Головна » 2016 » Січень » 29

ЧОМУ НЕ ПРАЦЮЄ Т2

Останнім часом до редакції надходить дуже багато прохань розібратися з ситуацією, що склалася довкола цифрового телебачення "Т2". В  деяких ра-йонах Борової телевізійний сигнал не стабільний, а в деяких і зовсім зник.

Схвильовані жителі несуть свої цифрові приставки до майстерень  та сер-вісних центрів з надією, що там їм допоможуть, але  там часто відповідають що їхня техніка справна. Я спробував з`ясувати, що відбуваеться.

Отже, з 2011 року запущена національна цифрова телемережа. Її безперечним плюсом є висока якість зображення, велика кількість телеканалів та загальнодоступність. І все це безкоштовно. Підключення і налаштування просте й не потребує особливих знань та вмінь. Якість сигналу в нашому регіоні в більшості своїй відмінна,ретранслятори сигналу знаходяться в Куп`янську та Ізюмі. Лише іноді, через примхи погоди, місцями спостерігалось погіршення сигналу. Але буквально    з місяць тому жителі селища Борова почали помічати, що "телебачення стало зникати". Причому погода ніякого впливу на це не мала.

Розгубленість і безпорадн ... Читати далі »

Просмотров: 1471 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)

Шановні борівчани!

Дорогі ветерани, учасники бойових дій, діти війни!

Сердечно вітаємо вас з 73-ю річницею визволення Борівського району від німецько-фашистських загарбників!

Багато мужніх воїнів полягло на полі бою, наближаючи світлий День Перемоги. На жаль, з кожним роком учасників війни – живих свідків історії – залишається все менше. І настане час, коли останній солдат Другої світової залишить нас, а разом із ним у спогади відійде ціле покоління.

Тож вдячні нащадки свято бережуть пам’ять про героїв, які не шкодуючи свого життя захищали Борівщину та рідну Батьківщину, наше з вами майбутнє. Кожен з нас відчуває невимовну гордість за героїзм українського народу, за оборонців рідної землі, а водночас – і вічну скорботу за тими, хто поклав на вівтар Перемоги найдорожче - своє життя.

Низький уклін кожному, чиє ім’я викарбуване на гранітних скрижалях Перемоги, і тим, хто так і лишився Невідомим Солдатом.

З нагоди свята бажаємо усім вам міцного здоров’я, злагоди та сімейного щастя. Хай завжди над нашими головами синіє мирне небо, а яскраві сонячні промені зігрівають нас теплом. Хай щедра земля Борівщини колоситься розкішними хлібами та дарує нам надію на щасливе майбутнє!

З повагою,

Віталій КІЯН.  Голова Борівської райдержадміністрації.  

Олена КЛИМЕНКО. Голова Борівської районної ради.             ... Читати далі »

Просмотров: 353 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)

Все далі й далі відходять у минуле роки Другої світової війни.  2 лютого   минає  73-тя  річниця визволення Борівщини  від німецьких  загарбників.  Дуже  мало залишилося  тих,  хто  в  січні - на початку  лютого 1943 року визволяв нашу рідну Борівщину. Ми, нащадки того покоління, повинні  пам'ятати ті дні, ті подвиги і тих людей, які захищали нашу Борівщину від фашистської навали.

 Вже стало доброю традицією у день визволення Борівщини проводити  фестиваль військово-патріотичної пісні "Заспіваймо, друзі". У фестивалі беруть участь працівники та аматори всіх закладів культури району. Серед умов фестивалю - обов'язкове виконання воєнної пісні минулих років та сучасна воєнна пісня.

Тож запрошуємо всіх на свято визволення Борівщини, яке відбудеться 1 лютого о 9.30 год. в районному Будинку культури.

Просмотров: 503 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)

Часник - прадавня культура.  Про нього згадується ще в древній писемності, китайські препарати з часнику були відомі за 2000 років до н.е., застосовували часник для лікування і в Київській Русі.

Так, якщо людина регулярно вживатиме 2-3 зубчики часнику, то небезпека захворіти на атеросклероз знизиться, а отже, вона захистить себе від інфаркту, склерозу і гіпертонії, інфекційних захворювань кишечнику, бо часник містить протимікробні та протигрибкові речовини.

Часник стимулює роботу багатьох життєво важливих органів: печінки, нирок, шлунку, серця, судин, сприяє відкриттю та очищенню пор шкіри, при бронхіті та пневмонії допомагає поліпшити кровопостачання дихальних шляхів.

Часник використовується і як тонізуючий засіб після хвороби узимку, коли не вистачає вітамінів. За таких умов необхідно пити перед сном склянку теплого молока з 9-12 краплями соку часнику. Цілителі здавна помітили дивну здатність часнику відновлювати тканини організму майже до їх омолодження. Під час грипу дуже корисний напій: 2-3 зубчики часнику дрібно порізати і залити 30-50мл окропу, настояти 2 год. і процідити. Таким настоєм закапуйте ніс раз-двічі на день по 2-3 краплі. Через 2 дні зробі ... Читати далі »

Просмотров: 411 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)

Спільний виїзний прийом громадян у с. Підлиман провели голова Борівської райдержадміністрації Віталій Кіян та начальник Борівського відділення поліції, майор поліції Денис Шокун.

Спілкування з громадою відбувалося в приміщенні сільської ради.

Одним з перших було порушене питання щодо аварійного стану даху у фельдшерсько-акушерському пункті.  Сільський голова Олександр Калінін пояснив, що вже підготовлена проектно-кошторисна документація для проведення капітального ремонту даху ФАПу. До того ж, вже навіть закуплені деякі матеріали. На цей рік також планується заміна вікон у фельдшерсько-акушерському пункті і в сільському будинку культури.

Під час зустрічі обговорили питання добровільного об'єднання територіальних громад. Віталій Кіян зазначив, що відповідно до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" держава буде здійснювати фінансову підтримку об'єднаних громад шляхом надання коштів у вигляді субвенцій на формування відповідної інфраструктури. Мешканці громади разом з очільником району проаналізували всі плюси та мінуси перспективного плану об'єднання  селищної та сільських рад району в одну Борівську ... Читати далі »

Просмотров: 427 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)

У РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

З апаратної наради

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів розширену апаратну нараду з керівниками підприємств, установ, організацій, органів місцевого самоврядування району та структурних підрозділів РДА, на якій було розглянуто ряд актуальних питань.

ГРИП ТА ГРВІ

З першого питання доповідала головний лікар Борівської центральної районної лікарні Любов Віннікова. Вона повідомила, що в Борівському районі випадків грипу не зареєстровано. В лікувальних закладах проведено всі необхідні заходи по забезпеченню протиепідемічного режиму на випадок епідемії. В інфекційне, дитяче та терапевтичне відділення  добавлено по 5 ліжок. 

Лабораторна діагностика грипу на рівні району не проводиться. Такі дослідження можна зробити лише в Харкові. Наразі проводиться робота з приватними аптеками щодо забезпечення жителів району експрес-тестами на виявлення вірусу грипу (такі тести можуть коштувати близько 300 грн.).

Від початку року станом на 25 січня у районі зареєстровано 359 випадків захворюваності на ГРВІ, з них 243 - дорослі, 116 - діти. За цей період в стаціонарах Борівської ЦРЛ проліковано 43 хворих на ГРВІ (10 дорослих і 33 дитини). Зараз знаходяться на лікуванні 10 чоловік - 4 дорослих і 6 дітей.

Борівський район не перетнув епідпоріг захворюваності, хоча в Ха ... Читати далі »

Просмотров: 611 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)

Згідно даних відділу реєстрації актів цивільного стану, за минулий рік в районі народилися 155 малюків. Найчастіше лелека прилітав до сімей, які проживають у Боровій, Богуславці та Пісках-Радьківських.

І, на жаль, вже традиційно смертність жителів району значно перевищує показник народжуваності. У 2015 році зареєстровано 347 смертей.

На весільний рушник минулого року вирішили ступити 105 пар. Найбільше нових сімей створено у Пісках-Радьківських та Боровій.

Розірвали шлюбні відносини торік 44 подружні пари.

5 жителів району прийняли рішення змінити прізвище та ім`я.

Просмотров: 379 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)

Про військову службу ми писали вже дуже багато. Та всеодно ця тема була й буде актуальною. Завітавши до районного військового комісаріату, впевнився - роботи тут чимало. Зустрівшись з військкомом підполковником Олександром Беседіним, дізнався, що в даний момент ведеться робота по обліку резерву та оформленню осіб, які виявили бажання служити за контрактом.

Служба за контрактом є добровільною. Юнаки та дівчата самі вирішують на який термін йти на службу. Фахівці військкомату підбирають їм військові частини для служби відповідно до їхньої освіти, військової посади, цивільної професії, враховуючи особисті побажання. Головне - щоб було відмінне здоров`я і не було проблем із законом.

 Мені пощастило і цього дня я поспілкувався з трьома юнаками, які саме влаштовувались на військову службу. Вони всі дуже різні, кожен зі своєю історією, зі своїми поглядами на життя, різного віку та статку. Але є дещо, що їх єднає, - це бажання бути корисним для своєї країни, стати її захисником і опорою.

 До речі, влаштуватись на контрактну службу можна з 18 років, а на строкову призивають з 20. Тож для декого, наприклад як для мого першого співрозмовника, це справжній шанс і ... Читати далі »

Просмотров: 554 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)

Наприкінці грудня минулого року уряд ухвалив рішення щодо оптимізації структури окремих районних управлінь фонду шляхом їх злиття або перейменування.

Відповідно до цього рішення 279 територіальних управлінь буде об’єднано в 121.

Борівське управління ПФУ буде реорганізоване в Ізюмське об’єднане управління ПФУ шляхом злиття.

Але це не позначиться на якості надання послуг, пенсіонерам не доведеться їхати за десятки кілометрів для вирішення своїх пенсійних питань.

Об’єднання кількох управлінь в одне не тягне за собою скорочення спеціалістів, які зайняті наданням послуг.

В районі залишаться фахівці з питань пенсійного забезпечення, які працюватимуть і надалі. Всі питання, з якими звертатимуться пенсіонери, будуть вирішуватися на місці спеціалістом.

Зміст і якість послуг залежить, перш за все, від кваліфікації спеціалістів та їх доступності, а не від статусу установи.

Валентина Богуславська.

Голова комісії з припинення управління - начальник управління.

Просмотров: 410 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)

З нагоди Дня Соборності України біля знаку Незалежності був проведений урочистий мітинг, на який зібралися працівники підприємств та установ селища, керівники району, представники громадських організацій.

Сьогодні, на жаль, проблема соборності України є не менш актуальною. Акт воз'єднання УНР та ЗУНР – історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз'єднати український народ, протиставити українців один одному. Про це розповів Борівський селищний голова Олександр Тертишний.

Хвилиною мовчання було вшановано борців за незалежність країни. До знаку покладено квіти.

Просмотров: 443 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)

Геройськи загинув ще один патріот, який певний проміжок свого дитинства провів на Борівщині, навчався у  Піско-Радьківській школі.

  Микола Янюк народився 19 грудня 1961 року в м.Рахів Закарпатської області. Коли його мама Марія Юріївна вдруге вийшла заміж за Володимира Васильовича Нужного з Пісок-Радьківських, Микола переїхав на Борівщину разом з нею і навчався у місцевій сільській школі. Згодом у родині Нужних народилися ще діти. Родина була великою і дружною.

Після школи Микола  навчався в Ленінградському фізико-технологічному інституті, де здобув професію інженера, працював на різних відповідальних посадах, зарекомендував себе як професіонал своєї справи, був надійним товаришем, чоловіком, батьком та братом.

В непростий для України час Микола Іванович прийшов у Немирівський військкомат Вінницької області добровольцем, за покликом душі. 9 березня 2015 року був направлений для проходження військової служби в 184-й навчальний центр, де здобув військову професію сапера. В подальшому службу проходив у І-му саперно-мінному батальйоні військової частини 2970 в м. Артемівську Донецької області.

Під час перебування в зоні АТО отримав поранення. ... Читати далі »

Просмотров: 430 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)

На сьогоднішній день відомо понад двісті збудників захворювань, які входять до групи гострих респіраторних інфекцій. Об`єднані  вони  тому, що в них подібна клінічна картина - запалення верхніх дихальних шляхів, яке супроводжується ураженням слизової оболонки носа, рота, глотки, інколи слизової кон'юнктиви ока. Грип також можна віднести до групи гострих респіраторних  захворювань, однак його завжди відокремлюють.

