Головна » 2015 » Серпень » 21

ШАНОВНІ БОРІВЧАНИ!

Від імені районної державної адміністрації та районної ради вітаємо вас з великими загальнонаціональними святами - Днем Державного прапора України та Днем незалежності України!

Державний прапор України втілює в собі давню і величну історію державотворення, прагнення українського народу жити вільно в мирі та добробуті. Тернистим був шлях боротьби за право створити самостійну країну. І головна заслуга у цьому належить українському народові - всім і кожному.

Під синьо-жовтим прапором український народ утвердив багатовікову мрію про державність, соборність і самостійність.

Мить, коли піднімається прапор України та звучить Державний Гімн, - це момент піднесення, який сповнює серця гордістю за рідну країну.

То ж нехай він і надалі вселяє в серце кожного українця гордість та спонукає на нові подвиги заради своєї Батьківщини.

Від усього серця бажаємо вам, щоб ваше життя завжди було яскравим і багатим, як кольори нашого Державного стягу: синім і мирним, як небо, та ... Читати далі »

Просмотров: 445 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.08.2015 | Комментарии (0)

Шановні друзі!

Прийміть привітання з найбільшим державним святом - Днем Незалежності України.

Це особливий день для всіх громадян України, незалежно від політичних поглядів та переконань. Низький уклін кожному, хто боронить країну  зі зброєю в руках, хто вкладає в Україну свою працю та інтелект, хто щиро любить рідну землю, - багатостраждальну, але таку прекрасну, щедру та найдорожчу в світі.

Безперечно, наша незалежність, за яку боролися  багато поколінь українців, є  великою цінністю. Але вона повинна бути конвертована у такі поняття, як якість життя, поступальний економічний розвиток, добробут, рівність усіх перед законом… Бо без цього країна не буде міцною та по-справжньому незалежною.

З нагоди свята  від  усього серця бажаю вам та вашим родинам мирного неба, щасливої долі та  життєвої наснаги задля відродження заможної, сильної та квітучої України.

Здоров’я кожному із вас, добра, віри, благополуччя в родинах і довгих років життя. Україні потрібні ваші руки, ваш талант, ваш патр ... Читати далі »

Просмотров: 406 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.08.2015 | Комментарии (0)

Шановні  земляки!

Вітаю вас із головним святом нашої країни - Днем Незалежності України. Нашій державі виповнюється 24 роки, і в ці дні варто згадати про те, як багато праці, сил і душевних прагнень було покладено поколіннями наших предків для того, щоб ми могли жити у власній країні. Починаючи з часів Київської Русі, українці завжди прагнули жити в демократичній, європейській державі, і нам зараз випав шанс втілити в життя цю мрію.

Безумовно, будівництво держави - процес тривалий, він вимагає зусиль з боку всього суспільства і кожного окремо взятого українця. Але вже зараз можна сміливо говорити про те, що Україна стоїть на тому шляху, до якого прагнула завжди, - шляху європейської демократії. І кожен із нас може і повинен зробити все від нього залежне, щоб наша держава безперестанку рухалася по цьому шляху - тільки вперед.

Останні два роки були не самими простими для нашої країни і для нашого регіону, але ми витримали всі труднощі, не зійшли зі свого шляху, ми розвиваємося та рухаємося у вірному напрямку. За цей час ми загартували свій дух, згуртувалися, зміцнили віру в краще майбутнє для України. Наша сила - в нашій єдності. ... Читати далі »

Просмотров: 426 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.08.2015 | Комментарии (0)

Святкова афіша

до Дня Незалежності

 

Селище Борова

23 серпня о 9:00 - урочисте підняття прапора до Дня Державного Прапора України на центральній площі селища;

24 серпня о 17:00 працюватиме дитячий майданчик (надувні гірки, батут, тир, торгівля).

19:00 - театралізоване дійство на центральній площі селища "Процвітай, моя Україно". Святковий концерт групи " Місто"(м. Харків). Масове гуляння.

    22 серпня

16-00 - святковий концерт до Дня села. Виставка народних умільців. Конкурсна програма. Частування жителів села та гостей свята польовою кашею та шашликом. Святковий феєрв ... Читати далі »

Просмотров: 450 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.08.2015 | Комментарии (0)

НА ЗАХИСТІ МИРУ І НЕЗАЛЕЖНОСТІ

24 серпня наша країна святкує найголовніше свято держави - День Незалежності. День, про який мріяли і за який страждали, боролися і віддавали свої життя цілі покоління наших пращурів.  Та здобувши омріяну незалежність 24 роки тому, український народ знову змушений стати на захист своєї державності. З початку мобілізації, що була оголошена в березні минулого року, захищати Батьківщину у лавах Збройних Сил України пішли понад 100 борівчан. Деякі з наших захисників вже демобілізовані і повернулися із зони АТО.

Про те, якою ціною дається Україні незалежність сьогодні, ми вирішили розпитати у нашого демобілізованого земляка Віталія Петренка.

(Віталій Петренко з сином Олександром)

Віталію 37 років. Він народився і виріс в селі Піски-Радьківські, де й мешкає зараз з дружиною та десятилітнім сином Сашею. Високий, міцної статури, з щирою посмішкою і добрими очима - справжній, надійний захисник. Дивишся на нього і гордість бере за наших українських чоловіків. Наші - найкращі! З таким хлопцями ніякий ворог не ... Читати далі »

Просмотров: 538 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.08.2015 | Комментарии (0)

Я малюю крихту свого серця

на папері чистому життя…

У будь-якому селі нашої малої Батьківщини є свої поети, художники, співаки, народні умільці, словом ті люди, якими пишаються сельчани. Саме вони пишуть історію, роблять буденні справи, які створюють атмосферу цілої країни, починаючи зі свого міста чи села.

Ось в такому невеличкому мальовничому селі Борівщини - Шийківці, живе дівчина Альбіна Бірак. Цього року вона отримала атестат про середню осві-ту і вступила до Харківського національного університету ім.В.Н.Каразіна на фізико-енергетичний факультет.

Що ж, правду кажуть: талановита людина - талановита в усьому.

Чому так, спитаєте? А тому, що Альбіна - талановита художниця, спортсменка і ось, як вона сама визнала: ще й фізик. Хоча тяга до фізики у неї з'явилася лише після 9 класу, коли перейшла вчитися до Борівської ЗОШ №1 і вчителем фізики стала Олександра Ткачова.

 - Та більше всього на світі мені подобається малювати. Це заняття дозволяло мені розслабитися і відпочити після шкільних уроків. У мене на столі завжди лежить стопка чистих аркушів паперу, простий оліве ... Читати далі »

Просмотров: 848 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.08.2015 | Комментарии (0)

МИ СТАВИМО ІНТЕРЕСИ КЛІЄНТІВ НА ПЕРШЕ МІСЦЕ

ПАТ "МЕГАБАНК" діє на ринку банківських послуг з 1990 року.  За основними показниками, які беруться до уваги у рейтингах фінансових установ, "МЕГАБАНК" знаходиться як мінімум у двадцятці найуспішніших українських банків. Зокрема, посідає гідне місце в рейтингах стійкості вітчизняних фінансових установ і надійності депозитів, а журнал "Forbes Україна" включив "МЕГАБАНК" до десятки найбільш життєздатних українських банків.

На Борівщині відділення "МЕГАБАНКУ" працює з 2004 року і за цей час зарекомендувало себе як на-дійний помічник у фінансових питаннях своїх клієнтів. Тому ми вирішили взяти інтерв'ю у керуючої Борівським відділенням "МЕГАБАНКУ" Анни Соколової, аби вона розповіла про те, якими основними послугами можуть користуватися клієнти.

- Перш за все хочу сказати, що в "МЕГАБАНКУ" ми ставимо інтереси клієнтів на перше місце. Як український банк з іноземними інвестиціями, ми надаємо комплекс фінансових послуг для задоволення ваших потреб, застосовуючи міжнародні стандарти обслуговування. У кожному відділенні банку ви можете отримати комплексне фінансове обслуговування: оплата комунальних послуг, відкриття поточних і депозитних рахунків, платіжні картки міжнар ... Читати далі »

Просмотров: 471 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.08.2015 | Комментарии (0)

У РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

З  АПАРАТНОЇ  НАРАДИ

Голова районної державної адміністрації Віталій Кіян провів розширену апаратну нараду з керівниками орга-нізацій, підприємств, установ району та структурних підрозділів РДА.

 На розгляд було винесено ряд актуальних питань: про виконання доходної та видаткової частин бюджету району з початку поточного року; про підготовку господарського комплексу Борівського району до роботи в осінньо-зимовий період 2015/2016 років; про підготовку  закладів  ос-віти  до  нового  2015-2016  навчального року; про хід проведення літнього оздоровлення дітей та підлітків в районі протягом 2015 року; про стан роботи щодо призначення населенню району субсидій на житлово-комунальні послуги та компенсаційних виплат у зв'язку із підвищенням цін і тарифів на житлово-комунальні послуги.

БЮДЖЕТ

Про виконання доходної та видаткової частин районного бюджету присутніх проінформувала начальник фінансового управління РДА Надія Ле-мішко. Вона повідомила, що  зведений план по доходах загального фонду за  січень-липень 2015 року виконаний на  100,2%, -  при плані 54695,1 тис. грн. фактично місцеві бюджети отримали 54787,0 тис. грн. Власних доходів за січень-липень 2015 ро ... Читати далі »

Просмотров: 446 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.08.2015 | Комментарии (0)

Михайло Черняк: Медична діяльність поза правовим полем неприпустима

"Я, як заступник голови ХОДА, в мій перший робочий день в якості офіційного куратора сфери охорони здоров'я області зіткнувся з кричущим фактом спекуляції громадською думкою", - на своїй сторінці в Facebook заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

"Розуміючи важливість цієї галузі, результатів її діяльності для якості життя населення в цілому і для кожного жителя області окремо, особливо в умовах сільської глибинки, не можна недоо-цінювати основоположні принципи організації роботи медицини та проведення медичної практики.

 Я думаю, всі погодяться, що порушення встановлених правових норм та вимог саме у сфері охорони здоров'я несе в собі високі ризики невиправданих і непередбачених ускладнень, неточних діагнозів, необґрунтованих рекомендацій і подальшого неправильного лікування.

 Друзі, просто уявіть ситуацію, коли некомпетентний лікар під час медичного огляду чи консультації тільки за результатами профілактичного огляду оголосить пацієнту про невиліковну хворобу.

 Медична діяльність в Україні регламентується кількома законами. Головною і неодмінною умовою проведення будь-якої медичної практики як для установи, так і для окремого ... Читати далі »

Просмотров: 397 | Добавил: trudovaslava | Дата: 21.08.2015 | Комментарии (0)