Головна » 2016 » Січень » 29 » Спільний виїзний прийом
16:24
Спільний виїзний прийом

Спільний виїзний прийом громадян у с. Підлиман провели голова Борівської райдержадміністрації Віталій Кіян та начальник Борівського відділення поліції, майор поліції Денис Шокун.

Спілкування з громадою відбувалося в приміщенні сільської ради.

Одним з перших було порушене питання щодо аварійного стану даху у фельдшерсько-акушерському пункті.  Сільський голова Олександр Калінін пояснив, що вже підготовлена проектно-кошторисна документація для проведення капітального ремонту даху ФАПу. До того ж, вже навіть закуплені деякі матеріали. На цей рік також планується заміна вікон у фельдшерсько-акушерському пункті і в сільському будинку культури.

Під час зустрічі обговорили питання добровільного об'єднання територіальних громад. Віталій Кіян зазначив, що відповідно до Закону України "Про добровільне об'єднання територіальних громад" держава буде здійснювати фінансову підтримку об'єднаних громад шляхом надання коштів у вигляді субвенцій на формування відповідної інфраструктури. Мешканці громади разом з очільником району проаналізували всі плюси та мінуси перспективного плану об'єднання  селищної та сільських рад району в одну Борівську територіальну громаду.

Ще жителів Підлиману турбує відсутність сімейного лікаря у селі. Головний лікар Центру первинної медико-санітарної допомоги Наталія Павленко у телефонній розмові підтвердила, що в районі дійсно катастрофічно не вистачає лікарів сімейної практики, але спеціалісти виїжджають на села у разі необхідності. Крім того, зараз закінчують навчання 2 лікарі-інтерни, які з 1 серпня будуть розподілені по району, один з них, вірогідно, працюватиме у Підлимані.

Схожа ситуація і з дільничним інспектором. Через велику завантаженість правоохоронець не може постійно знаходитись на території села. Денис Шокун запевнив присутніх, що через кілька місяців ситуація зміниться і дільничного офіцера поліції можна буде завжди знайти на робочому місці у приміщенні сільської ради, як це було раніше.

Головний поліцейський Борівщини також розповів про роботу поліції у районі, про зміни, які відбулися у відділення останнім часом та про плани і перспективи на майбутнє.

Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 424 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar