Головна » 2016 » Січень » 29 » У РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
12:55
У РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

У РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

З апаратної наради

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів розширену апаратну нараду з керівниками підприємств, установ, організацій, органів місцевого самоврядування району та структурних підрозділів РДА, на якій було розглянуто ряд актуальних питань.

ГРИП ТА ГРВІ

З першого питання доповідала головний лікар Борівської центральної районної лікарні Любов Віннікова. Вона повідомила, що в Борівському районі випадків грипу не зареєстровано. В лікувальних закладах проведено всі необхідні заходи по забезпеченню протиепідемічного режиму на випадок епідемії. В інфекційне, дитяче та терапевтичне відділення  добавлено по 5 ліжок. 

Лабораторна діагностика грипу на рівні району не проводиться. Такі дослідження можна зробити лише в Харкові. Наразі проводиться робота з приватними аптеками щодо забезпечення жителів району експрес-тестами на виявлення вірусу грипу (такі тести можуть коштувати близько 300 грн.).

Від початку року станом на 25 січня у районі зареєстровано 359 випадків захворюваності на ГРВІ, з них 243 - дорослі, 116 - діти. За цей період в стаціонарах Борівської ЦРЛ проліковано 43 хворих на ГРВІ (10 дорослих і 33 дитини). Зараз знаходяться на лікуванні 10 чоловік - 4 дорослих і 6 дітей.

Борівський район не перетнув епідпоріг захворюваності, хоча в Харківській області кілька районів вже перейшли цю межу, у тому числі й сусідній Ізюмський.

В приміщенні поліклініки, на першому поверсі працює пункт обігріву, послугами якого вже скористалися 63 чоловіки. Там можна зігрітися, попити гарячого чаю, просто відпочити. Забезпечити повноцінну роботу пункту допомогли приватний підприємець Віра Миколаївна Рєпка та депутат обласної ради Микола Олександрович Кириченко. Вони надали необхідні продукти (чай, цукор, печиво) для його функціонування.

ДІТЯМ ПОТРІБНА ДОПОМОГА!

Любов Григорівна також розповіла, що у період сильних морозів Борівська лікарня вимушена приймати не тільки хворих, а й "постояльців", яким просто нікуди йти. Навіть якщо вони мають житло, то не мають чим його опалювати. Найстрашніше, коли в такій ситуації опиняються маленькі діти. Так, в дитячому відділенні зараз перебуває двоє немовлят, одному з яких 10 днів, іншому - три тижні. Обоє вони знаходяться там з мамами, які не можуть забезпечити їх навіть найнеобхіднішим. Все, що вони мають - по три пелюшки.  Дуже потрібні памперси, дитячий одяг, ті ж пелюшки, ковдрочки.

- Якщо в когось є можливість допомогти, ми будемо дуже вдячні, - зазначила головний лікар.

ДЕКОМУНІЗАЦІЯ

Більше Миру, Дружби та Веселих

Завідувач сектором масових комунікацій апарату районної державної адміністрації Юрій Бондаренко доповів про особливості виконання Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки" і озвучив нові топонімічні назви, які з'являться на карті нашого району.

Так, с.Пролетарське Чернещинської сільської ради вирішено перейменувати в Степове.

По Богуславській сільраді вулиця Колгоспна у Загризовому теж стане Степовою.

В с. Нижче Солоне вул. Леніна перейменують у Центральну.

В Пісках-Радьківських теж очікуються перейменування: вулиці  Леніна  на  вулицю  Паркову; провулку  Комсомольського  на  провулок  Вишневий; провулку  Радянського на провулок Дружби.

В селищі Першотравневе вулиця Жовтнева стане Харківською, Радянська - Парковою, а Пролетарська - Сонячною. В селі Копанки вулицю Жовтневу перейменовують у Веселу, а в селі Борівська Андріївка - вулиця Колгоспна називатиметься Польова.

В селі Ізюмське теж буде змінено назви ряду вулиць: Радянської на Вишневу, Чапаєва на Тараса Шевченка, Пролетарської на вулицю Миру, а провулку  Петровського на провулок Східний;

В селі  Дружелюбівка вулиця Пролетарська стане вулицею Миру.  

По Підлиманській сільській раді перейменуванню підлягає одна вулиця  Радянська в селі Підлиман. За попередньою інформацією вона ймовірно буде називатись Центральною.

Найбільше нових назв з'явиться на території Борівської селищної ради. Зокрема в Боровій очікуються такі зміни: вулиця Червоноармійська - вулиця Паркова; провулок Червоноармійський - провулок Майстрів; вулиця Комсомольська - вулиця Весняна; провулок Комсомольський - провулок Весняний; вулиця Леніна - вулиця Центральна; провулок Леніна - провулок Центральний; вулиця Колгоспна - вулиця Шкільна; провулок Колгоспний - провулок Шкільний; вулиця Чапаєва - вулиця Покровська; провулок Котовського - провулок Сонячний; провулок Чапаєва - провулок Веселий; вулиця Радянська - вулиця Затишна; вулиця Петровського - вулиця Слобідська; провулок Петровського - провулок Слобідський; вулиця Жовтнева - вулиця Світла.

У с. Шийківка вулиця Калініна стане вулицею Миру, а в с. Новоплатонівка Колгоспну перейменують в Лісову.

По Борівській селищній раді також триває конкурс на кращий проект благоустрою центральної площі смт Борова з передбаченням демонтажу пам'ятника В.І.Леніну. За інформацією селищного голови О.В.Тертишного в термін до 20 лютого цього року вимоги чинного Закону України про декомунізацію щодо демонтажу пам'ятника будуть виконані.

Інформацію з інших питань апаратної наради про якість надання житлово-комунальних послуг, субсидії та  розширення повноважень органів місцевого самоврядування, оптимізацію надання адміністративних послуг  читайте у наступному номері.

Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 612 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar