16:35 УКРАЇНСЬКИЙ ЖЕНЬШЕНЬ | |
Часник - прадавня культура. Про нього згадується ще в древній писемності, китайські препарати з часнику були відомі за 2000 років до н.е., застосовували часник для лікування і в Київській Русі. Так, якщо людина регулярно вживатиме 2-3 зубчики часнику, то небезпека захворіти на атеросклероз знизиться, а отже, вона захистить себе від інфаркту, склерозу і гіпертонії, інфекційних захворювань кишечнику, бо часник містить протимікробні та протигрибкові речовини. Часник стимулює роботу багатьох життєво важливих органів: печінки, нирок, шлунку, серця, судин, сприяє відкриттю та очищенню пор шкіри, при бронхіті та пневмонії допомагає поліпшити кровопостачання дихальних шляхів. Часник використовується і як тонізуючий засіб після хвороби узимку, коли не вистачає вітамінів. За таких умов необхідно пити перед сном склянку теплого молока з 9-12 краплями соку часнику. Цілителі здавна помітили дивну здатність часнику відновлювати тканини організму майже до їх омолодження. Під час грипу дуже корисний напій: 2-3 зубчики часнику дрібно порізати і залити 30-50мл окропу, настояти 2 год. і процідити. Таким настоєм закапуйте ніс раз-двічі на день по 2-3 краплі. Через 2 дні зробіть свіжий настій. Для профілактики грипу серед маленьких дітей необхідно дрібно порізати головки часнику, зашити в марлеві мішечки і підвісити над ліжечком. А якщо ви захворіли на грип, натріть часник на тертушці і вдихайте його запах по 10-15 хв. двічі на день. Проти грипу допомагає медово-часникова кашка: часник натерти на тертушці, перемішати з медом (бажано з липовим) у співвідношенні 1:1 і вживати перед сном по столовій ложці, запиваючи теплою водою. Постійне споживання часнику майже на 90 відсотків зменшує вірогідність утворення ракових пухлин у кишково-шлунковому тракті. Щоб не було запаху часнику, після вживання варто лише випити склянку молока. Тож звертаймося не до імпортних препаратів, а до випробуваних, доступних нам усім народних методів, серед яких лікування часником займає почесне місце. Через те й називається часник українським женьшенем. | |
|
Всього коментарів: 0 | |