Головна » 2015 » Березень » 10 » ДОБРЕ СЕРЦЕ І ТВОРЧА ДУША
10:07
ДОБРЕ СЕРЦЕ І ТВОРЧА ДУША

Добре серце і творча душа

Надійку Ісаєву, вихованицю Борівської дитячої музичної школи, знаю вже не перший рік. Буваючи по роботі в ДМШ, із задоволенням спостерігала за тим, як поступово зростала її майстерність гри на фортепіано.

До музичної школи вона прийшла ще 5 років тому – маленька тендітна дівчинка з приємною сором’язливою посмішкою, але з впевненим поглядом сірих  оченят.

- Вже з перших занять зрозуміла, що Надя досягне високої майстерності, - розповідає педагог дитячої музичної школи Рита Кочєва, яка всі ці роки займається з дівчинкою. – Яскрава, смілива, цілеспрямована – всі ці риси її характеру з кожним роком ставали яскравішими. Її цілеспрямованість – результат того, що Надя майже щодня приїздить із Богуславки до Борової, аби не пропустити жодного заняття. І як результат – її майстерність гри на фортепіано зростає просто на очах. Моя вихованиця бере участь у різноманітних конкурсах та фестивалях. Ось і торік ми з нею їздили на обласний фортепіанний фестиваль-конкурс, у якому взяли участь 1160 юних музикантів. Не секрет, що міські діти завжди більш розвинуті, але все ж Надя показала високий клас під час свого виступу. А це, повірте, не так просто було зробити. Адже то був технічний конкурс, де необхідно дуже швидко перебирати пальчиками. Щоб досягти високих результатів,  слід щодня займатися і мати міцний характер. І саме така риса характеру дівчинки як сміливість, допомагає їй виходити на велику сцену, при цьому не боячись нічого і отримувати лише масу позитивних емоцій та вчитися в інших дітей, таких же учасників конкурсів, як і вона.

- Мало хто з учнів нашої школи (так було в усі часи) полюбляють такий предмет, як сольфеджіо, бо щоб зрозуміти його, слід мати математичні нахили - приєднується до розмови директор дитячої музичної школи Леся Шапошнікова. – А Надійці він дається досить легко. Коли дівчинка трішки спізнюється на урок (щоправда, таке трапляється рідко), всі діти чекають її, бо вона намагається допомогти кожному зрозуміти предмет.

- Надійка займається також і в класі «Живопис», - розповідає педагог  Любов Тка-лічева. – У неї добре серце і творча душа, що й дозволяє дівчинці відтворювати на папері красу природи. Найбільше на творчість її надихає світ, що нас оточує та сила  музики, яка  допомагає творити шедеври.  Дивлячись на такі чудові роботи, розумієш, яка талановита молодь, як тонко розуміє прекрасне. Торік Надя зайняла 3 місце в обласному конкурсі,присвяченому Дню пам’яті Т.Г.Шевченка, брала участь в конкурсі «Великодня писанка». І журі дуже хвалило поробки нашої Наді.

Щира, доброзичлива, симпатична, талановита, творча – саме такі слова мені й хочеться сказати про дівчинку. А ще вона хороша донька, сестричка, подружка.

Вдома Надійка любить гуляти та займатися з меншим братиком Назарчиком, якому виповнилося 3 роки. У неї навіть інтонації голосу змінюються, стають більш ніжними, коли говорить про нього.

- Він вже рахує до 10, знає всі голосні букви, - розповідає з гордістю.

Також вона любить і поважає старшого брата Владислава, який вже закінчив музичну школу по класу «Баян» і зараз займається в оркестрі народних інструментів.

- Дуже люблю пекти торти, особливо бісквіти – продовжує розповідь дівчинка. – Мені подобається допомагати мамі по господарству, мию посуд, годую качок, курей, собаку і морську свинку.

У кого ж пішли такі талановиті діти  - запитаєте ви?  Виявляється, батьки теж досить творчі люди. Батько, Юрій Павлович, працює фізруком у Богуславській загальноосвітній школі і грає практично на всіх музичних інструментах. Мама, Вікторія Вікторівна, – вчитель початкових класів і теж музикант – грає на гітарі. Ось така талановита, творча сім’я проживає у Богуславці. Головне – вони завжди підтримують своїх дітей у всіх їх починаннях.

Коли запитала у Надійки чи не заважає їй те, що  батьки працюють у школі, адже вимоги до неї підвищені, дівчинка на мить замислившись відповіла: «Мені подобається, що мама завжди поруч і я маю можливість підійти до неї на перерві поспілкуватися, якщо виникає якесь питання. А про підвищені вимоги Ви праві. Ми з братом під постійним контролем у батьків – щоденники, домашні уроки тато у нас з братом перевіряє щодня».

Кажуть – талановита людина талановита в усьому. Так і Надійка – не лише творча натура, їй легко вчитися у загальноосвітній школі (чи, можливо, це лише так здається, а насправді це результат щоденної праці). Принаймні дівчинка щороку отримувала Похвальні грамоти за відмінні знання всіх предметів.

А ще вона бере участь в усіх святкових заходах, які проводять у рідній школі, а дівочими секретами ділиться зі своїми кращими подругами Юлею та Лілією.

Хочеться привітати На-дійку, її маму, всіх педагогів, які допомагають дівчинці розкрити свій потенціал, з жіночим днем 8 Березня, побажати миру, терпіння, наснаги, щастя, радості та сповнення надій!

Олена КОЛЕСНІКОВА.
 

Переглядів: 596 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar