Головна » 2015 » Серпень » 28

Слобожанський вінок

Шановні борівчани та гості селища!

29 серпня на території дитячого табору відпочинку "Орлятко" відбудеться регіональний фестиваль української пісні "Слобожанський вінок". Початок об 11  годині. У фестивалі візьмуть участь аматори художньої самодіяльності з шести районів області та Борівщини, які  виконуватимуть сучасні та  народні  українські пісні.

На фестивалі будуть проводитися  майстер-класи  з плетіння вінків, дівочої коси; працюватимуть "Сувенірна лавка", виставка народних умільців та майданчик "Фотозона", де можна буде відпочити та сфотографуватися. А  у  "Вінку побажань" кожен бажаючий матиме можливість висловити свої побажання нашій державі та воїнам, які захищають сьогодні рубежі нашої країни.

Підвіз на фестиваль буде здійснюватися з автовокзалу селища о 10.30 год. та у зворотному напрямку о 14.00 год. безкоштовно.

Запрошуємо всіх бажаючих!

 

Просмотров: 457 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.08.2015 | Комментарии (0)

НЕЗАЛЕЖНІСТЬ - ЦЕ МИ!

Буває, часом сліпну від краси.

Спинюсь, не тямлю, що воно за диво,–

Оці степи, це небо, ці ліси…

Усе так гарно, чисто, незрадливо.

Усе як є – дорога, явори,

Усе моє, все зветься – Україна.

Така краса, висока і нетлінна,

Що хоч спинись і з Богом говори.

                 Ліна КОСТЕНКО.

23 серпня Україна відзначала День Державного прапора.

У цей день на центральній площі Борової, де зібралися представники підприємств, установ, громадських організацій району та просто небайдужі бо-рівчани, під звуки гімну відбулося урочисте підняття Державного прапора.

Мітинг відкрив селищний голова Олександр Тертишний, який передав слово голові райдержадміністрації Віталію Кіяну. Очільник району у своїй промові нагадав, що 28 січня 1992 року Верховна Рада України затвердила Державний Прапор України. Саме він втілює в собі да ... Читати далі »

Просмотров: 532 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.08.2015 | Комментарии (0)

Обережно! Випалювання сухостою може призвести до біди!

З настанням спектної погоди все частіше можна побачити, як на господарських угіддях, уздовж транспортних магістралей і навіть у населених пунктах горить суха трава. Як правило, люди, які її підпалюють, переконані, що таким чином вони роблять корисну справу. Та, насправді, своїми діями вони створюють загрозу виникнення пожеж, які можуть призвести до знищення житлових та господарських будівель і суттєво погіршити стан природного довкілля.

Спалення сухої трави стало для багатьох громадян настільки звичним, що практично не звертається увага на те, якої шкоди ці дії завдають довкіллю, життю та здоров'ю людей.     

Дуже часто спалення сухої трави призводить до великомасштабних пожеж. Швидкість поширення вогню надзвичайно висока, тому локалізувати такі пожежі на відкритих територіях дуже важко. Особливо небезпечним є спалювання сухої трави на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, поблизу лісових масивів. У населених пунктах таке "господарювання" теж ні до чого доброго не призводить: спалення сухої трави, листя чи бадилля на присадибних ділянках переростає у неконтрольоване горіння, часто загрожує знищенням буді-вель та споруд житлового сектору. Погір ... Читати далі »

Просмотров: 439 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.08.2015 | Комментарии (0)

ШАХОВИЙ ФЕСТИВАЛЬ В «ОРЛЯТКУ»

23 серпня у  позаміському закладі оздоровлення та відпочинку  "Орлятко" відбулося  традиційне свято шахів - турнір, присвячений  24-й річниці Незалежності України.

На  мальовничому березі Червонооскільського  водосховища зібралося 35 шахістів з Вовчанського, Велико - Бурлуцького,  Дворічанського, Куп`янського, Ізюмського, Шевченківського і Борівського районів.

Голова Борівської  райдержадміністрації Віталій Кіян щиро привітав учасників турніру. До вітань приєдналися також заступник голови РДА  Сергій Шутько, Борівський селищний голова Олександр Тертишний, головний спеціаліст у справах молоді та спорту Дмитро Любім.

Завдячуючи фінансовій підтримці  Борівської райдержадміністрації, а також щедрій спонсорській допомозі нашого земляка із села Ізюмське, нині киянина, громадського активіста  Костянтина Погорєлова  вдалося сформувати солідний грошовий  фонд для  нагородження кращих гравців.

У напруженій боротьбі  перший приз  завоював КМС Юрій Іваненко з м. Ізюм;  другий приз також у ізюмчанина -  Максима Лебедєва; третій  д ... Читати далі »

Просмотров: 472 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.08.2015 | Комментарии (0)

ЕФЕКТИВНЕ  БІОПАЛИВО ІЗ СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИХ ВІДХОДІВ

Літо добігає кінця і вже не за горами початок опалювального сезону, якого українці цього року чекають з особливим напруженням.  І це не дивно, адже  ціни на природний газ вже досягли таких висот, які ще в минулому році було навіть складно уявити, в той час як доходи населення залишилися на незмінному рівні, а подекуди й значно зменшилися. У цій ситуації велика частина споживачів природного газу вбачає вихід у встановленні твердопаливних котлів у своїх оселях та на підприємствах і займається пошуком альтернативних видів палива. Однією з таких альтернатив є пелети. Виробництвом цього біопалива у Борівському районі вже протягом п'яти років займається СФГ "Янтар". Нам пощастило побувати на екскурсії в цьому господарстві і на власні очі побачити, як відбувається перетворення відходів сільськогосподарського виробництва на енергоефективне, екологічне паливо.

- Ми займаємось виготовленням пелет вже 5-й рік поспіль, - розповідає керівник сільгосппідпри-ємства Віталій Гарний, - і жодного разу про це не пошкодували. Придбали станок Харківського заводу і працюємо. У якості сировини використовуємо солому зернових культур - жита, пшениці. У нас, по суті, безвідходне виробництво. Самі вирощуємо, самі збираємо, самі виготовляємо, ви ... Читати далі »

Просмотров: 411 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.08.2015 | Комментарии (0)

УКРАЇНА... ЗОЛОТА, ЧАРІВНА СТОРОНА!

Під рідним небом жайворон співа,

Я рада знати тих пісень  слова.

Я слухала, чула: співала та пташина

Одне  святеє  слово: Україна.

О Боже, дай повік любити край,

Де квітка, пташка і зелений гай,

Де кожна вірна тій землі дитина

Живе єдиним словом: «Україна».

Такими словами розпочалося свято, присвячене Дню Незалежності України та Дню села в Богуславському сільському Будинку культури. Вже стало доброю традицією в селі цього дня святкувати подвійне свято.

Розпочалося воно з привітань представника народного депутата України В.М.Остапчука В.Г.Макаца, Богуславського сільського голови В.С.Мальченка. 

Під час концерту на сцені Будинку культури  виступали місцеві аматори та професійні артисти - гурт бандуристів  з Харкова, яких запросив до нас на свято народний депутат України В.М.Остапчук.

Сьогодні надзвичайно нелегкий період  переживає наша країна. На перший погляд життя люде ... Читати далі »

Просмотров: 716 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.08.2015 | Комментарии (0)

Приєднуймось до волонтерського руху

У Законі України "Про соціальні послуги" зазначається, що волонтер - це фізична особа, яка добровільно здійснює благодійну, неприбуткову та вмотивовану діяльність, що має суспільно корисний характер.

Волонтер (англ.  доброволець) - людина, яка вільно, а не переслідуючи якісь корисливі цілі, займається діяльністю на благо суспільства.

У селищі Борова з лютого 2001 року була зареєстрована і діє до цього часу  Борівська районна громадська організація "Суспільна Служба України". До 2014 року організація займалася збором вживаного одягу і взуття для допомоги малозабезпеченим та багатодітним  сім`ям, співпрацювала з будинком дитячої творчості, де в гуртках займається багато дітей з неповних сімей та дітей-сиріт. Їм організація передала комп'ютер для шахового гуртка, швейну машинку, тканини та різну фурнітуру для рукодільниць. Борівській районній бібліотеці та сільським бібліотекам передано велику кількість художньої, технічної та спеціальної літератури.

А коли навесні 2014 року сепаратисти та російські найманці розпочали свої агресивні дії на Донбасі, на загальних зборах члени організації вирішили зайнятись допомогою українській армії. За рахунок членських внесків взяли в оренду приміщення ... Читати далі »

Просмотров: 513 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.08.2015 | Комментарии (0)

Всеукраїнський захід "Урок"

Всеукраїнський захід "Урок", який проводить служба у справах дітей районної державної адміністрації спільно з відділом освіти, районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, кримінальною міліцією у справах дітей, триває з 10 серпня по 19 жовтня.

Під час рейду проводиться обстеження умов проживання та виховання дітей у сім'ях, які перебувають у складних життєвих обставинах, у сім'ях опікунів (піклувальників), прийомних сім'ях, дитячих будинках сімейного типу; відвідуються сім'ї, де на вихованні є діти, схильні до систематичних пропусків занять.

Метою рейду "Урок" є: виявлення дітей, які без поважних причин не приступили до занять з початку нового навчального року; вжиття заходів для повернення їх до навчання; усунення причин і умов, внаслідок яких діти не будуть охоплені навчанням; проведення профілактичних бесід щодо роз'яснення вимог чинного законодавства про обов'язкову середню освіту; притягнення батьків за неналежне виконання батьківських обов'язків до адміністративної відповідальності.  Та головна мета рейду - щоб кожна дитина сіла за парту і почала свій навчальний рік.

 Служба у справах дітей просить всіх, кому стануть відомі факти щодо бездоглядності дітей, пропусків ними занять у школі, звертатися до служби у справах дітей райдержадміністраці ... Читати далі »

Просмотров: 405 | Добавил: trudovaslava | Дата: 28.08.2015 | Комментарии (0)