Головна » 2015 » Серпень » 14 » ЗНО: ПІДСУМКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ
16:11
ЗНО: ПІДСУМКИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

ЗНО: ПІДСУМКИ  ТА ПЕРСПЕКТИВИ

У 2014/2015 навчальному році учні одинадцятих класів складали державну підсумкову атестацію з української мови, історії України або  математики і предмету на вибір учня: української літератури, біології, географії, фізики або технологій.

Новим у державній підсумковій атестації за курс старшої школи у 2014/2015 н.р. було проведення ДПА з української мови у формі зовнішнього незалежного оцінювання на базі пунктів ЗНО. Завдання ДПА з української мови були частиною тесту ЗНО з української мови та літератури.

У Борівському районі ЗНО з української мови та літератури складали 132 учні 11 класів. Тестування проходило у місті Куп'янську 24 квітня.

Якість знань учнів 11 класів шкіл району з української мови (відсоток учнів, які отримали оцінки достатнього та високого рівня) за результатами ДПА склала 38,7%.   

Найвищу якість знань показали учні Гороховатської ЗОШ (100%), Новоплатонівської (60%), Підлиманської (58%) шкіл. Невисокий результат у Першотравневій, Ізюмській, Піско-Радьківській ЗОШ  та Чернещинському НВК.

Середній бал ДПА з української мови по району - 5,8 бала. Вищим від середнього виявився результат учнів Гороховатської ЗОШ - 9,5;  Підлиманської ЗОШ - 7,0; Новоплатонівської ЗОШ - 6,6; Борівської ЗОШ №1 - 6,4 бала.

На високому рівні ДПА склали 3 учні Борівської ЗОШ №1 (в однієї учениці, Рябухи Тетяни, оцінка за ДПА 11 балів і тестовий бал ЗНО 190 балів, це найвищий результат серед усіх учнів району. Вчитель Муковоз Л.Г.); по одному учню Борівської ЗОШ №2 (єдина медалістка району Аліна Замета підтвердила медаль), Гороховатської та Підлиманської шкіл. Всього в районі за державну підсумкову атестацію з української мови 6 оцінок високого рівня, що складає 4,6%.

Статус "не склав" на ЗНО з української мови та літератури отримали 9 учнів Борівського району (6,9%). Такий результат унеможливив вступ цих дітей до вищих навчальних закладів. Для порівняння - в Україні статус "не склав" отримали 8,4% учасників ЗНО з української мови і літератури.

Зовнішнє незалежне оцінювання з інших предметів діти складали вже після закінчення школи, протягом червня. Математику обрали 76 випускників Борівського ра-йону, історію України - 72, біологію - 55, географію - 44, англійську мову - 22, фізику - 20, хімію - 19, російську мову - 2, німецьку мову - один учень. Більшість випускників склали іспити і змогли подати документи до приймальних комісій вищих навчальних закладів України.

У 2015/2016 навчальному році, згідно з рішенням Колегії Міністерства освіти і науки (повідомляє osvita.ua), усі учні 11 класів загальноосвітніх навчальних закладів складатимуть три обов'язкових іспити ДПА у формі зовнішнього незалежного оцінювання: українську мову (як частину ЗНО з української мови та літератури), математику або історію України (на вибір учня) та іноземну мову. Вибір іспиту з іноземної мови для обов'язкового складання всіма випускниками старшої школи зумовлений необхідністю інтеграції українського суспільства в загальноєвропейський науковий, освітній і культурний простір. За дорученням Прем'єр-міністра, у школах буде збільшено кількість годин на вивчення іноземної мови, що дасть можливість учням краще підготуватися до ЗНО.

Світлана Чуб.

Методист Борівського районного методкабінету.

           

 

 

 

Переглядів: 477 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar