Головна » 2015 » Серпень » 14 » Через екскурсії до професії
15:32
Через екскурсії до професії

ЧЕРЕЗ ЕКСКУРСІЇ ДО ПРОФЕСІЇ

Вже традицією стало проведення Борівським районним центром зайнятості  профорієнтаційних заходів для учнівської молоді, яка перебуває в позаміському таборі відпочинку та оздоровлення.

Так, нещодавно 26 дітей, які відпочивають у таборі "Орлятко", побували на Борівському комунальному підприємстві теплових мереж та в сільськогосподарському фермерському господарстві "Моноліт". В ході професіографічної екскурсії діти мали змогу ознайомитися зі структурою підприємств та характеристикою робіт, які вони виконують.

Під час екскурсії директор Борівського комунального підприємства теплових мереж Андрій Омельченко показав маленьким дослідникам обладнання та вимірювальні пристрої, завдяки яким протягом всього опалювального сезону жителі Борівщини отримують тепло в своїх оселях. Він також пояснив, що спеціалісти, які працюють на підприємстві, мають певний рівень кваліфікації, майстерності, вмінь, професійної підготовки. Вони спеціально здобували  знання і навички, що підтверджено відповідними документами про профе-сійну освіту.

Другим етапом професіографічної екскурсії було відвідування сільськогосподарського фермерського господарства "Моноліт", яке відбулося завдяки активній участі керівника господарства Сергія Супруна. Дітлахи на власні очі побачили процес вирощування свиней та корів  на фермах, великий автопарк з новітньою сільськогосподарською технікою, яка значно полегшує нелегку працю людей, задіяних на виробництві сільськогосподарської продукції. Познайомилися з багатьма почесними на селі  професіями.

Спеціалісти Борівського районного центру зайнятості впевнені, що профе-сіографічні екскурсії на виробництво мають великий вплив  на формування особистостя та вибір своєї майбутньої професії, життєвого шляху.

Екскурсії є однією з форм поєднання навчання  з практикою. Тож день, проведений дитиною на виробництві, вартий багатьох тижнів, проведених на навчальній лаві. Екскурсії розширюють кругозір учнів, розвивають спостережливість, уміння бачити те, що раніше відбувалося поза їх увагою, виробляють практичні навички і вміння.

Ганна САЗОНОВА.

Заступник директора Борівського РЦЗ.

 

Переглядів: 517 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar