Головна » 2015 » Березень » 13

ЩОБ ВАС НЕ СПІТКАЛО ЖАХІТТЯ   ВІЙНИ...

Публікуємо лист жінки, пенсіонерки з Донбасу Світлани Вольнової (ім’я змінено), яка через військові дії в рідному місті вимушена була покинути свою домівку і переїхати жити в Борову.

Шановні жителі Борової!

Ми живемо в тривожний час. Йде гібридна війна з дуже хитким перемир’ям. І ця війна, ви мені не повірите, вона йде на відстані лише 1,5 години їзди від нас. Для ворожих танків 3 години буде достатньо, щоб доїхати до Борової, якщо їм ніхто не стане вчасно на перешкоді.

Часто можна бачити, як в центрі на «п’ятачку» збираються люди, які обговорюють ситуацію на Донбасі і в своїх розмовах підтримують сепаратистів і російську армію, солдати якої воюють в Україні. На ділі ж позиція цих людей – «моя хата скраю». Вони взагалі не розуміють, про що говорять, а по суті – закликають війну в свій дім. А війна – це смерть, жах, горе… Це людські жертви і перш за все – серед мирного населення. Адже ніхто ніколи просто так свої території не віддавав. За них завжди б&rsquo ... Читати далі »

Просмотров: 586 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (1)

        МІНІСТЕРСТВО   ОБОРОНИ   УКРАЇНИ

       

                              Н А К А З

ВІЙСЬКОВОГО   КОМІСАРА   ІЗЮМСЬКО-БОРІВСЬКОГО  

ОБ’ЄДНАНОГО  ВІЙСЬКОВОГО   КОМІСАРІАТУ

 

 18.02.2015р.  м. Ізюм                         № 2

 

 Про призов громадян

 на строкову військову  

 службу весною 2015 року

1. На підставі Закону України «Про військовий обов’язок і військову службу», Указу Президента України від 17.02.2012 року № 88/2015  «Про строки проведення чергових призовів, чергові призови громадян України на строкову військову службу та звільнення в запас військовослужбовців у 2015 р ... Читати далі »

Просмотров: 529 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

З АПАРАТНОЇ НАРАДИ РДА

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів апаратну нараду, на якій було розглянуто наступні питання: «Про хід підготовки сільськогосподарських підприємств району до проведення комплексу весняно-польових робіт та стан посівів озимих культур урожаю 2015 року», «Про стан зайнятості населення  Борівського району в розрізі соціально-вікових груп та видів сфер і галузей діяльності», «Про стан цінової політики в Борівському районі», «Про діяльність відділу освіти районної державної адмі-ністрації протягом 2014 року» та ін.

СІЛЬСЬКЕ  ГОСПОДАРСТВО

З першого питання доповідав в.о. начальника управління агропромислового розвитку РДА Володимир Кавун. По всіх категоріях господарств озимих культур на зерно восени 2014 року було посіяно на площі 19048 га, що на 2237 га більше, ніж в минулому році. Значні площі засіяні з використанням мінеральних добрив. За даними моніторингу та першого відбору монолітів посіви озимих культур на площі 6215 га (33%) знаходяться в доброму стані, 6483 га (34%) в задовільному, 6350 га (33%) - слабкі та зріджені.

Мінеральних добрив закуплено 3305 тонн, (аміачна селітра-1490 т, амофос -75 т, нітроамофоска - 440 ... Читати далі »

Просмотров: 565 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ (НКРЕКП)

ПОСТАНОВА

03.03.2015                                                         Київ                                   № 689

Про встановлення тарифу на теплову енергію для потреб населення Борівському КПТМ

Відповідно до Закону України «Про державне регулювання у сфері комунальних послуг», Указу Президента України від 10 вересня 2014 року № 715 «Про затвердження Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» та постанови Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги» Національна комісія, що здійснює де ... Читати далі »

Просмотров: 554 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

На 22% підвищується вартість балонного скрапленого газу для споживачів Харківщини

 З 16.03.2015 р. ціна одного балону скрапленого газу, ємністю 50 л. (21 кг.) становитиме 217 грн., з урахуванням ПДВ та вартості доставки скрапленого газу до споживача.

Підвищення вартості балонного скрапленого газу обумовлено зростанням ціни на послуги по переробці та транспортуванню скрапленого газу.

В даний час користуються балонним газом більше 70 тис. споживачів Харківщини. Доставку скрапленого газу здійснює підприємство ТОВ «Харківрегіонгаз».

Контактний телефон: (057) 7648026.

Просмотров: 425 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

ЗВЕРНЕННЯ до  керівників  та  голів  первинних  профспілкових організацій, підприємств,  установ  району

 З  лютого  2015  року  розпочато  черговий  двомісячник  з  укладання  колективних  договорів  підприємствами,  установами  та  організаціями  району.

 Колективний  договір   повинен  укладатися  на  всіх  підприємствах,  які  використовують  найману  працю.  Необхідність  укладання  колективних  договорів  на  підприємствах, в  установах  та  організаціях  передбачена ст. 65  Господарського  кодексу  України, ст. 11  КЗпП  України,  ст.2  Закону  України  “Про  колективні  договори  та  угоди”,  ст. 20   Закону   України  “Про  професійні  спілки,  їх  права  та  гарантії  діяльності”,  ст.  16  Закону      України  “Про  об’єднання  роботодавців”. 

Чин ... Читати далі »

Просмотров: 434 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

Графік роботи правової громадської приймальні з надання безоплатної первинної правової допомоги  при районній державній адміністрації

Гонтар Дмитро Анатолійович, завідувач юридичного сектору апарату РДА -  I  СЕРЕДА  місяця з 14.00 год. до 15.00 год.

Алєксєєнко Світлана  Володимирівна, начальник Борівського районного управління юстиції Харківської області та Шутько Ігор Сергійович, головний спеціаліст реєстраційної служби Борівського району управління юстиції Харківської області - II СЕРЕДА місяця з 14.00 год. до 15.00 год.

Бондаренко Олена Василівна, завідуюча Борівською державною нотаріальною конторою - III СЕРЕДА місяця з 14.00 год. до 15.00 год.

Гамора Оксана Іванівна, начальник управління со-ціального захисту населення РДА - III СЕРЕДА місяця з 15.00 год. до 16.00 год.

Рябков Микола Афанасович, начальник відділу Держземагенства у Борівському районі Харківської області - IV СЕРЕДА місяця з 14.00 год. до 15.00 год.

Місце проведення прийому громадян: приміщення ра-йонної державної адміністрації, каб. громадської приймальні.

 

Просмотров: 388 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

Ветеранський турнір

Нещодавно на базі спортивного комплексу Бо-рівської ДЮСШ відбулися змагання з міні-футболу серед ветеранів Борівщини (тих, кому за 35 років). Організатором змагань виступила федерація футболу нашого району при підтримці сектору молоді та спорту райдержадміністрації.

Турнір був приурочений пам’яті воїнів, загиблих в Афганістані та в зоні АТО.

У першій грі турніру зустрілися команди «Прогрес» (с.Ізюмське) та «Оскіл» (смт Борова). Перші хвилини матчу проходили на рівних, а вже з середини  першого тайму перевага поступово переходила на сторону ветеранів «Прогресу». Фінальний свисток пролунав, коли результат був 7:1 на користь «Прогресу». У другій грі зустрілися команди «Оскіл» та «Трактор» (с.Підлиман). У цій грі борівчани також трималися до середини першого тайму, а потім почали поступатися і в результаті знову програли з рахунком 2:9.

В останній, третій грі змагань, для того, щоб стати переможцем, «Прогресу» треба було лише вигравати, а «Трактор» влаштовував і н ... Читати далі »

Просмотров: 509 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

ЗА НАС ПРАВДА, ЗА НАС  СЛАВА…

9 березня  Україна відзначила 201-у річницю з дня народження  великого українського поета Тараса Шевченка.

Цього дня Президент Петро Порошенко разом з дружиною Мариною поклали квіти до пам’ятника Поету в Києві.

Разом з Главою держави у церемонії також взяли участь Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, голова Київської обласної державної адміністрації Володимир Шандра, члени Уряду, депутати Верховної Ради, представники громадськості, діячі культури і мистецтв.

Творчості поета  Україна присвятила  також 18-годинний радіомарафон.

Вірші Тараса Шевченка читали військові, чиновники, громадські діячі, волонтери та співаки. Кожен сам обирав, що йому ближче.

«Військові, які пройшли АТО, як правило, вибирають такі жорсткі, наступальні Шевченкові вірші.

Президент Петро Порошенко  продекламував вірш «Молитва». Міністр фінансів Наталя Яресько обрала тв ... Читати далі »

Просмотров: 572 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

ВСІ ДІТИ МАЮТЬ ПРАВО НА ВИХОВАННЯ В СІМ`Ї

Всім відома істина – яке покоління підростає сьогодні – таке майбутнє нашої держави! А тому  існує потреба не тільки в підтримці родин, які мають тимчасові проблеми, але й в особливій роботі з кризовими сім’ями, спрямованій на постійний контроль за дотриманням прав дітей, запобігання виникненню загрози їх життю та здоров’ю, а також профілактичній роботі з батьками, які є потенційно неблагополучними. Починати  працювати з родиною треба заздалегідь, доки дорослі, внаслідок свого способу життя, не втратили моральне обличчя та право називатися батьками.

Тільки сім’я здатна забезпечити задоволення основних потреб дитини, надавати стимули для її подальшого розвитку, створювати стабільну атмосферу.

 Але що ж робити, якщо не існує можливості для дитини жити з рідними батьками, або вона в силу тих чи інших обставин залишилася сиротою? Однією з альтернатив виступає прийомна сім’я, до якої згідно законодавства влаштовується від 1-го до 4-х дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, на виховання та спільне проживання.

Держава, в особі представ ... Читати далі »

Просмотров: 391 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

Як серце, як мати, як доля навіки!

Які приємні слова ми, жінки, почули 8 березня, у наше свято! Можна навіть сказати, що це наше «професійне» свято. І не лише чоловіки,  навіть погода привітала всіх жінок Борівщини, подарувавши теплий сонячний день, та й сонце світило нам по-особливому.

І погодьтеся, не дарма ж жіночий день відзначають у всьому світі саме навесні, коли все навколо розквітає, коли і природа, і люди  радіють теплим променям сонця, таким же, як руки, очі і посмішки жінок. Адже жінки в долі кожного: лагідністю маминих рук, благословенною молитвою бабусі, незабутнім святом кохання, вірністю дружини, довірливими обіймами донечок і онучок. За це вам уклін і найглибша вдячність.

Жінки сильні, жінки ніжні, лагідні… Наскільки багата українська мова, але й вона не може повністю передати всі почуття, пов’язані зі словом жінка.

Минулої п’ятниці, напередодні 8 березня, вже традиційно, представники жіночої частини Борівщини зібралися в залі районного Будинку культури, щоб від ... Читати далі »

Просмотров: 574 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

ЖИТТЯ ПОЧИНАЄТЬСЯ З ПРИХОДОМ ВЕСНИ

З ледь відчутним теплим подихом весни приходить до нас чудове жіноче свято – 8 Березня. Цей день несе у світ ніжність і красу, адже усе найдорожче, що є у нашому житті, пов’язане з жінкою.

Особливою атмосферою тепла, щирості наповнилася  Підвисочанська школа у переддень свята 8 Березня, коли в гості до школярів завітали найрідніші люди – мами, бабусі, сестрички. Особливими рядками, сповненими любові, тепла і поваги, діти говорили про маму – берегиню роду людського. Про маму, в слові якої вміщені яскраві теплі промені сонця, мерехтіння зірок, щира любов, яка зігріває всіх членів великої родини. Закликали всіх присутніх пам’ятати завжди: де живе мама – там твій рід, там тепло і затишок, там живе вічна й непідробна любов, шанувати найдорожче – її величність МАМУ.

З самого ранку хлопці школи вітали всіх дівчаток гарними поетичними рядками, порівнюючи їх з весною: непередбаченою, стрімкою, мінливою, як  голуба весняна просинь.

Кожним своїм виступом діти бажали ... Читати далі »

Просмотров: 478 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

ГОСТИНИ У ВЕЛИКОЇ РОДИНИ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян і перший заступник голови РДА Сергій Федченко завітали на гостини до дитячого будинку сімейного типу - борівської багатодітної родини Шелупець, яка зараз мешкає в дитячому містечку Отрадне під Харковом. В цій сім`ї виховується 10 прийомних дітей і 3 своїх.

Вихованці радо зустріли гостей на порозі, провели екскурсію по будинку, познайомили з домашніми улюбленцями (2 коти, песик, хом`ячки, рибки, пташки), продемонстрували свої таланти підготувавши справжній концерт (пісні, танці, акробатичні номери). Показували сімейні фото, ділились враженнями, розповідали про свої досягнення. Діти займаються в гуртках і студіях, часто беруть участь в різних заходах, виступають, подорожують, тож їм є чим поділитись, про що розповісти. І в цьому беззаперечна заслуга їхніх прийомних батьків - Олени Афанасіївни і Валерія Петровича, які навчили цих дітей посміхатися, радіти життю, вірити в себе після всього, що їм довелося пережити в ранньому дитинстві.

Віталій Олексійов ... Читати далі »

Просмотров: 459 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

ЗУХВАЛЕ   ВБИВСТВО   ЖІНКИ-ІНВАЛІДА

21 лютого нинішнього року  в райвідділі Борівського УМВСУ у Харківській області пролунав тривожний дзвінок. Повідомлялося,  що в одному з домоволодінь  селища виявлено труп  жінки.  Оперативна група  терміново прибула за вказаною адресою. В ході слідчих дій встановлено, що  потерпіла, яка тривалий час   страждала на психічне захворювання, була зухвало вбита. У кривавому злочині відразу ж запідозрили чоловіка, який протягом тривалого часу був опікуном хворої. Після вбивства він втік і переховувався за межами Борової.

Відомості про цю надзвичайну подію відразу були занесені до  ЄРДР. Працівники правоохоронних органів розпочали  досудове розслідування. Швидко вийшли на слід ймовірного вбивці. Він привів  у Донецьку область. Саме там, завдяки оперативній роботі правоохоронців,  втікача затримали. Зараз він перебуває під вартою. Проводиться досудове розслідування, в ході якого встановлено, що підозрюваний тривалий час доглядав за жінкою-інвалідом, яка хворіла і  потребувала особливої уваги та підходу. Але чоловік, який взяв опіку над нею, не справився з психологічним навантаженням і  таким чином  вирішив «позбавити» її від ней ... Читати далі »

Просмотров: 576 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

15 березня - День  працівників  житлово- комунального  господарства  та  побутового  обслуговування  населення   

     

Шановні працівники житлово - комунального господарства та побутового обслуговування населення! Прийміть щирі вітання з нагоди професійного свята!        

Ваша праця – це реальний внесок в оновлення і процвітання нашого району, селища та сіл. Адже це – тепло й затишок в оселях, охайність і чистота вулиць, стабільне функціонування громадського транспорту, доступні та доброякісні побутові послуги. Існування цих та інших простих благ – невід’ємна частина добробуту людей, а відтак і запорука їх хорошого настрою та гарного самопочуття. Вона нелегка, але заслуговує на повагу.
     Щиро дякуємо вам за сумлінну працю та повсякденну турботу про комфорт борівчан, надання їм якісних побутових та житлово - комунальних послуг!
     Бажаємо вам міцного здоров’я та професійних успіхів. Хай обходят ... Читати далі »

Просмотров: 450 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)

14 березня – День землевпорядника

Шановні працівники  землевпорядної служби Борівського району! Сердечно вітаємо вас із професійним святом!

 Земля - наше основне національне багатство, яке перебуває під особливою охороною держави. Це наша святиня, годувальниця, невичерпне джерело натхнення українського народу. Від вашої відповідальної і профе-сійної роботи сьогодні значною мірою залежить раціональне використання найкращих у світі вітчизняних чорноземів, збереження їх для прийдешніх поколінь, на-дійний захист конституційних прав землевласників та орендарів.

 Впевнені, що ви з честю впораєтеся з покладеними на вас завданнями. Ваш досвід, знання, принциповість, любов до рідної землі стануть запорукою ефективної реалізації державної земельної політики. Тож, бажаємо вам міцного здоров’я, благополуччя, успіхів у роботі, злагоди та нових творчих звершень у справі збереження та примноження нашого безцінного багатства на благо процвітання рідної Вітчизни!

 Добра і щастя вам та вашим ... Читати далі »

Просмотров: 541 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.03.2015 | Комментарии (0)