Головна » 2016 » Липень » 08

ЖНИВА 2016 СТАРТУВАЛИ

Солодкий запах стиглої пшениці, гарячі дні й теплі ночі, наповнені гуркотом комбайнів, високі скирти соломи і гори золотого збіжжя – усе це означає, що прийшли жнива. Цьогорічне збирання ранніх зернових буде строкатим. Тобто, достигання хлібів на полях сільгосппідприємств району досить нерівномірне. А все тому, що минулорічної осені сівба озимих була розтягнута в часі. До того ж, напередодні жнив негода «потурляла» озимі на більшості полів, а подекуди випав досить потужний град і пошкодив хліби.

- Зернозбиральна техніка готова до проведення збиральних робіт, оскільки значна її частина куплена нещодавно та має гарантійний термін, - розповідає в.о. начальника управління агропромислового розвитку РДА Володимир Кавун. - Розрахункове навантаження в залежності від марки комбайнів складає від 15 до 60 га за добу. Середнє навантаження на 1 комбайн складе 165 га, що відповідає нормі. Збирання планується провести за 8-14  робочих днів. Важливо, щоб не підвела погода, адже цьогорічні її сюрпризи не завжди радують.

Господарства району повністю забезпечені паливно-мастильними матеріалами.

Залучати до зби ... Читати далі »

Просмотров: 574 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.07.2016 | Комментарии (0)

НИВА ВІДДЯЧУЄ ПРАЦЬОВИТИМ

За свою багаторічну роботу журналістом у газеті “Трудова слава” мені сотні, тисячі разів довелось побувати у трудових колективах. Звичайно, більшість поїздок були у колгоспи, радгоспи, фермерські господарства, а особливу увагу привертало спілкування з хліборобами. Їх поля манили своїми родючими посівами, в яких бачив наполегливий труд механізаторів.

Сьогодні, через роки, що минули, мимоволі бачу героїв моїх розповідей. Це колись знамениті механізатори-орденоносці Іван Забийворота, Володимир Дідусенко, Олексій Курятников, Олексій Шишкін, Володимир Ляпко, Володимир Святенко, Іван Листопадський…

Це вони та багато інших славили район, область своїм героїчним трудом і високими врожаями.

Знаєте, сьогодні мені приємно відзначити, що в багатьох фермерських господарствах продовжується примноження досягнень попередників. Образно кажучи, їх сини, онуки пішли далеко вперед. Серед таких хочу назвати колектив фермерського господарства “Нива-2006”, яке очолює досвідчений керівник з багаторічним стажем Василь Калюга.

Їду з ним полями  «Ниви». Відразу хочу підкреслити, що ... Читати далі »

Просмотров: 393 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.07.2016 | Комментарии (0)

45 РОКІВ ЩАСЛИВОГО ДИТИНСТВА

Цього тижня Богуславський ДНЗ (ясла-садок) «Сонечко» відзначив свій ювілей. Рівно 45 років тому – 5 липня 1971-го він прийняв у своїх стінах перших вихованців. Багато сплинуло часу з того дня, понад 1400 дітей провели своє щасливе дитинство в цьому закладі з моменту його відкриття.

Сьогодні садочок відвідують близько 40 малюків, які виховуються у двох групах: старша – 5-6 років і молодша – 2-4 роки. Допомагають їм пізнавати світ і розвиватись вихователі Євгенія Сафарова, Людмила Тягно та Ірина Зарудна разом з помічницями Наталією Гойдою, Вікторією Півень, Ларисою Єрохіною. Докладають зусиль, щоб забезпечити щасливе і безтурботне дитинство в цьому сонячному домі й інші працівники: кухарі Людмила Опікуха і Ольга Сядриста, медсестра Світлана Грішина, завгосп Олена Дзюба, праля Наталія Несвятипаска, охоронці і за сумісництвом робітники – Іван Тєльний та Володимир Токар. Всі разом вони - працьовитий дружний колектив, який вже 13-й рік поспіль очолює завідуюча Людмила Токар.

Маленькі сонечка, сьогоднішні вихованці ДНЗ, під керівництвом своїх наставників ретельно готувалися до Дня народ ... Читати далі »

Просмотров: 408 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.07.2016 | Комментарии (0)

ЯК ДОПОМОГТИ СВОЄМУ ОРГАНІЗМУ В СПЕКУ

- Намагайтеся якомога менше перебувати під прямими сонячними променями, захищайте голову капелюхом або парасолькою.

- Носіть просторий одяг із натуральних тканин – він не перешкоджає диханню шкіри і не призводить до перегрівання організму.

- Пам’ятайте, що з 12-00 до 16-00 сонце найактив-ніше. У цей час бажано захищати всі ділянки тіла від потрапляння сонячних променів. Використовуйте за-критий одяг та сонцезахисні креми.

- Підвищене потовиділення у спеку викликає зневоднення організму, тому необхідно підтримувати питний режим – випивайте не менше 2-2,5 л води на добу.

- Пийте у спеку теплу воду – вона набагато краще втамує спрагу і не викличе проблем із горлом.

- Не вживайте алкоголь, адже при його вживанні у спеку організм стає більш чутливим до високої температури.

- Не використовуйте декоративну косметику  або зведіть її використання до мінімуму – вона заважає терморегуляції шкіри.

- Частіше  приймайте водні процедури – це очищає пори та освіжає тіло, однак уникайте переохолодження.

- У спеку займайтеся спортом помірковано.

- Н ... Читати далі »

Просмотров: 305 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.07.2016 | Комментарии (0)

ПРОБЛЕМИ НАРКОМАНІЇ

У 1987 році Генеральна Асамблея ООН постановила щорічно відзначати 26 червня Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотичними засобами на ознаку рішучості у створенні суспільства, вільного від наркоманії. На жаль, ця проблема досі залишається невирішеною.

У світі нараховується близько 250 млн. хворих на наркоманію, від якої щодня помирають понад 300 осіб. В Україні на офіційному обліку МОЗ знаходиться близко 86 тис. осіб, які систематично вживають наркотичні і токсичні засоби.

Наслідками вживання наркотиків є втрата працездатності і здоров'я в молодому віці, смерть внаслідок передозування або ускладнень, поширення ВІЛ/СНІДу, вірусних гепатитів, соціальна дезадаптація, зростання злочинності.

Наркоманія - хвороба молодих. Дуже невелика кількість людей у віці після 30 років починає експериментувати з наркотиками. Коли людина дорослішає, вона набуває навичок управляти своїми емоціями і поведінкою. На відміну від дорослого, підліток не має такого досвіду, тому легко потрапляє в залежність від того, що здатне викликати ейфорію. Спеціальні дослідження свідчать про те, що ризик розвитку залежності в значній мірі визначається віком першої спроби вживання психоактивної речовини: алкоголю, тютюну чи наркотика. Цей ризик є найвищим у віці 9-12 ро ... Читати далі »

Просмотров: 389 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.07.2016 | Комментарии (0)

ВАЖЛИВІ ПИТАННЯ РОБОЧОЇ НАРАДИ

Наповнюваність бюджету, ремонт доріг, призначення субсидій, хід оздоровчої кампанії, стан пляжів у районі – ці та інші важливі питання було розглянуто на робочій нараді, яку провів голова райдержадмі-ністрації Віталій Кіян з керівниками підприємств, установ, організацій району та структурних підрозділів РДА. У обговоренні нагальних проблем також взяли участь селищний, сільські голови.

БЮДЖЕТ

Начальник фінансового управління РДА Надія Лемішко доповіла, що станом на 29 червня зведений план по доходах загального фонду за січень-червень 2016 року  виконаний на 103,5%: при запланованих 70369,4 тис.грн. фактично в місцеві бюджети на-дійшло 72850,1 тис. грн.

Власні доходи місцевих бюджетів за січень - червень 2016 року склали 13676,1 тис. грн. - 166,2% до передбачених бюджетом, тобто на 5445,4 тис. грн. більше запланованих.

До районного бюджету власних доходів надійшло 6981,6 тис.грн., що становить 136,6% до передбачених бюджетом.

Кошти зведеного бюджету району спрямовувалися на заробітну плату, медикаменти, харчування школярів, оплату енергоносіїв, соціальну допомогу та інші виплати населенню.

Заборгованість по захищених статтях за червень  відсутня.

Також Надія Геннадіївна порадувала присутніх приємною новиною: рішенням сесії Харківської ... Читати далі »

Просмотров: 387 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.07.2016 | Комментарии (0)

  Екскурсія до Харкова

Літо-літечко  -  прекрасна, тепла й весела пора року, пора відпочинку на природі, пора поїздок та  екскурсій.

Чудову нагоду добре відпочити мали пенсіонери, учасники «Університету ІІІ віку», працівники територіального центру та їхні діти. Всім екскурсантам, які відвідали м. Харків, дуже сподобалася поїздка до екопарку.       Учасники поїздки відвідали чудові куточки живої природи, помилувалися різноманітністю й чарівністю тваринного та пташиного світу.

На території екопарку створений контактний зоопарк, де дітлахи мали можливість погратися з маленькими тваринками. Також  дітям сподобалися цікаві конкурси та змагання, організовані персоналом парку.

Потім всіх екскурсантів радо зустрів Центральний парк відпочинку. Він порадував  гостей яскравим сонячним сяйвом,  красою, ошатністю, розмаїттям  атракціонів.

І дорослим, і дітям сподобався відпочинок у парку, вони покаталися на каруселях, відвідали цікаві атракціони, взяли участь у конкурсах.

Всі веселі і задоволені, переповнені враженнями від побаченого, поверталися додому.

Учасники екскурсії д ... Читати далі »

Просмотров: 406 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.07.2016 | Комментарии (0)

КУБОК  “МОЛОДІСТЬ”

З метою популяризації та розвитку футболу, пропаганди здорового способу життя, залучення молоді до систематичних занять фізичною культурою та спортом, підвищення рівня спортивної майстерності футболістів 25 червня за сприяння ініціативної групи у складі Ю. Ханейчука, М. Синицького, А. Печеного у селі Шийківка в рамках турніру «Кубок Молодість», присвяченого Дню молоді, відбулися змагання з міні-футболу серед аматорських команд села Шийківка.

Участь у змаганнях взяли 3 команди: “Шийківка-1”, “Шийківка-2” та запрошена команда з с. Чернещина. Після жеребкування почалась боротьба за призові місця. Незважаючи на спеку, команди показали видовищну спортивну гру.

В першій грі зустрілися “Шийківка-1” та команда “Чернещина”. Вже в дебюті матчу гості зуміли відкрити рахунок – голом відзначився С. Робейко. Та господарі не знітилися і під кінець першого тайму зу-міли зрівняти рахунок, гол до свого активу записав О. Синицький. Може б матч і завершився з нічийним результатом, але за дві хвилини до фінального свистка, завдяки спільним зусиллям Х. Степаненко і Ю. Ханейчука, команді &ld ... Читати далі »

Просмотров: 689 | Добавил: trudovaslava | Дата: 08.07.2016 | Комментарии (0)