Головна » 2015 » Березень » 10 » БЛАГОСЛОВИ, МАТИ, ВЕСНУ ЗАКЛИКАТИ, ЗИМУ ПРОВОДЖАТИ!
09:40
БЛАГОСЛОВИ, МАТИ, ВЕСНУ ЗАКЛИКАТИ, ЗИМУ ПРОВОДЖАТИ!

Благослови, мати, весну закликати, зиму проводжати!

Рідній матері нашій, неньці Україні, її славному минулому, напруженому сьогоденню та сподіванню на щасливе майбутнє, сонцесяйній весні, що несе із собою гожий день та прекрасні квіти, присвячуємо!»

Такими хвилюючими словами розпочалося свято Масляної у початкових класах Піско-Радьківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

До святкової зали заходять діти в українських народних костюмах і, немов яскравими квіточками, замайоріло навколо. На устах у присутніх з’явилися посмішки, і полинула незвичайна розповідь учасників про початок народних весняних свят, пов’язаних з пробудженням природи від зимового сну – Масляної.

Цікаві історії перепліталися з народними піснями, веснянками, закличками, іграми.

Вдосталь навтішавшись, перейшли до пригощання гостей млинцями, приготованими бабусями та мамами за стародавніми рецептами. Свято продовжилося на подвір’ї школи, де всі разом спалили опудало Зими, щоб вона скоріше відступила,а разом з нею і все зло. Всі грали в ігри, співали пісень. Нікому не хотілось розходитись. Хочеться подякувати батькам учнів початкових класів за допомогу у підготовці свята.

У цей день відбулося свято Масляної і в учнів 6-го класу під керівництвом Носатої І.Д. Присутні на святі мали змогу, крім інсценувань, пісень, ігор, спостерігати за майстер-класом у приготуванні традиційної української страви - вареників у виконанні Ільченко Катерини Василівни, бабусі учениці 6-го класу Цегельник Ангеліни. А після заходу насолодилися смачними млинцями та варениками.

Бажаємо всім, щоб весна принесла у ваші оселі добробут, світло, тепло, радість весни та мирне небо.

Олена СТРІЛЕЦЬ.

Вчитель початкових класів Піско-Радьківської ЗОШ І-ІІІ ст.

 

Переглядів: 491 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar