Головна » 2015 » Березень » 3 » КОЛЕГІЯ РДА
10:23
КОЛЕГІЯ РДА

КОЛЕГІЯ РДА

Відбулося засідання колегії Борівської райдержадміністрації, яке провів її голова Віталій Кіян. На порядок денний були винесені такі питання: «Про виконання пріоритетних напрямів діяльності Борівської районної державної адміністрації за 2014 рік»; «Про стан реалізації державної кадрової політики у Борівській районній державній адміністрації»; «Про підсумки роботи із зверненнями громадян в райдержадміністрації та органах місцевого самоврядування у 2014 році».

 ПРІОРИТЕТИ  2014 РОКУ

З першого питання доповів заступник голови РДА Сергій Шутько. Він сказав, зокрема, що робота районної державної адміністрації була спрямована на втілення в ра-йоні загальнодержавних реформ, пошуку шляхів відновлення та підтримки економічного зростання, пожвавлення інноваційно-інвестиційного розвитку та посилення соціальної орієнтації економіки відповідно до затверджених пріоритетних напрямів Борівської районної державної адміністрації на 2014 рік.

В агропромисловому комплексі:

Забезпечено валове виробництво зернових – 135,1 тис. тонн (в 2013 році 90,9тис. тонн) , олійних культур – 43,2 тис. тонн. (в 2013 році 42,5 тис. тонн);

Станом на 01.01.2015 року поголів’я великої рогатої худоби в сільськогосподарських підприємствах складає 2215 голів (в 2013 році 2607 голів, зменшення на 392 голови), свиней 485 голів (в 2013 році 502 голів, зменшення на 17 голів);

Виробництво валової молочної продукції в порівнянні з минулим роком збільшились на 6% (+281 тонна) і становить 5245 тонн.

Вирощено за цей період м’яса в живій вазі 298,4 тонни (+17,7 тонни, 106%), реа-лізовано м’яса 155,8 тонни (+12,3 тонни, 109%).

В житлово-комунальній сфері:

За кошти Борівського КПТМ проведена заміна та ремонт теплових мереж у Шийківці, Чернещині, Боровій протяжністю  500 метрів. Також підприємством частково замінено запірну арматуру теплової траси.

В соціальній сфері:

Проведено поточні ремонти фельдшерських пунктів у селах Бахтин, Борівська Андріївка, Лозова.

Щодо реконструкції котельні амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Гороховатка в 2014 році направлено листа голові Харківської обласної державної адміністрації з проханням допомогти у вирішенні даного питання. В Програмі еконо-мічного і соціального розвитку Харківської області на 2015 рік передбачено кошти на капітальний ремонт системи опалення в сумі 175 тис.грн.

Виконано поточний ремонт у терапевтичному відділені Борівської ЦРЛ (замінено вхідні двері та 2 сан. вузли), в дитячому відділені Борівської ЦРЛ встановлено енергозберігаючі вікна та двері.

Торік проведено косметичні ремонти в сільських клубах Вищого Солоного, Нижчого Солоного та Новоплатонівки.

Постійно проводилась робота з керівниками підприємств щодо додержання розміру середньомісячної заробітної плати не нижче мінімально встановленої державою. Станом на 01.02.2015 року заробітна плата по підприємствах Бо-рівського району склала 2274,6 грн., в АПК – 2497,1 грн.,  в медицині – 1942,6 грн., освіті - 2626,3 грн.

На жаль, через відсутність фінансів, не були  вирішені:

- будівництво ринку в центрі смт Борова;

- паспортизація по-лігонів твердих побутових відходів в с. Богуславка, с. Піски-Радьківські, с. Гороховатка;

- виготовлення та затвердження проекту детального плану центральної частини смт Борова;

- ремонт даху Богуславського Будинку культури;

- завершення газифікації с. Бахтин;

- завершення ремонту водопроводу в с. Бахтин.

Заслухавши та обговоривши   дане питання, колегія прийняла рішення, спрямоване на забезпечення зростання ефективності діяльності підприємств і організацій виробничої сфери, стабільної діяльності закладів соціальної сфери, підвищення рівня зайнятості, збереження і нарощування реальних доходів населення.

КАДРОВА   ПОЛІТИКА

З другого питання інформував керівник апарату РДА  Олександр Шевченко, який відзначив, що в РДА особлива увага приділяється роботі щодо реалізації завдань у сфері державної кадрової політики, спрямованої на забезпечення державної служби кваліфікованими кадрами, здатними вирішувати важливі питання економічного та соціального розвитку району. Щороку визначається перспективна  потреба в кадрах, формуються замовлення на  підготовку та підвищення кваліфікації державних службовців і керівників підпорядкованих установ.

На сьогодні в апараті, управліннях, відділах та інших структурних підрозділах РДА  нараховується  85 посад державних службовців, фактично працюючих державних службовців 77 чол., вакантних посад - 8.

З метою недопущення порушень чинного законодавства в органах місцевого самоврядування та органах державної служби постійно проводяться навчання.

Заслухавши та обговоривши дане питання, колегія прийняла рішення, спрямоване на забезпечення реалізації завдань у сфері державної кадрової політики, визначених актами і дорученнями Президента України. 

ЗВЕРНЕННЯ   ГРОМАДЯН

Одним із важливих пріоритетів у роботі зі зверненнями громадян на 2014 рік, сказав Олександр Шевченко, доповідаючи по третьому питанню, є забезпечення орга-нізації особистого прийому осіб, які      потребують без- оплатної первинної правової допомоги, проведення ана-літичної роботи із зверненнями громадян, аналіз листів громадян щодо виявлення найбільш актуальних проблем, виявлення причин, що зумовлюють надходження повторних звернень громадян, безпідставної відмови в задоволенні законних вимог заявників.

Аналіз динаміки надходжень звернень громадян до райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування за 2014 рік свідчить про загальну тенденцію до зменшення їх  кількості, у порівняні з аналогічним періодом 2013 року. Так, протягом звітного періоду до райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування надійшло 2277 звернень громадян, що на 4% менше, ніж за аналогічний  період 2013 року (2363).

З урахуванням усних, письмових і колективних звернень  до Борівської РДА та органів місцевого самоврядування звернулося 2738 громадян, які у своїх зверненнях порушили 2277 різноманітних питань.

Із загальної кількості звернень, що надійшли до Борівської районної державної адміністрації та органів місцевого самоврядування 61,7%   вирішено позитивно, 38,3% - надано роз’яснення згідно з чинним законодавством.

Найбільше було звернень, які ст осувались питань  аграрної політики і земельних відносин - 414; соціального захисту населення – 474; забезпечення до-тримання законності – 349; комунального господарства - 187; праці та заробітної плати – 93 та інші.

Зареєстровано 13 колективних звернень, що на 8 менше ніж торік, або на 38%. В колективних зверненнях порушувалися питання: навчального процесу в Піско-Радьківській загальноосвітній школі та створення прийомної сім’ї, заміни труб в Богуславській ЗОШ I-III ступенів, ремонту будинку по вул. Партизанська,10.

Як і раніше, за допомогою до райдержадміністрації переважно звертаються найменш соціально незахищені категорії громадян, люди похилого віку.

Найбільш проблемними для зазначеної категорії заявників виявилися питання соціального характеру, а саме: надання матеріальної допомоги, вирішення комунальних проблем (ремонт покрівель багатоповерхових будинків, незадовільного стану внутрішньо-будинкових інженерних мереж, ремонту доріг.

Проаналізувавши та обговоривши питання про стан роботи із зверненнями громадян в райдержадміністрації та органах місцевого самоврядування, на колегії районної державної адміністрації відзначалося, що  протягом минулого року вживалися заходи по виконанню відповідних законодавчих актів щодо недопущення надання неоднозначних, необґрунтованих або неповних відповідей за зверненнями громадян, із порушенням термінів, установлених законодавством, безпідставної передачі розгляду звернень іншим органам, не допускалася практика визнання заяв чи скарг необґрунтованими. У прийнятому  колегією рішенні наголошено на підвищенні відповідальності державних службовців за безумовне дотримання вимог Конституції України та Закону України «Про звернення громадян», Указу Президента України від 7 лютого 2008 року № 109/2008 «Про першочергові заходи щодо забезпечення реалізації та гарантування конституційного права на звернення до органів державної влади та органів місцевого самоврядування».

 

 

Переглядів: 554 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar