Головна » 2015 » Березень » 10

Добре серце і творча душа

Надійку Ісаєву, вихованицю Борівської дитячої музичної школи, знаю вже не перший рік. Буваючи по роботі в ДМШ, із задоволенням спостерігала за тим, як поступово зростала її майстерність гри на фортепіано.

До музичної школи вона прийшла ще 5 років тому – маленька тендітна дівчинка з приємною сором’язливою посмішкою, але з впевненим поглядом сірих  оченят.

- Вже з перших занять зрозуміла, що Надя досягне високої майстерності, - розповідає педагог дитячої музичної школи Рита Кочєва, яка всі ці роки займається з дівчинкою. – Яскрава, смілива, цілеспрямована – всі ці риси її характеру з кожним роком ставали яскравішими. Її цілеспрямованість – результат того, що Надя майже щодня приїздить із Богуславки до Борової, аби не пропустити жодного заняття. І як результат – її майстерність гри на фортепіано зростає просто на очах. Моя вихованиця бере участь у різноманітних конкурсах та фестивалях. Ось і торік ми з нею їздили на обласний фортепіанний фестиваль-конкурс, у якому взяли участь 1160 юних музикантів. Не секрет, що міські діти завжди більш розвинуті, ... Читати далі »

Просмотров: 596 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.03.2015 | Комментарии (0)

У ЩАСТЯ ЛЮДСЬКОГО  ДВА РІВНИХ Є КРИЛА…

У праці роки пролетіли, неначе ластівки в блакить. Ось уже й 65-річний ювілей  провела за поріг директор Борівської  друкарні Антоніна Святенко. І трудовий стаж закінчує відлік п`ятого десятку. Але, як і майже півстоліття тому, ця миловидна жінка щоранку  поспішає на роботу. З літами вона, незважаючи на різні повороти  долі, не втратила  не лише жіночу  привабливість, харизму, а й ентузіазм, прагнення працювати, приносити  користь іншим людям, суспільству.

З рідною Борівщиною пов`язане все її життя. Тут народилась, закінчила школу. В Богуславці, де розпочинала трудовий шлях піонервожатою в місцевій восьмирічці, зустріла   перше і останнє кохання.

З роками  опанувала майже всі поліграфічні  професії, про які мріяла з дитинства, і пройшла, як то кажуть, від наборщика до  крісла директора. І до сьогодні, незважаючи на поважний пенсійний вік, зберегла відданість цій справі, бо вже понад 30 років обіймає посаду директора комунального підприємства «Борівська ра-йонна друкарня». У щирій розмо ... Читати далі »

Просмотров: 550 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.03.2015 | Комментарии (0)

Наймиліша  серцю  жінка...

Мама! Мама! - гарне слово,

 Тільки скажеш - все готово!

 «Мамо, кашки!» - кашка є.

 «Мамо, чаю!» - вже наллє.

 «Мамо, спатки!» -  вже роздітий,

 І у ліжку, і укритий.

 «Мамо, ніжку зав’яжи!»

 «Мамо, казку розкажи!»

 Мама! Мама! - гарне слово,

 Тільки скажеш -  все готово!

У кожної людини вона своя, єдина – мама. Їй ми завдячуємо своїм життям, бо вона нас народила, піклується і любить. Мою маму звати Чернікова Ольга Валентинівна. Вона завжди поряд: ввечері вкладає спати, вранці будить. Якщо  я хворію, вона с ... Читати далі »

Просмотров: 495 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.03.2015 | Комментарии (0)

РЕЗУЛЬТАТИВНИЙ  ВІЗИТ

Голова Борівської райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян у  с. Першотравневе.

Серед порушених питань – температурний режим в школі. За інформацією батька одного з школярів, в деяких кабінетах температура нижча 15 градусів.

Віталій Олексійович особисто відвідав Першо-травневу ЗОШ, перевірив роботу шкільної котельні, запас вугілля, ознайомився з умовами, в яких навчаються діти різних класів, як налагоджено навчальний процес та харчування учнів.

В середньому температура в школі коливається в рамках 15-17 градусів, хоча в  деяких кабінетах було і 13-14, що нижче встановлених санітарних норм. Після візиту голови РДА був поповнений запас вугілля котельної, температурний режим в школі нормалізовано.

Під час перебування в Першотравневому Віталій Кіян відвідав також поштове відділення, яке після закриття в січні минулого року відділення «Ощадбанку» перебрало на себе практично всі його функції. Робота «Укрпошти» в питанні обслуговування клієнтів налагоджена тут на належному рівні.

Не міг не навідатись Віталій Олексійович й до дитячого садочка, де прямо з ... Читати далі »

Просмотров: 483 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.03.2015 | Комментарии (0)

ДІТИ – НАШЕ  МАЙБУТНЄ!

Борівський ДНЗ №1 «Берізка» отримав цінний подарунок від народного депутата України Віктора Остапчука – музичний центр.

«…Хай сміється  мирне небо

І дивує світ!

А земля нехай дарує

Вам барвистий цвіт!..»

Цими словами і  запашним короваєм, символом української гостинності, зустрічали вихованці Борівського ДНЗ №1 «Берізка» народного депутата України, президента громадської спілки «Соціальний Рух Поваги» Віктора Остапчука.

Ось уже третій рік поспіль, разом зі своїми колегами із громадської спілки, Віктор Миколайович підставляє плече нашим освітнім закладам – це і допомога в ремонті приміщень, і придбання навчальних матеріалів, обладнання, оргтехніки, спортінвентарю, і організація відпочинку, різноманітних конкурсів, турнірів, змагань, екскурсій… Цього разу – музичний центр для дитячого садочка. Дуже ба ... Читати далі »

Просмотров: 547 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.03.2015 | Комментарии (0)

Обговорили   нагальні проблеми

Минулого тижня відбулися робочі зустрічі народного депутата України, голови партії «Відродження», президента громадської спілки «Соціальний Рух Поваги» Віктора Остапчука з головою Борівської районної державної адміністрації Віталієм Кіяном та селищним головою Олександром Тертишним.

Під час зустрічей народний депутат і  очільники району та селища обговорювали нагальні проблеми Борівщини.

Зокрема, йшлося про проведення благоустрою смт Борова та населених пунктів району, облаштування прибережної території Червонооскольського водосховища,  завезення для потреб селища і району щебеню  та піску, організацію культурного дозвілля мешканців Борівщини, покращення матеріального становища дитячого позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Орлятко», вирішення проблеми утилізації твердих побутових відходів (до слова, існуючий полігон ТПВ уже заповнений на 90%). Як зазначив Віктор Остапчук, очолювана ним громадська спілка «Соціальний Рух Поваги» активно долучилася до вирішення цих питань.

Лілія ДВОСКІНА.

Просмотров: 423 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.03.2015 | Комментарии (0)

До відома державних службовців

Борівська районна державна адміністрація оголошує про проведення І туру щорічного Всеукраїнського конкурсу «Кращий державний службовець» (далі – Конкурс), який віднесено до видів підвищення кваліфікації державних службовців, з 01 березня по 30 квітня 2015 року.

Метою проведення Конкурсу є зростання професіоналізму, відкритості, інституційної спроможності державної служби, підвищення її авторитету шляхом узагальнення досвіду роботи кращих державних службовців.

Конкурс проводиться за двома номінаціями «Кращий керівник» та «Кращий спе-ціаліст» у три тури: перший тур – березень-квітень, другий – травень-червень, третій – вересень-жовтень 2015 року. 

У Конкурсі можуть брати участь державні службовці, які мають стаж державної служби:

- для номінації «Кращий керівник» – загальний стаж державної служби не менш як п’ять років, з них на керівних посадах не менш як два роки;

- для номінації «Кращий спеціаліст» – загальний стаж державної служби не менш як два роки.

У К ... Читати далі »

Просмотров: 468 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.03.2015 | Комментарии (0)

Благослови, мати, весну закликати, зиму проводжати!

Рідній матері нашій, неньці Україні, її славному минулому, напруженому сьогоденню та сподіванню на щасливе майбутнє, сонцесяйній весні, що несе із собою гожий день та прекрасні квіти, присвячуємо!»

Такими хвилюючими словами розпочалося свято Масляної у початкових класах Піско-Радьківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

До святкової зали заходять діти в українських народних костюмах і, немов яскравими квіточками, замайоріло навколо. На устах у присутніх з’явилися посмішки, і полинула незвичайна розповідь учасників про початок народних весняних свят, пов’язаних з пробудженням природи від зимового сну – Масляної.

