Головна » 2015 » Березень » 03

Напрями реформ органів юстиції

         У зв’язку із змінами структури районних управлінь юстиції розширились їх повноваження. До компетенції управлінь належить реалізація державної правової політики, державної політики з питань  банкрутства,  державної реєстрації актів цивільного стану,  державної  реєстрації  речових  прав  на  нерухоме  майно та їх обтяжень, державної   реєстрації   юридичних   осіб   та   фізичних  осіб  -  підприємців,  реєстрації (легалізації) об'єднань  громадян,  громадських спілок, інших громадських    формувань,   статутів,  друкованих  засобів  масової інформації, забезпечення реалізації державної політики у сферах організації примусового виконання рішень судів та інших органів(посадових осіб).

         В рамках реформування Міністерством юстиції приділяється увага на інновації у кадровій стратегії та на системну роботу у напрямку протидії та попередження «побутової корупції».  Підвищення рівня заробітних плат та розробка системи мотивації зробить конкурсний відбір до органів юстиції більш привабливим для фахівців.

... Читати далі »

Просмотров: 433 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.03.2015 | Комментарии (0)

СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ

Відбулася LV сесія Бо-рівської районної ради VІ скликання. На порядок денний було винесено наступні питання: «Про внесення змін до Порядку і нормативу відрахування до    загального     фонду районного  бюджету   частини  прибутку господарських  організацій,  що   знаходяться у спільній власності територіальних  громад  сіл,  селища  району  або  у статутних фондах яких є частка спільної власності   територіальних   громад   сіл, селища      району за результатами щоквартальної фінансово-господарської діяльності, затвердженого рішенням ХІІІ сесії районної ради V скликання   від 19 липня 2007 року», «Про внесення змін до рішення LІV сесії районної ради VІ скликання   від 16 січня 2015 року «Про районний бюджет на 2015 рік», «Про  затвердження звіту про виконання районного бюджету за 2014 рік», «Звіт головного лікаря комунального закладу охорони здоров’я «Борівський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги» Павленко Н.О. про організацію його роботи з питань надання населенню доступної, своєчасної, якісної та ефективної первинної медико-санітарної допомоги», «Про внесення змін до   рішенн ... Читати далі »

Просмотров: 644 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.03.2015 | Комментарии (0)

ЗАХИСНІ УКРИТТЯ: ЯКА ЇХ ГОТОВНІСТЬ?

Ще рік тому ніхто навіть не припускав думки про те, що нам знадобляться знання адрес бомбосховищ у нашому районі. В сьогоднішніх умовах такі знання можуть врятувати життя людям.    

Старше покоління добре знає, що у двадцятому столітті захисні укриття цивільної оборони облаштовували на всіх стратегічно важливих об’єктах. І за потреби люди могли б перебувати там більше двох діб.

Всі захисні укриття на Борівщині були здані в експлуатацію у 70-80-х роках минулого століття і з того часу ніхто не звертав особливої уваги на ці приміщення. Зважаючи на ситуацію, яка коїться на Донбасі, виникла необхідність провести інвентаризацію укриттів і приведення їх до належного стану на випадок надзвичайних ситуацій і бойових дій.  Саме цим і займався заступник голови райдержадміністрації Сергій Шутько разом з головним спеціалістом відділу містобудування, архітектури, ЖКГ та питань надзвичайних ситуацій Русланом Хатнянським та керівниками підприємств і організацій району. Ось що розповів Руслан Сергійович про результати перевірки.

- Для укриття населення створено фонд захисних споруд - протирадіаційні укриття, а також пристосовані приміщення. В ході інвентаризації виявлено ... Читати далі »

Просмотров: 546 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.03.2015 | Комментарии (0)

СХОДИ  ГРОМАДЯН

В с.Ізюмське відбулися сходи громадян за участю голови райдержадміністрації Віталія Кіяна, завідуючого філією Ізюмського відділення «Ощадбанку» Олександра Рибалка, провідного інженера поштового зв’язку ЦПЗ №2 «Укрпошти» Світлани Клімаш, головного лікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталії Павленко, сільського голови Станіслава Шафрана.

Обговорити на сходах існуючі проблеми і разом знайти шляхи їх вирішення прийшло близько 60 чоловік.

БАНКІВСЬКЕ  ВІДДІЛЕННЯ

Перед присутніми виступив голова РДА Віталій Кіян. Він зачитав звернення жителів Ізюмського, в якому йдеться про закриття відділення «Ощадбанку» в їхньому селі і висловлено прохання допомогти його зберегти, не залишати село без єдиної державної банківської установи.

Для пояснення ситуації слово було надано представнику АТ «Ощадбанк» Олександру Рибалку. За його інформацією в Борівському районі функціонує 6 відділень Ощадбанку. Прибутковими є лише 2 відділення – в Боровій і ... Читати далі »

Просмотров: 569 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.03.2015 | Комментарии (0)

МІНІСТЕРСТВО   ОБОРОНИ   УКРАЇНИ

                        Н А К А З

ВІЙСЬКОВОГО   КОМІСАРА   ІЗЮМСЬКО-

          БОРІВСЬКОГО ОБ`ЄДНАНОГО

МІСЬКОГО ВІЙСЬКОВОГО   КОМІСАРІАТУ

20.01.2015                                                 м. Ізюм                                        №2

   Про часткову мобілізацію

Згідно Указу Президента України від 14 січня 2015 року № 15/2015 «Про часткову мобілізацію», затвердженого Законом України від 16 січня 2015 року № 113-VIІI «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію», з метою підтримання бойової і мобілі ... Читати далі »

Просмотров: 541 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.03.2015 | Комментарии (0)

Про роботу спостережної комісії Борівської  РДА за  2014  рік

На виконання розпорядження голови районної державної адміністрації від  14.07.2010 року № 242 при Борівській районній державній  адмі-ністрації  створена та здійснює діяльність спостережна комісія.                        

 Спостережна комісія працює відповідно до постанов Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2004 р. № 429 «Про затвердження положення про спостережні комісії», зі змінами. У своїй діяльності спостережна комісія керується Конституцією України, Кримінально-виконавчим кодексом України, Законами України «Про  місцеве самоврядування в Україні», «Про  місцеві державні адміністрації», іншими чинними актами.

Впродовж звітного періоду відбулось 12 засідань спостережної комісії, на яких розглядались питання надання допомоги у со-ціальній адаптації, надання  правової допомоги особам, звільненим від відбування покарання, а також інші питання, які належать до компетенції спостережної комісії.

Станом на 01.01.2014 року на обліку спостережної комісії перебувало 3 особи, умовно-достроково звільнених від відбування покарання.

На облік спостережною комісією в 2014 році взято 7 осіб. По двох особах прийн ... Читати далі »

Просмотров: 469 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.03.2015 | Комментарии (0)

КОЛЕГІЯ РДА

Відбулося засідання колегії Борівської райдержадміністрації, яке провів її голова Віталій Кіян. На порядок денний були винесені такі питання: «Про виконання пріоритетних напрямів діяльності Борівської районної державної адміністрації за 2014 рік»; «Про стан реалізації державної кадрової політики у Борівській районній державній адміністрації»; «Про підсумки роботи із зверненнями громадян в райдержадміністрації та органах місцевого самоврядування у 2014 році».

 ПРІОРИТЕТИ  2014 РОКУ

З першого питання доповів заступник голови РДА Сергій Шутько. Він сказав, зокрема, що робота районної державної адміністрації була спрямована на втілення в ра-йоні загальнодержавних реформ, пошуку шляхів відновлення та підтримки економічного зростання, пожвавлення інноваційно-інвестиційного розвитку та посилення соціальної орієнтації економіки відповідно до затверджених пріоритетних напрямів Борівської районної державної адміністрації на 2014 рік.

В агропромисловому комплексі:

Забезпечено валове виробництво зернових – 135,1 тис. тонн (в 2013 році 90,9тис. тонн) , олійних культур – 43,2 тис. тонн. (в 2013 році 42,5 тис. тонн);

Станом на 01.01.2015 року поголів’я великої рогатої худоби в сільськогосподарських підприємствах складає 2215 голів (в 2013 році 2607 голів ... Читати далі »

Просмотров: 551 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.03.2015 | Комментарии (0)

Графік роботи правової громадської приймальні з надання безоплатної  первинної правової допомоги

Гонтар Дмитро Анатолійович, завідувач юридичного сектору апарату районної державної адміністрації - I СЕРЕДА місяця з 14.00 до 15.00 год.

Алєксєєнко Світлана Володимирівна, начальник Борівського районного управління юстиції Харківської області та Шутько Ігор Сергійович, головний спе-ціаліст реєстраційної служби Борівського району управління юстиції Харківської області - II СЕРЕДА місяця з 14.00 до 15.00

Бондаренко Олена Василівна, завідуюча Борівської державної нотаріальної контори - III СЕРЕДА місяця з 14.00 до 15.00

Гамора Оксана Іванівна, начальник управління соціального захисту населення районної державної адміністрації - III СЕРЕДА місяця з 15.00 до 16.00

Рябков Микола Афанасович, начальник відділу Держземагенства у Борівському районі Харківської області - IV СЕРЕДА місяця з 14.00 до 15.00.

Просмотров: 361 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.03.2015 | Комментарии (0)

АПАРАТНА  НАРАДА  РДА

Голова Борівської райдержадміністрації Віталій Кіян провів апаратну нараду, на якій було розглянуто наступні питання:  «Про стан організації виконання в районі розпорядження голови облдержадміністрації від 05.02.2015 року №60 «Про переведення територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Харківської області у режим підвищеної готовності», «Про соціальне забезпечення вимушених переселенців з Луганської, Донецької областей та Автономної Республіки Крим, зокрема створення для них постійних і тимчасових робочих місць, можливостей працевлаштування з наданням житла, доступу до соціальної інфраструктури», «Про реалізацію пілотного проекту щодо за-провадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою в Борівському районі», «Про початок проведення в районній державній адміністрації перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади».

ЦИВІЛЬНИЙ ЗАХИСТ

По першому питанню доповідав головний спе-ціаліст відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації Руслан Хатнянський. Він повідомив, що розпорядженням голови райдержадміністрації від 12.02.2015 року № 49 переведено у режим підвищеної готовності ланку територіа ... Читати далі »

Просмотров: 503 | Добавил: trudovaslava | Дата: 03.03.2015 | Комментарии (0)