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.08.2015 | Комментарии (0)