Головна » 2016 » Липень » 20

НІЧИЙНЕ СМІТТЯ?..

Після майже місяця дощів сонце дуже активно взялося до справи. Літня спека змушує нас шукати прихистку в тінистій прохолоді вікового лісу на березі Осколу. Одним з найпопулярніших таких міст в нашому районі вже давно є Підлиман. Зручний під`їзд для транспорту  та й берегова смуга  на будь-який смак роблять його майже ідеальним місцем відпочинку. Та чи добре це?

У квітні цього року на наших сторінках в соціальних  мережах  було опубліковане відео, де  розповідалося про безлад, що панує на підлиманському узбережжі. Тоді ж десант курсантів Харківського університету цивільного захисту та місцевих жителів навів  порядок на березі. Цей захід висвітлили і ми на наших сторінках, і журналісти телебачення. Відтоді  минуло лише три місяці, а від «Весняної толоки» не залишилося й сліду. Ще більші “кучугури” сміття в кущах, ще більше туалетів, облаштованих біля води відпочивальниками і все менше розуміння, як виправити ситуацію.

Разом з представниками Борівської РДА, лісництва та МНС ми відвідали дану зону відпочинку, пройшлися по всьому берегу та поспілкувалися з людьми. Передаю ... Читати далі »

Просмотров: 376 | Добавил: trudovaslava | Дата: 20.07.2016 | Комментарии (0)

ЯК ВИЗНАЧИТИ ГОТОВНІСТЬ ДИТИНИ ДО ШКОЛИ

Нещодавно  у всіх дошкільних навчальних закладах відбулися випускні свята і в багатьох сім’ях от-от станеться радісна і знакова подія: їхня дитина скоро піде в школу, не за горами  1 вересня. З пишними бантами чи у франтуватому костюмчику ваша дитина вперше переступить шкільний поріг! Прощавай, безтурботне дитинство!

Кожному хочеться, щоб дитина була успішною, щоб все у неї ладилося: і з навчанням, і з однокласниками,  і щоб вчителька любила, як рідну. Заради цього ми готові на все. Вчимо дитину читати, розповідаємо про сонячну систему, рахуємо все, що тільки можна злічити. Чи досить цього? Чи можна бути впевненим, що дитина, яка називає всіх давно вимерлих динозаврів, читає та рахує, буде успішною в школі?

На жаль, ні. Крім інтелектуальної готовності (читати, писати), готовність до школи включає інші,  дуже важливі характеристики, відсутність яких може дуже ускладнити життя дитини в школі. Самостійність, адекватна самооцінка, уміння планувати і контролювати свою діяльність, хороше просторово-часове орієнтування, міцне фізичне здоров’я, уміння спілкуватися з дітьми і дорослими, висока пізнавальна а ... Читати далі »

Просмотров: 355 | Добавил: trudovaslava | Дата: 20.07.2016 | Комментарии (0)

ЩОБ ХЛІБ, ЯК СОНЦЕ, СЯЯВ НА СТОЛІ

Кажуть, що Бог, створюючи людину, водночас  кинув на землю жменю хлібних зерен, аби людина відразу зрозуміла, що вона не залишена напризволяще, а спроможна доглянути землю, подбати про себе.

Усе в нас починається від хліба, від цієї маленької зернинки, яка ввібрала в себе неймовірну енергію Всесвіту.  Від неї починаються великі звершення, великі відкриття і взагалі існування людства на планеті.

…Сонячний липневий день, співають пташки, легенький вітерець приємно обвіває, рятуючи перехожих від спеки. Село наче завмерло…

Коли разом з генеральним директором агрофірми «Новий шлях» Олексієм Гомоном їхали вулицями Чернещини, він зізнався, що дуже любить цю пору: коли над селом і особливо тракторною бригадою нависає тиша. Всі хлібороби в полі, бо йдуть жнива. І саме те, що в тракторній бригаді тихо, означає, що вся техніка і всі працюючі жнивують, що все йде як заплановано, без-аварійно.

... Читати далі »

Просмотров: 618 | Добавил: trudovaslava | Дата: 20.07.2016 | Комментарии (0)

НА ІВАНА, НА КУПАЛА...

6 липня в селі Піски-Радьківські на головній площі  відбулося свято «Як на Івана, та й на Купала». Кожен рік з 6 на 7липня жителі села, вдягнені в вишиванки, а малеча ще й у сплетені їх мамами віночки з польових квітів, поспішають до будинку культури. І не даремно, бо тут на них чекає справжнє свято. Адже Купальське дійство складається з багатьох елементів: плетіння вінків, запалювання вогнища та стрибання через нього, прикрашання стрічками та віночками жіночого деревця – Марени, водіння навколо неї хороводів. І всі ці дії супроводжуються обов’язково купальськими піснями, веселим сміхом молоді.

Ось і цього разу свято розпочалося з найголовнішого-плетіння віночків. Найактивніші дівчата охоче переймали досвід у жіночок з фольклорного колективу у плетінні купальського вінка. Заготовлені різні польові квіти так і просилися самі до рук кожної дівчини.

Концертну програму відкрив дует Світлани Дудкіної  та Насті Лєвєнцової  піснею «Ой на Івана, ой на Купала», а потім пісенний марафон підтримала малеча: Віка Погрібняк, Даша Смаль, Даша Чайка, Даша Масич, у їх виконанні прозвучали веселі ... Читати далі »

Просмотров: 392 | Добавил: trudovaslava | Дата: 20.07.2016 | Комментарии (0)

ЛІСОВА КАЗКА НА БЕРЕЗІ ВОДОЙМИЩА

Тут особлива атмосфера спокійного, веселого життя, атмосфера щастя, радості нашого підростаючого покоління.

Іду лісовою стежкою з багатьма батьками, рідними, чиї діти відпочивають у цьому казковому містечку – «Орлятко». Знаєте, тут і повітря якесь особливе. Особливе своєю свіжістю і здоровим диханням. Бачу біля красивих і охайних будиночків господарів цього дитячого містечка. Сьогодні тут відкриття чергової другої зміни.

Багато дітлахів у яскравому вбранні – це вони підготувалися до своїх концертних виступів. На відкриття зміни сюди приїхали поважні гості – голова РДА Віталій Кіян, його заступник Сергій Шутько, начальник відділу освіти Тетяна Бондарівська.

Ось звучить на весь табір голос ведучої, який закликає дітей йти до концертного майданчика. І загони один за одним крокують сюди, вигукуючи свої девізи. Потім на сцену виходить директор табору «Орлятко» Світлана Левченко. Вона вітає всіх з відкриттям зміни, розповідає про те, як організовано в таборі відпочинок дітей: кожного дня тут відбуваються конкурси, вікторини, спортивні змагання, інші розваги і, звичайн ... Читати далі »

Просмотров: 373 | Добавил: trudovaslava | Дата: 20.07.2016 | Комментарии (0)