Головна » 2016 » Липень » 22

Ми звикли, що у нас на столі завжди є хліб. Він - основа нашого харчування і не дарма про нього говорять, що він всьому голова. Без нього неможливо жити, але нам здається, що в хлібі немає нічого особливого, ми просто до нього звикли. А якщо задуматися, скільки сил і часу витрачається на його виробництво?

Жнива - найбільш напружений технологічний процес для хліборобів. Бо дуже важливо не лише виростити зернові, а й вчасно, без втрат зібрати їх і вивезти з поля. Адже відомо, що урожай в полі - це ще не хліб.

Днями вирішила поцікавитися як проходить жнивна кампанія у ФГ «Кириченко М». Тож разом з керівником сільгосппідприємства Миколою Кириченком вирушаємо у поле. Вже здалеку видно на якому з них йде збирання озимої. У повітрі - марево від аномально палючого сонця, над кожним комбайном зависає пил від стерні. А в кабінах комбайнів – тихо і прохолодно, працюють кондиціонери, тож хліборобам трудитися у таку спеку досить комфортно.

- Ми встановили кондиціонери не лише в комбайнах, ... Читати далі »

Просмотров: 534 | Добавил: trudovaslava | Дата: 22.07.2016 | Комментарии (0)

НАЙВИЩЕ УМІННЯ - ПОЧАТИ СПОЧАТКУ

...На те й погорільці, – будуємо хатку.

Над хаткою небо. А знов голубе.

Найвище уміння – почати спочатку

Життя, розуміння, дорогу, себе.

                                       Ліна Костенко.

Роками будувати своє щастя, ставити цілі і наполегливо йти до них, підкорювати нові вершини, реально бачити перед собою перспективи завтраш-нього дня, а потім, в один момент втратити все, кинути здобутки, досягнення і почати свій шлях спочатку… Саме в такій ситуації опинилися тисячі українців Донбасу в 2014 році. Серед них – родина Крижановських з Горлівки, яка почала своє нове життя два роки тому на Борівщині.

Як розповідає Олексій Крижановський, колишній горлівський підприємець, батько двох дітей (син Тимофій – 5 років, донька Маша – 11 років), вони ... Читати далі »

Просмотров: 533 | Добавил: trudovaslava | Дата: 22.07.2016 | Комментарии (0)

Проблема відсутності пішохідних переходів в селищі Борова вже озвучувалась нами в одному з номерів газети. Вона піднімалась на зборах та нарадах, але так і залишалась невирішеною. Спочатку ми чули про неможливість оплати рахунків селищною радою через борги, потім винною стала фірма-постачальник, яка не надала потрібних документів, згодом почали запевняти, що на складах немає спецфарби для асфальту. Казали, що її немає не те що в Харкові, а взагалі в Україні. Дефіцит...

Це здалося дуже дивним. Відкривши інтернет, знаходимо силу силенну пропозицій одна краща за іншу. Тож відразу виходимо на постачальників фарби в нашому регіоні.

- Проблем з фарбою для дорожнього покриття немає! Строки постачання мінімальні. Кількість фарби необмежена, - приблизно такими були слова представника фірми.

 Ця інформація дещо збентежила, адже нас запевняли зовсім у іншому. Порадившись з активними жителями селища, прийняли рішення: досить чекати милості від місцевої влади, час самим “повертати зебри” на дороги. Справа лишалась за малим - зібрати необхідні кошти на фарбу й інвентар та організувати самих жителів Борової.
Необхідні кошти, а саме 1600 гривень для купівлі перших 30 кг фарби, допомогли зібрати небайдужі до життя Б ... Читати далі »

Просмотров: 377 | Добавил: trudovaslava | Дата: 22.07.2016 | Комментарии (0)

У медичній практиці спостерігається значне зростання і поширення алергічних захворювань серед дорослих і дітей. Провідне місце належить полінозу, що викликається пилком різних рослин. Сезон «сінної лихоманки» в нашому регіоні відкривають вітрозапилювані рослини в березні-квітні, і закінчується він цвітінням бур’янів, зокрема амброзії, у липні - вересні. За  останні кілька десятиліть лікування алергії на амброзію набуває першочергового значення, оскільки саме ця рослина все частіше стає причиною страждань багатьох людей і призводить до досить важких ускладнень.

Амброзія  була завезена з Північної Америки і практично повністю окупувала територію України в середині минулого століття. Ця рослина має потужну кореневу систему, надземна частина досягає у висоту двох метрів, міцно вкорінюється майже на будь-якому типі грунту, швидко розмножується і витісняє будь-які культурні рослини. Для цінних культур небезпека полягає в тому, що для свого зростання амброзія споживає дуже велику кількість води і висушує землю, повністю знищуючи врожай і роблячи грунт непридатним для обробки. Але не ці якості зробили рослину настільки знаменитою. Пилок амброзії - сильний алерген, при концентрації 25 пилкових зерен на ... Читати далі »

Просмотров: 778 | Добавил: trudovaslava | Дата: 22.07.2016 | Комментарии (0)

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в с.Піски-Радьківські. Зустріч проходила в приміщенні сільської ради.

ГАЗИФІКАЦІЯ

Сельчан, що прийшли поспілкуватися з керівником району, найбільше цікавило питання газифікації. Постановою Кабміну виділено 4,3 млн.грн. на газифікацію села (про це ми писали у минулому номері районки), тож тепер люди хочуть знати, коли розпочнуться довгоочікувані роботи і вони зможуть користуватися блакитним паливом у своїх оселях.

Віталій Олексійович розповів, що дійсно, відповідно до постанови КМУ громади Борівського району отримали майже 6 млн. грн. на розвиток території.

- Це перший результат бюджетної децентралізації, яка передбачає передачу повноважень та фінансів на місця, а разом з цим і більше відповідальності. Вперше місцеві бюджети отримали такі великі кошти, - зазначив голова. -   Питання ж газифікації с.Піски-Радьківські було включене до пріоритетних напрямків Програми соціально-економічного розвитку Борівського району і знаходилося на постійному контролі РДА.

Також очільник району пояснив, що вказані кошти повинні надійти до районного бюджету найближчим часом. Тож на рівні району проводяться всі необхідні підготов ... Читати далі »

Просмотров: 795 | Добавил: trudovaslava | Дата: 22.07.2016 | Комментарии (0)