Грип виділяють з декількох причин:

По-перше, грип - на відміну від інших  гострих респіраторних вірусних інфекцій - може спричинити епідемії і пандемії.

По-друге, симптоми грипу відрізняються своєю важкісттю. Основна кількість смертельних випадків при гострих респіраторних інфекціях пов'язана саме з вірусом грипу.

По-третє, грип частіше від інших гострих респіраторних інфекцій спричиняє важкі ускладнення, такі як ураження центральної нервової системи (енцефаліт, менінгіт), і дуже важкі грипозні пневмонії.   

Без лабораторного підтвердження  діагноз гостра респіраторна інфекція, в тому числі і грип, в міжепідемічний період встановити неможливо тому що їх клінічні прояви схожі. Легкі і середн ... Читати далі »

Просмотров: 395 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)

Державна служба України з питань геодезії, картографії та кадастру на виконання пункту 289.3 статті 289 Податкового кодексу України повідомляє.

За інформацією Державної служби статистики України, індекс споживчих цін на 2015 рік становив 143,3%.

Враховуючи це, коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель, на який індексується нормативна грошова оцінка земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення, розрахований відповідно до пункту 289.2 статті Податкового кодексу України, станом на 1 січня 2016 року становить 1,433.

Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель. Коефіцієнти індексації нормативної грошової оцінки земель становлять: 1996 рік - 1,703; 1997 рік - 1,059; 1998 рік - 1,006; 1999 рік - 1,127; 2000 рік -1,182; 2001 рік - 1,02; 2005 рік - 1,035; 2007 рік - 1,028; 2008 рік - 1,152; 2009 рік- 1,059; 2010 рік - 1,0; 2011 рік- 1,0; 2012 рік- 1,0; 2013 рік - 1,0; 2014 рік -1,249; 2015 рік - 1,433. Нормативна грошова оцінка земель за 2002, 2003, 2004 та 2006 роки не індексувалася.

Разом з тим, відповідно до пункту 6 підрозділу 6 Перехідних положень Податкового кодексу України (в редакції Закону України від 24.12.2015 №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році») встано ... Читати далі »

Просмотров: 344 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)

Колишня Московія, яка з легкої руки Петра І у 1721 році враз була перейменована на "Росію", завжди жила історичними міфами. Це стосується, перш за все, її походження і відносин з сусідами, особливо українцями.

Ось два, порівняно свіжі міфи, які озвучив у ЗМІ не хто інший, як Володимир Путін. Перший: Росія врятувала росіян Криму і Донбасу від "оскаженілих бандерівців", які мали намір їх "вирізати". Другий: російських регулярних військ на території Донбасу нема і ніколи не було.

Ці  російські міфи, як і багато інших, про що йтиметься далі, спростувати неважко: отже вони не мають жодного документального підґрунтя. Все то емоції. На те вони і міфи. І розраховані вони на "внутрішнє споживання". Чого варті, наприклад, "набіги" на Україну неадекватного Володимира Жириновського. Із завзяттям, гідним кращого застосування, "натреновані" ведучі різних політизованих телешоу, такі, як Д.Кисельов, В.Соловйов, Р.Бабаян, П.Толстой, а також "навчені" політологи і журналісти, такі, як Д.Куликов, І.Коротченко, С.Михеєв (ім'я їм - легіон!) з піною на губах втовкмачують у мізки пересічних росіян найрізноманітніші ... Читати далі »

Просмотров: 438 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)

Нічна стрілянина

Минулої неділі близько другої години ночі біля кафе,  яке в народі називають «У Сахна», лунали постріли. Як з‘ясувалося, один з відвідувачів закладу, 24-річний житель Борової гр. С., знаходячись у нетверезому стані, кілька разів вистрілив у повітря з власної гладкоствольної рушниці, зареєстрованої на його ім‘я. На щастя, постраждалих немає.

Працівниками Борівського відділення поліції складено протокол про адміністративне правопорушення за ст.174 КУпАП. Матеріали справи направлено до суду. Рушницю вилучено, дозвіл на носіння та зберігання зброї анульовано. 

Просмотров: 373 | Добавил: trudovaslava | Дата: 29.01.2016 | Комментарии (0)