Цікаві історії перепліталися з народними піснями, веснянками, закличками, іграми.

Вдосталь навтішавшись, перейшли до пригощання гостей млинцями, приготованими бабусями та мамами за стародавніми рецептами. Свято продовжилося на подвір’ї школи, де всі разом спалили опудало Зими, щоб вона скоріше відступила,а разом з нею і все зло. Всі грали в ігри, співали пісень. Нікому не хотілось розходи ... Читати далі »

Просмотров: 489 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.03.2015 | Комментарии (0)

В гостях у Масляної

20 лютого  в учнів 3 класу Підвисочанської  ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся позакласний захід  «В гостях у Масляної». Метою заходу було продовжити ознайомлювати учнів з традиціями і звичаями українського народу, виховувати любов до рідного краю.

На заході діти із задоволенням брали участь в народних іграх, дізнались про цікаві прислів’я, вірші про Масляну, також розгадували загадки, співали пісні. Учні отримали масу позитивних емоцій.

Традиційно на святі діти проводжали     Зиму (Шевченко Анастасія) і зустрічали Весну (Нежданова Віолета). Зима не хотіла відступатися і тоді вони, з Весною, вирішили позмагатися. Звісно ж, в цих змаганнях перемогла Весна і Зимі довелося відступитись. Всі учні з радістю попрощались з нею до наступного року. Також  на захід завітала Масляна (Чернікова Анастасія)  з своїм головним атрибутом. Найбільшого захоплення у дітей  і викликав – головний атрибут Масляної – це солодкі млинці.

Світлана Хиленко.

... Читати далі »

Просмотров: 503 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.03.2015 | Комментарии (0)

В КРАЩИХ  ТРАДИЦІЯХ

Масляна – стародавнє колоритне  слов’янське свято, пов’язане з проводами зими  і  зустріччю весни. Традиційно Масляна  неділя проводилась з особливим святковим настроєм, з відвідуванням родичів, запрошенням гостей на млинці.  

 Зустрічали та  проводжали Масляну й вихованці гуртків Борівського будинку дитячої та юнацької творчості.  Діти  дізналися про кожен день тижня,  який мав свою назву, своє значення, свої звичаї , обряди та розваги. Крім того гуртківці співали пісень, танцювали, змагалися в різноманітних конкурсах, водили хороводи.

Ще здавна, проводжаючи зиму, люди  розуміли, що  найсуворіший час року до-бігає кінця, а попереду  -  теплі весняні дні. За це дякували сонцю, славили його та пекли млинці – круглі ... Читати далі »

Просмотров: 419 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.03.2015 | Комментарии (0)

ОБЕРЕЖНО: ТОНКИЙ ЛІД

В зв’язку з настанням доволі теплої погоди виникла загроза швидкого танення льоду на відкритих водоймищах району. На даний період лід поволі відходить від берегу що вже несе відповідну загрозу при виході на нього. Тому Борівський РС ГУ ДСНС у Харківській області вкотре попереджує щодо правил поведінки на льоду та при попаданні у воді.

Отже, лід може бути неміцним та нести загрозу провалу біля штучних та природних витоків води ( річки , джерела, витоки з заводів,та інше). Тонкий та крихкий лід поблизу кущів, очерету, полу затоплених та повалених дерев, корчів, в місцях звуження водойми (поблизу мостів, насипів).

Безпечним є лід зеленуватого відтінку, для одного пішохода – товщиною не менше 7 см, для масового виходу на лід – не менше 15 см. Виміряти точну товщину можна лише знявши спочатку верхній каламутний та рихлий прошарок льоду. Ні в якому разі не перевіряйте міцність льоду ударом ноги. Якщо лід почав тріщати – не біжіть. А відходьте по своїх слідах поволі назад, не відриваючи ступні ніг від льоду.

Твердо запам’ятайте, що зимова підлідна риболовля потребує особливо суворого дотримання правил безпеки, а саме:

Не пробивайте поруч багато лунок;

... Читати далі »
Просмотров: 661 | Добавил: trudovaslava | Дата: 10.03.2015 | Комментарии (0)