Головна » 2015 » Березень » 19

Щодо надання арбітражним керуючим інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно

Відповідно до статті 28 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» інформація з Державного реєстру прав про державну реєстрацію прав та їх обтяжень надається у формі витягу, інформаційної довідки та виписки.

Витяг з Державного реєстру прав на підставі заяви мають право отримувати:

1) власник нерухомого майна або уповноважена ним особа;

2) особа, яка має речове право на чуже нерухоме майно, або уповноважена нею особа;

3) спадкоємець (правонаступник - для юридичної особи) або упо ... Читати далі »

Просмотров: 481 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.03.2015 | Комментарии (0)

  Щодо сплати  боргів  за житлово – комунальні послуги

На державну виконавчу службу законом покладено своєчасне, повне і неупереджене примусове виконання вироків, рішень, постанов, ухвал, які виносяться ім'ям України та є обов'язковими до виконання на всій території України.

В даний час багатьом мешканцям Борівського району довелося зіткнутися з представниками органів державної виконавчої служби щодо примусового виконання рішень про стягнення боргів за комунальні послуги.

Процедура стягнення будь-яких боргів, в тому числі і за комунальні послуги, визначена Законом України «Про виконавче провадження». Державний виконавець після отримання виконавчого документа, відкриває виконавче провадження, надсилає боржникові постанову про відкриття виконавчого провадження і надає  7 денний строк для самостійного погашення боргу. Якщо за цей час борг не сплачено, державний виконавець виносить постанову про стягнення з боржника виконавчого збору, сума якого становить 10% від  суми боргу та зобов'язаний розпочинати вживати заходи примусового стягнення.

У державного виконавця, який проводить виконавчі дії відповідно до Закону України «Про виконавче провадження», є багато методів та способів для стягнення боргів в примусовому порядку. ... Читати далі »

Просмотров: 527 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.03.2015 | Комментарии (0)

Відповідальність за несплату аліментів

Державна виконавча служба України входить до системи органів Міністерства юстиції України і здійснює виконання рішень суду щодо стягнення аліментів.

Якщо батько вперто не бажає виплачувати кошти колишній дружині (матері, яка самостійно виховує дитину) на утримання дитини — мати може звернутись з заявою про притягнення його до кримінальної відповідальності за ознаками ст. 164 Кримінального кодексу України, а саме за злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів). Покарання за такий злочин передбачено Кримінальним кодексом України, а саме: штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до ста двадцяти годин або виправними роботами на строк до одного року, або обмеженням волі на строк до двох років.

Слід зазначити, що під злісним ухиленням від сплати коштів на утримання дітей (аліментів) слід розуміти будь-які діяння боржника, спрямовані на невиконання рішення суду (приховування доходів, зміну місця проживання чи місця роботи без повідомлення державного виконавця тощо), які призвели до виникнення заборгованості із сплати таких коштів у розмірі, що сукупно складають суму виплат за шість місяців відповідних пла ... Читати далі »

Просмотров: 537 | Добавил: trudovaslava | Дата: 19.03.2015 | Комментарии (0)