Головна » 2015 » Серпень » 14 » Православний Київ очима борівчан
15:23
Православний Київ очима борівчан

Православний Київ очима борівчан

26 липня о 23 годині від Борівської автостанції, з благословення протоієрея Іоана (Мільовича), настоятеля Борівського храму Різдва Пресвятої Богородиці, група віруючих Борівщини у складі понад 20 чоловік вирушила до Києва на урочистості з нагоди 1000-річчя Успіння князя Володимира. Вони взяли участь у хресній ході вірян з 8-ма чудотворними іконами Матері Божої, які прибули із різних куточків України, а саме: "Піщанська" (Ізюм, Харківська область), "Почаївська" (Почаїв, Тернопільська область), "Касперівська" (Одеса), "Зимненська" (Волинь), "Охтирська" (Охтирка, Сумська область), "Святогірська" (Святогірськ, Донецька область), "Призри на смирення" (Київ) і "Троєручиця-Бердянська"(Бердянськ, Запорізька область).

Наступного дня  кілька сотень вірян пройшли вулицями Києва хресним ходом від Володимирської гірки по вулиці Грушевського до Києво-Печерської лаври. Серед них були також і борівчани. Велелюдний захід з благословення Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого митрополита Онуфрія відбувся з нагоди 1027-ліття Хрещення Русі-України та 1000-ліття від Дня упокоєння Святого Рівноапостольного князя Володимира.

Митрополит Онуфрій закликав усіх присутніх свято сповідувати Господні заповіді, піклуватися про спасіння своїх душ, а ще вірити, бо по вірі людини дається їй.

Під час хресної ходи у Києві з 8-ма іконами Матері Божої помолилися за упокій загиблих співвітчизників у лютому 2014 року під час трагічних подій на Майдані.

Після завершення ходи в Києво-Печерській лаврі пройшло всенощне бдіння на площі біля Успенського собору. Під час Богослу-жіння всі присутні просили у Всевишнього, щоб Він послав на нашу багатостраждальну українську землю мир і злагоду. Віряни також молилися за здоров'я всіх патріотів, які в зоні АТО відстоюють незалежність та соборність рідної держави. По закінченню богослужіння борівчани поїхали на ночівлю до Свято-Преображенської обителі у Киеві.

З ранку 28 липня  навіть дощ не налякав віруючих. Склалося таке враження, що наступного дня зібралося ще більше людей, щоб прикластися до Святих ікон. Богослужіння планувалося на площі, але дощ не вщухав, і тому Божественну літургію було здійснено в Успенському соборі.

По закінченню Богослужіння борівчани озна-йомилися зі святинями у печерах Києво-Печерської лаври. Екскурсія справила велике враження. 

Всю подорож Хандогу Надію, Каверину Ольгу, Ковтуна Володимира, Віннікову Тетяну, Вакулу Любов, Савкину Анну, Несвятипаску Любов, та інших супроводжувала монахиня Анна (Соколова).

Велика подяка Архієпископу Ізюмському та Куп'янському Єлисею, настоятелю Борівського храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрею Іоану (Мільовичу) за надану можливість відвідин Києва у час святкування 1027-ліття Хрещення Русі-України та 1000-ліття від Дня упокоєння Святого Рівноапостольного князя Володимира.

Подорож залишила в наших серцях надзвичайні враження. Втомлене тіло, але в піднесеному стані душа. Ми пізнали багато нового завдяки організаторам поїздки, духовно збагатились. Дякуємо за якісну організацію та теплий супровід, ночівлю, харчування. Все було на відпо-відному рівні.

Плюси поїздки: дуже чітка організація, кількаразове попереднє оголошення графіку наступного дня, коротке підсумовування пережитого і побаченого, попередження про несподіванки і особливості, чітке призначення місця і часу, поступове подання інформації.

Особлива подяка водіям Парфинкову Сергію Івановичу та Трофімову Василю Сергійовичу, справжнім майстрам своєї справи.

Ця паломницька поїздка мене дуже вразила. На все життя в моїй пам'яті залишаться події цих двох днів. Загалом враження від поїздки дуже приємні. За час поїздки ми всі здружилися. А ті маленькі незручності, що виникали при нічних переїздах, є нагодою для цінування усіх інших приємних моментів прощі.

Надія Малахова.

Учасник паломницької поїздки.

 

 

Переглядів: 478 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar