Головна » 2015 » Березень » 3 » СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ
11:20
СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ

СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ

Відбулася LV сесія Бо-рівської районної ради VІ скликання. На порядок денний було винесено наступні питання: «Про внесення змін до Порядку і нормативу відрахування до    загального     фонду районного  бюджету   частини  прибутку господарських  організацій,  що   знаходяться у спільній власності територіальних  громад  сіл,  селища  району  або  у статутних фондах яких є частка спільної власності   територіальних   громад   сіл, селища      району за результатами щоквартальної фінансово-господарської діяльності, затвердженого рішенням ХІІІ сесії районної ради V скликання   від 19 липня 2007 року», «Про внесення змін до рішення LІV сесії районної ради VІ скликання   від 16 січня 2015 року «Про районний бюджет на 2015 рік», «Про  затвердження звіту про виконання районного бюджету за 2014 рік», «Звіт головного лікаря комунального закладу охорони здоров’я «Борівський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги» Павленко Н.О. про організацію його роботи з питань надання населенню доступної, своєчасної, якісної та ефективної первинної медико-санітарної допомоги», «Про внесення змін до   рішення ХLVІІ сесії районної ради VІ скликання від 16   липня 2014  року  «Про  надання  дозволу    голові районної ради  на  укладення договорів для передачі та прийняття коштів між місцевими бюджетами  Борівської  ра-йонної, селищної та  сільських   рад   Борівського   району на здійснення видатків місцевих бюджетів, що враховуються   при    визначенні  обсягу міжбюджетних трансфертів», «Про звернення депутатів Борівської районної  ради Харківської області до ПАТ  «Державний ощадний банк України» щодо недопущення скорочення  мережі сільських філій установ  ощадбанку у селах Богуславка, Вище  Солоне,  Ізюмське та  Чернещина», «Про   звернення   депутатів  Борівської районної  ради  Харківської області  до  українського державного підприємства поштового   зв’язку  «Укрпошта» щодо недопущення    скорочення    поштових  відділень у сільських населених пунктах району», «Про  звернення   депутатів  Борівської районної  ради Харківської  області до голови Харківської обласної  державної адміністрації Ігоря Райніна щодо ремонту автомобільного  мосту та дамби через     Червонооскільське  водосховище», «Про внесення  змін та  доповнень  до Статуту  комунальної установи «Борівський районний трудовий  архів»  Борівської   районної   ради        Харківської області, затвердженого рішенням ХХІХ  сесії  районної   ради  VІ  скликання від 26  грудня  2012  року,  з  урахуванням  змін та доповнень,    внесених   рішеннями   ХХХІ  сесії районної   ради   VІ  скликання  від  28 лютого 2013   року та ХLІV  сесії районної   ради   VІ  скликання  від  27 лютого 2014   року».

З рішеннями сесії можна ознайомитися на нашому сайті:

 

БОРІВСЬКА  РАЙОННА  РАДА  ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ          

                                        LV СЕСІЯ  VI  СКЛИКАННЯ                                                                    

                                             Р І Ш Е Н Н Я

від  25  лютого 2015 року

Про внесення  змін до Порядку і  нормативу

відрахування до загального фонду районного

бюджету  частини  прибутку  господарських

організацій,   що    знаходяться    у   спільній

власності територіальних громад сіл, селища

району  або статутних фондах яких  є частка

спільної власності територіальних громад сіл,

селища району за результатами щоквартальної

фінансово-господарської діяльності, затвердженого

рішенням XIII сесії районної ради V cкликання

від 19 липня 2007 року

       Відповідно до п.9 ч.1 ст.69 Бюджетного Кодексу України, ст.43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” та, враховуючи лист Борівської районної державної адміністрації, районна рада

В И Р І Ш И Л А:

      1.Внести зміни  до Порядку і нормативу відрахування до загального фонду районного бюджету частини прибутку господарських організацій, що  знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селища району, або статутних фондах яких є частка спільної власності територіальних громад сіл, селища району за результатами щоквартальної фінансово-господарської діяльності, а саме:

        - у п. 2 даного положення цифру „15%” замінити на цифру „1%”.

      2.Доручити фінансовому управлінню райдержадміністрації та Борівському відділенню Ізюмської ОДПІ ГУ Міндоходів у Харківській області забезпечити надходження відрахувань частини прибутку (доходу) до загального фонду районного бюджету згідно із внесеними змінами.

      3.Контроль  за виконанням   рішення  покласти  на  постійну  комісію  з питань бюджету,  інвестицій,   розвитку  малого  і  середнього бізнесу  (Пелих Л.І. ).

 

 

 
   

БОРІВСЬКА   РАЙОННА   РАДА   ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

                                             LV сесія  VI скликання

                                                     Р І Ш Е Н Н Я

25 лютого 2015 року                                                          

Про внесення змін та доповнень

до рішення LIV сесії районної ради 

VI скликання від 16 січня 2015 року

«Про районний бюджет на 2015 рік»

Відповідно до статті 78 Бюджетного кодексу України та статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» районна рада

В И Р І Ш И Л А:

  1. Визначити на 2015 рік:

-  доходи районного бюджету у сумі 77879,9 тис. грн., в тому числі доходи загального фонду районного бюджету  76559,0 тис. грн., доходи спеціального фонду бюджету 1320,9 тис. грн. згідно з додатком №1 цього рішення;

-  видатки районного бюджету у сумі 77879,9 тис. грн., в тому числі видатки загального фонду  бюджету  76559,0 тис. грн., видатки спеціального фонду бюджету 1320,9 тис. гривень;

2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів районного бюджету на 2015 рік, у тому числі по загальному фонду 76559,0 тис. грн. та спеціальному фонду 1320,9 тис. грн. згідно з додатком №2 до цього рішення.

 3.  Визначити оборотний касовий залишок бюджетних коштів районного бюджету  у сумі  40,9 тис. гривень.

4. Затвердити на 2015 рік  міжбюджетні трансферти з районного бюджету місцевим бюджетам  в сумі 3500,0 тис. грн. згідно з додатком №3 до цього рішення.

- Установити на 2015 рік наступний порядок розподілу іншої субвенції для фінансування дошкільної освіти:

Vo = Ho x Ud х Кp,

де Ho – фінансовий норматив бюджетної забезпеченості одного вихованця ДНЗ,

Ud – кількість дітей, що відвідують ДНЗ,

Кp – коефіцієнт платоспроможності районного бюджету.

- Установити на 2015 рік наступний порядок розподілу іншої субвенції для фінансування будинків культури та клубів:

Vк = Hк x Un х Кp,

де Hk – фінансовий норматив бюджетної забезпеченості одного жителя,

Un – кількість населення, що обслуговується клубними закладами ,

Кp – коефіцієнт платоспроможності районного бюджету.

 5.  Затвердити  на 2015 рік  резервний  фонд районного бюджету у сумі 128,1 тис. гривень.

 6. Затвердити перелік захищених статей  видатків загального фонду районного бюджету на 2015 рік за їх економічною  структурою:

- оплата праці працівників бюджетних установ;

- нарахування на заробітну плату;

- придбання медикаментів та перев’язувальних матеріалів;

- забезпечення продуктами харчування;

- оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

- трансферти місцевим бюджетам;

- трансферти населенню.

7. Затвердити в складі видатків районного бюджету кошти на реалізацію місцевих (регіональних) програм у сумі  392,5 тис. грн. згідно з додатком №4 до цього рішення.

8. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право фінансовому управлінню отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України:

- позики на покриття тимчасових касових розривів районного бюджету, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов'язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.

9. Розпорядникам коштів місцевих бюджетів забезпечити в першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників бюджетних установ відповідно до встановлених законодавством України умов оплати праці та розміру мінімальної заробітної плати; на проведення розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв’язку, які споживаються бюджетними установами. Затвердити ліміти споживання енергоносіїв у натуральних показниках для кожної бюджетної установи виходячи з обсягів відповідних бюджетних асигнувань (додаток 5).

 10. Установити, що у загальному фонді районного бюджету на 2015 рік:

до доходів належать надходження, визначені ст.64 Бюджетного кодексу України.

11. Установити, що джерелами формування спеціального фонду районного бюджету України на 2015 рік у частині доходів є надходження, визначені ст.69¹ Бюджетного кодексу України.

12. Відповідно до  Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік»  та згідно  статті 102 Бюджетного кодексу України управлінню праці та соціального захисту населення надавати пільги на тверде та рідке пічне побутове паливо та скраплений балонний газ   ветеранам війни, ветеранам військової служби, ветеранам органів внутрішніх справ, громадянам, які постраждали внаслідок  Чорнобильської катастрофи, громадянам відповідно  статті 48 Гірничого закону України, громадянам відповідно до абзацу першого частини четвертої  статті 57 Закону України «Про освіту»,  відповідно до пункту  «Ї» частини першої статті 77 Основ законодавства України про охорону здоров’я, частини четвертої статті 29 Основ законодавства України «Про культуру»  готівкою в межах загального обсягу субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам.

13. Надати право постійній комісії з питань бюджету районної ради в процесі виконання районного бюджету за висновком фінансового управління районної державної адміністрації та обґрунтованим поданням головного розпорядника коштів районного бюджету здійснювати перерозподіл бюджетних асигнувань за економічною та функціональною класифікацією в межах загального  та спеціального фондів з наступним затвердженням на сесії районної ради. Фінансовому управлінню про внесені зміни до розпису районного бюджету надавати довідки-повідомлення органам державного казначейства.

14. Установити, що розпорядники коштів районного бюджету беруть бюджетні зобов’язання та здійснюють платежі за загальним фондом  бюджету тільки в межах бюджетних асигнувань, встановлених кошторисами, враховуючи необхідність виконання бюджетних зобов’язань  минулих років, узятих  на облік в органах Державного казначейства України.

Зобов’язання, взяті розпорядниками коштів районного бюджету без відповідних бюджетних асигнувань, не вважаються бюджетними зобов’язаннями і не  підлягають оплаті за рахунок бюджетних коштів. Взяття таких зобов’язань є порушенням бюджетного законодавства.

За наявності простроченої кредиторської заборгованості із заробітної плати та за спожиті комунальні послуги та енергоносії розпорядники бюджетних коштів у межах бюджетних асигнувань за загальним фондом не беруть бюджетні зобов’язання та не здійснюють платежі по інших заходах, пов’язаних з функціонуванням бюджетних установ (крім захищених видатків бюджету), до погашення такої заборгованості.

15. Установити, що керівники бюджетних установ, які фінансуються з районного бюджету, утримують чисельність та здійснюють  фактичні видатки на заробітну плату, включаючи  видатки на премії та інші види заохочень чи винагород, матеріальну допомогу, лише в межах фонду заробітної плати, затвердженого для бюджетних установ у кошторисах, одержувачі бюджетних  коштів - в межах планів використання бюджетних коштів .

16. Установити, що комунальні унітарні підприємства сплачують до загального фонду  районного бюджету 1% чистого прибутку (доходу) відповідно до порядку, затвердженого рішенням ХІІI сесії V скликання Борівської районної ради від 19 липня 2007 року «Про затвердження Порядку і нормативу відрахування до загального фонду районного бюджету частини прибутку господарських організацій, що знаходяться у спільній власності територіальних громад сіл, селища району, або у статутних фондах яких є частка спільної власності територіальних громад сіл, селища району за результатами щоквартальної фінансово-господарської діяльності» з урахуванням змін, внесених LV сесією VI скликання районної ради від 25.02.2015 року.

Частина чистого прибутку (доходу) сплачується наростаючим підсумком  щоквартальної фінансово-господарcької діяльності у 2015 році. Комунальні унітарні підприємства подають розрахунок частини чистого прибутку (доходу) разом з фінансовою звітністю, складеною відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку, до органів Державної податкової служби у строки, передбачені для подання декларації з податку на прибуток.

17. Установити, що допущення нецільового використання бюджетних коштів у поточному чи минулому роках має наслідком:

для розпорядників бюджетних коштів - зменшення асигнувань цим розпорядникам на суму коштів, що  витрачені не за цільовим  призначенням;

для одержувачів бюджетних  коштів - повернення коштів у сумі, що витрачена не за цільовим призначенням, у  дохід відповідних бюджетів.

18. Надати право голові Борівської районної ради укладати договори про міжбюджетні трансферти між районним бюджетом та іншими бюджетами.

19. Провести перерозподіл коштів районного бюджету в межах бюджетних призначень:

- Зменшити асигнування по КФК 250102 КЕКВ 9000 на 11,9 тис.грн. та за рахунок цього збільшити асигнування по КФК 080101 КЕКВ 2210 на 11,9 тис.грн.

- Зменшити асигнування по КФК 070805 КЕКВ 2282 на 210 грн. та за рахунок цього збільшити асигнування КЕКВ 2272 на 210 грн.

- Зменшити асигнування по КФК 070201 КЕКВ 2210 на 18043 грн., КЕКВ 2240 на 683 грн., КЕКВ 2275 на 25765 грн. та за рахунок цього збільшити асигнування по КЕКВ 2800 на 18726 грн., КЕКВ 2273 на 25765 грн.

 20. Додатки № 1-5 до цього рішення є його невід’ємною частиною.

 21. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію з питань бюджету, інвестицій та розвитку малого і середнього бізнесу районної ради (Л.І.Пелих ).

Голова районної ради                                                           Є.Д.Жук

 

БОРІВСЬКА  РАЙОННА  РАДА  ХАРКІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

LV   СЕСІЯ  VІ СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н  Я

   від  25 лютого  2015 року

     Про   звіт  головного   лікаря   комунального

     закладу     охорони    здоров’я     „Борівський

     районний Центр первинної медико-санітарної

     допомоги”   Павленко Н.О.   про  організацію

     його   роботи  з  питань   надання   населенню

     доступної, своєчасної,   якісної  та ефективної

     первинної  медико-санітарної    допомоги

 Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», п. 6.4.17. р.6.4. „Головний лікар Центру ПМСД” розділу VІ „Управління” Статуту комунального закладу охорони   здоров’я „Борівський  районний Центр первинної медико-санітарної допомоги” районна рада 

В И Р І Ш И Л А:

      1. Звіт    головного    лікаря  комунального закладу    охорони     здоров’я  „Борівський районний Центр первинної медико-санітарної допомоги” Павленко Н.О. про організацію його роботи з питань надання населенню доступної,  своєчасної,  якісної   та  ефективної  первинної      медико-санітарної  допомоги взяти до відома.

     2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку, агропромислового комплексу, земельних відносин та використання природних ресурсів, екології, комунальної власності, житлово-комунального господарства та регуляторної політики (Пахомов А.О.) та з питань законності, правопорядку,  засобів масової інформації та зв’язків з громадськими організаціями,  захисту прав споживачів, депутатської діяльності,  депутатської етики та місцевого самоврядування, інших гуманітарних питань (Старікова Л.М.).

Голова районної ради                             Є.Жук

                                                                                             

БОРІВСЬКА  РАЙОННА  РАДА  ХАРКІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

                                                LV  СЕСІЯ VІ СКЛИКАННЯ                                                                                                                                                                                                                                 Р І Ш Е Н Н Я

  від   25 лютого 2015 року

Про внесення змін до рішення Х LVІІ сесії

районної ради VІ скликання від 16   липня

2014  року  „Про  надання  дозволу    голові

районної ради  на укладення договорів для

передачі та прийняття коштів між місцевими

бюджетами  Борівської  районної, селищної

та  сільських   рад   Борівського   району на

здійснення видатків місцевих бюджетів, що

враховуються   при    визначенні        обсягу

міжбюджетних трансфертів” 

     Відповідно до ст.ст. 89, ч. 1,3 ст. 93 Бюджетного Кодексу України, абзацу 4,5 п.20 розділу VІ Прикінцевих та перехідних положень Закону України „Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо реформи міжбюджетних відносин” від 28.12.2014 року № 79-VІІІ, ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою  укладання договорів про передачу та прийняття коштів між місцевими бюджетами Борівської районної, селищної та сільських рад Борівського району на здійснення видатків місцевих бюджетів фінансування утримання закладів соціально-культурної сфери районна рада

В И Р І Ш И Л А :

       1.Внести зміни до рішення Х LVІІ сесії районної ради VІ скликання від 16 липня 2014 року „Про  надання  дозволу  голові районної ради  на укладення договорів для  передачі та прийняття коштів  між  місцевими  бюджетами   Борівської районної, селищної та сільських рад Борівського району на здійснення видатків місцевих бюджетів, що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів”, а саме:  у пункті 1. після слова „бюджетів” вилучити словосполучення „що враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів відповідних місцевих рад”.

      2. Контроль за виконанням  рішення покласти на  постійні комісії з питань  законності, правопорядку, засобів масової інформації та зв’язків з громадськими організаціями, захисту прав споживачів, депутатської діяльності, депутатської етики та місцевого самоврядування, інших гуманітарних питань (Старікова Л.М.) та з питань бюджету, інвестицій та розвитку малого і середнього бізнесу (Пелих Л.І.).

Голова районної ради                                  Є.Жук

 

БОРІВСЬКА  РАЙОННА  РАДА  ХАРКІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

LV   СЕСІЯ  VІ СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н Я

             від  25 лютого  2015 року

     Про звернення депутатів Борівської

     районної  ради Харківської області

     до ПАТ  „Державний ощадний банк

     України” щодо недопущення скоро-

     чення  мережі сільських філій установ

     ощадбанку у селах Богуславка, Вище

     Солоне,  Ізюмське та  Чернещина

      Відповідно до статей 21, 22 Закону України „Про статус депутатів місцевих рад”, статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” та, враховуючи колективні звернення мешканців сіл Ізюмське, Чернещина, Богуславка та Вище Солоне,  рекомендації постійних комісій районної ради, районна рада 

В И Р І Ш И Л А :

      1. Схвалити текст звернення депутатів Борівської районної ради Харківської області до ПАТ „Державний ощадний банк України” щодо недопущення скорочення мережі сільських   філій установ ощадбанку у селах Богуславка, Вище Солоне, Ізюмське та Чернещина  (додається ).

     2.Виконавчому апарату (секретаріату) Борівської районної ради надіслати дане звернення для розгляду до ПАТ „Державний ощадний банк України” і  просити надати відповідь районній раді у встановлений законом термін.

      3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради  з питань соціально-економічного розвитку, агропромислового комплексу, земельних відносин та використання природних ресурсів, екології, комунальної власності, житлово-комунального господарства та регуляторної політики (Пахомов А.О.).

Голова районної ради                                      Є.Жук

 

Додаток

                                                                                 до рішення LV районної ради  VІ скликання

                                                                                 від 25 лютого 2015  року

Звернення

депутатів Борівської районної ради Харківської області до

ПАТ „Державний ощадний банк України” щодо недопущення

скорочення мережі сільських  філій установ ощадбанку у селах

Богуславка, Вище  Солоне, Ізюмське та Чернещина

Шановний_Андрію Григоровичу!

      До Борівської районної ради надійшли колективні звернення від мешканців сіл Богуславка, Вище  Солоне, Ізюмське та Чернещина з проханням вжити заходів, щоб не допустити закриття   мережі сільських  філій установ ощадбанку у  цих населених пунктах. Так, наприклад, в селі Ізюмське філія обслуговує населення, де проживає 986 чоловік. В зв’язку з відсутністю поштового відділення, населення шести сіл сплачує всі  комунальні платежі в ощадбанку. Пенсіонери отримують в банку пенсію, працівники бюджетних установ та організацій – заробітну плату, матері – всі види соціальної допомоги, громадяни, які знаходяться на обліку в центрі зайнятості населення, - допомогу по безробіттю. Аналогічна ситуація склалася у всіх вищезгаданих населених пунктах. Тільки інформація про наміри закриття банківської установи тут вже сьогодні створює соціальну напругу серед мешканців територіальних громад.

      Враховуючи ту ситуацію, в якій сьогодні  опинилися державні та комунальні банківські установи та  мешканці сільських населених пунктів,  районною радою рекомендовано сільським радам, на території яких знаходяться філії установ ощадбанку, надати пільги на  орендну плату приміщень та землі, сплату комунальних послуг. Крім того, рекомендовано сільським головам провести роз’яснювальну роботу щодо переведення до обслуговування ощадбанку організації та заклади, розташовані на підвідомчих територіях вищезазначених сільських рад. Це в свою чергу буде сприяти підвищенню рентабельності та позитивно вплине на результати діяльності відділень ощадбанку.

    Тому, враховуючи вищевикладене, звертаємось до Вас, шановний Андрію Григоровичу,  врахувати думку місцевих жителів та територіальних громад проти  закриття філій Ощадбанку з проханням вжити заходів щодо збереження  банківських установ в селах Богуславка, Вище  Солоне, Ізюмське та Чернещина, що дасть можливість громадянам  уникнути незручностей для отримання заробітної плати, пенсій та допомоги по безробіттю, інших соціальних виплат, здійснити сплату комунальних платежів.

     Заздалегідь вдячні за порозуміння та співпрацю.

                                                                                     Схвалено рішенням

                                                                                     Борівської районної ради

                                                                                     від 25 лютого 2015 року

                                                                                   (LV сесія VІ скликання)

              Керуюча справами виконавчого апарату

(секретаріату) районної ради                                          Т.Бикова

 

 

БОРІВСЬКА  РАЙОННА  РАДА  ХАРКІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

LV   СЕСІЯ  VІ СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н  Я

     від  25 лютого  2015 року

     Про   звернення   депутатів  Борівської

     районної  ради  Харківської області  до

     Українського державного підприємства

     поштового   зв’язку  „Укрпошта” щодо

     недопущення    скорочення    поштових

     відділень у сільських населених пунктах

     району

      Відповідно до статей 21, 22 Закону України „Про статус депутатів місцевих рад”, статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” та, враховуючи колективні звернення мешканців сіл Ізюмське, Чернещина, Богуславка та Вище Солоне, рекомендації постійних комісій районної ради, районна рада 

В И Р І Ш И Л А :

      1. Схвалити текст звернення депутатів Борівської районної ради Харківської області до Українського державного підприємства поштового зв’язку  „Укрпошта” щодо недопущення  скорочення    поштових відділень зв’язку у сільських населених пунктах району  (додається ).

     2.Виконавчому апарату (секретаріату) Борівської районної ради надіслати дане звернення для розгляду до Українського державного підприємства поштового   зв’язку  „Укрпошта” щодо недопущення    скорочення    поштових відділень у сільських населених пунктах району і  просити надати відповідь районній раді у встановлений законом термін.

      3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради  з питань соціально-економічного розвитку, агропромислового комплексу, земельних відносин та використання природних ресурсів, екології, комунальної власності, житлово-комунального господарства та регуляторної політики (Пахомов А.О.).

Голова районної ради                                      Є.Жук

Додаток

                                                                                 до рішення LV районної ради  VІ скликання

                                                                                 від 25 лютого 2015  року

Звернення

депутатів Борівської районної ради Харківської області

до Українського державного підприємства  поштового зв’язку

  „Укрпошта” щодо  недопущення  скорочення поштових відділень

 у сільських населених пунктах  району

Шановний Ігорю Віталійовичу!

      До Борівської районної ради надійшли колективні звернення від мешканців сіл Богуславка, Вище  Солоне, Ізюмське та Чернещина з проханням вжити заходів, щоб не допустити закриття  поштових відділень зв’язку у сільських  населених пунктах. Ситуація складається таким чином, що є такі населені пункти, в яких працювали одночасно поштове відділення зв’язку та відділення ощадбанку, де громадяни могли скористатися їхніми послугами. В зв’язку з тим, що відділення ощадбанку у вищезазначених селах протягом останніх років є збитковими і безперспективними з точки зору прибутковості, наразі вирішується питання про їх скорочення. Та разом з тим, закриваються тут  та в ряді населених пунктах вже закриті поштові відділення зв’язку. Таким чином, одночасне припинення їх роботи грубо порушує конституційні права громадян, оскільки вони будуть позбавлені можливості своєчасно сплачувати комунальні послуги, отримувати пенсію, заробітну плату та інші соціальні виплати, придбати періодичні видання. Тільки інформація про наміри закриття поштових відділень зв’язку вже сьогодні створює соціальну напругу серед мешканців територіальних громад сіл району.

      Враховуючи ту ситуацію, в якій сьогодні  опинилися поштові відділення зв’язку та  мешканці сільських населених пунктів,  районною радою рекомендовано сільським радам, на території яких знаходяться ці відділення, надати пільги на  орендну плату приміщень та землі, сплату комунальних послуг. Це в свою чергу буде сприяти підвищенню їх  рентабельності та позитивно вплине на результати діяльності поштових відділень зв’язку.

    Тому, з оглядом на вищевикладене, звертаємось до Вас, шановний Ігоре Віталійовичу,  врахувати думку місцевих жителів та територіальних громад проти  закриття поштових відділень зв’язку з проханням вжити заходів щодо збереження  їх в сільських населених пунктах району, що дасть можливість громадянам  уникнути незручностей для отримання заробітної плати, пенсій та допомоги по безробіттю, інших соціальних виплат, здійснити сплату комунальних платежів.

     Заздалегідь вдячні за порозуміння та співпрацю.

                                                                                     Схвалено рішенням

                                                                                     Борівської районної ради

                                                                                     від 25 лютого 2015 року

                                                                                     (LV сесія VІ скликання)

 Керуюча справами виконавчого апарату

(секретаріату) районної ради                                          Т.Бикова

 

БОРІВСЬКА  РАЙОННА  РАДА  ХАРКІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

LV   СЕСІЯ  VІ СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н Я

 від  25 лютого  2015 року

     Про  звернення   депутатів  Борівської

     районної  ради Харківської  області до

     голови Харківської обласної  державної

     адміністрації Ігоря Райніна щодо ремонту

     автомобільного  мосту та дамби через

     Червонооскільське  водосховище

 

      Відповідно до статей 21, 22 Закону України „Про статус депутатів місцевих рад”, статті 43 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні” та, враховуючи рекомендації постійних комісій районної ради, районна рада 

В И Р І Ш И Л А :

      1. Схвалити текст звернення депутатів Борівської районної ради Харківської області до голови Харківської обласної  державної адміністрації Ігоря Райніна щодо ремонту автомобільного  мосту та дамби через Червонооскільське  водосховище (додається ).

     2.Виконавчому апарату (секретаріату) Борівської районної ради надіслати дане звернення для розгляду до Харківської обласної  державної адміністрації і просити надати відповідь районній раді у встановлений законом термін.

      3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію районної ради  з питань соціально-економічного розвитку, агропромислового комплексу, земельних відносин та використання природних ресурсів, екології, комунальної власності, житлово-комунального господарства та регуляторної політики (Пахомов А.О.).

Голова районної ради                                      Є.Жук

Додаток

                                                до рішення LV районної ради  VІ скликання  від 25 лютого 2015  року

Звернення

депутатів Борівської районної ради Харківської області до

голови Харківської обласної  державної  адміністрації Ігоря Райніна

 щодо ремонту   автомобільного  мосту та дамби через

Червонооскільське  водосховище

Шановний Ігоре Львововичу!

      Ми, депутати Борівської районної ради Харківської області, стурбовані станом автомобільного мосту та дамби через Червонооскільське водосховище, який сполучає  селище Борова, що є районним центром, із селом Гороховатка та є основним транспортним зв’язком між районом та обласним центром і є автодорожною магістраллю державного значення. На ньому неозброєним оком видно значні дефекти в місці з’єднання мосту з береговою лінією. Ця споруда була побудована в 1957 році. З того часу минуло майже 57 років. За цей час ні разу не проводився його капітальний ремонт. Лише в 2000 році було зроблено поточний ремонт. Хоча неодноразово це питання порушувалося керівництвом району і 1986 році, і в 2012 році. На місце виїжджали спеціальні комісії, проводили його обстеження, робили заключення, відповідну документацію на ремонт, визначали підрядчика. І питання, здавалося, майже вирішувалося позитивно. Але кожного разу в  силу відомих нам суспільно-політичних ситуацій  та перемін, які відбувалися на той час у державі, це питання так і залишилося невирішеним. За час свого існування покриття мосту та його конструкції зазнали значної руйнації,  особливо останнім часом. Адже  через наш район майже щодня рухається важковаговий та великогабаритний автотранспорт, оскільки Борівський район знаходиться на межі Донецької та Луганської областей.  В останні півроку значно збільшилась інтенсивність руху автотранспорту по містку. Щодня через зазначений місток йде забезпечення ресурсами сил АТО. Його технічні характеристики не розраховані на таке навантаження. Тому самі конструкції містка,  які з’єднуються з дамбою, зруйнувалися, і  між ними появився розрив до 50 см., через який видно річку. Це в свою чергу викликає величезний страх і паніку серед учасників дорожнього руху.

      Враховуючи вищезазначене, керуючись Закону України "Про статус депутатів місцевих рад", звертаємось до Вас, шановний Ігоре Львововичу, з метою забезпечення безпечного руху, упередження виникнення аварійної ситуації, яка може призвести до транспортної ізоляції району, районна рада просить Вашої допомоги у позитивному вирішенні зазначеного питання.

      Заздалегідь вдячні за порозуміння та співпрацю.

                                                                                     Схвалено рішенням

                                                                                     Борівської районної ради

                                                                                     від 25 лютого 2015 року

                                                                                   (LV сесія VІ скликання)

              Керуюча справами виконавчого апарату

(секретаріату) районної ради                                          Т.Бикова

 

БОРІВСЬКА  РАЙОННА  РАДА  ХАРКІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

LV   СЕСІЯ  VІ СКЛИКАННЯ

Р І Ш Е Н Н  Я

             від  25 лютого  2015 року

     Про внесення  змін та  доповнень  до  Статуту

     комунальної установи "Борівський районний

     трудовий   архів"  Борівської  районної   ради       

     Харківської області, затвердженого рішенням

     ХХІХ  сесії  районної   ради VІ  скликання від

     26  грудня  2012  року, з  урахуванням  змін та

     доповнень,  внесених   рішеннями   ХХХІ сесії

     районної   ради   VІ  скликання  від  28 лютого

     2013 року та ХLІV сесії районної ради VІ скли-

     кання  від  27 лютого 2014   року

 

        Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», та, враховуючи лист райдержадміністрації, районна рада 

В И Р І Ш И Л А:

     1. Внести зміни та доповнення  до Статуту комунальної установи „Борівський районний трудовий архів” Борівської районної ради         Харківської області, затвердженого рішенням ХХІХ сесії районної ради VІ скликання від  26 грудня 2012 року, з урахуванням змін та доповнень, внесених рішеннями ХХХІ сесії  районної ради VІ скликання від 28 лютого         2013 року та ХLІV сесії районної ради VІ скликання  від  27 лютого 2014   року, виклавши його в новій редакції згідно додатку №1 (додаток № 1 додається).

      2. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійні комісії районної ради з питань соціально-економічного розвитку, агропромислового комплексу, земельних відносин та використання природних ресурсів, екології, комунальної власності, житлово-комунального господарства та регуляторної політики (Пахомов А.О.) та з питань законності, правопорядку,  засобів масової інформації та зв’язків з громадськими організаціями, захисту прав споживачів, депутатської діяльності,  депутатської етики та місцевого самоврядування, інших гуманітарних питань (Старікова Л.М.).

Голова районної ради                             Є.Жук

 

 

 

Переглядів: 655 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar