Головна » 2016 » Липень » 8 » У РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ
08:57
У РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

ВАЖЛИВІ ПИТАННЯ РОБОЧОЇ НАРАДИ

Наповнюваність бюджету, ремонт доріг, призначення субсидій, хід оздоровчої кампанії, стан пляжів у районі – ці та інші важливі питання було розглянуто на робочій нараді, яку провів голова райдержадмі-ністрації Віталій Кіян з керівниками підприємств, установ, організацій району та структурних підрозділів РДА. У обговоренні нагальних проблем також взяли участь селищний, сільські голови.

БЮДЖЕТ

Начальник фінансового управління РДА Надія Лемішко доповіла, що станом на 29 червня зведений план по доходах загального фонду за січень-червень 2016 року  виконаний на 103,5%: при запланованих 70369,4 тис.грн. фактично в місцеві бюджети на-дійшло 72850,1 тис. грн.

Власні доходи місцевих бюджетів за січень - червень 2016 року склали 13676,1 тис. грн. - 166,2% до передбачених бюджетом, тобто на 5445,4 тис. грн. більше запланованих.

До районного бюджету власних доходів надійшло 6981,6 тис.грн., що становить 136,6% до передбачених бюджетом.

Кошти зведеного бюджету району спрямовувалися на заробітну плату, медикаменти, харчування школярів, оплату енергоносіїв, соціальну допомогу та інші виплати населенню.

Заборгованість по захищених статтях за червень  відсутня.

Також Надія Геннадіївна порадувала присутніх приємною новиною: рішенням сесії Харківської обласної ради Борівському району виділено 1,4 млн.грн. на придбання шкільного автобуса (100% вартості транспортного засобу).

ОЗДОРОВЛЕННЯ

Заступник голови РДА Сергій Шутько почав свій виступ з подяки сільським головам за виділення коштів на організацію підвозу учнів загальноосвітніх навчальних закладів району до пришкільних таборів, де цього року відпочило 940 дітей, що на 252 більше у порівнянні з минулим роком.

У дитячому позаміському комунальному закладі оздоровлення та відпочинку «Орлятко» за І зміну оздоровлено 65 дітей: 54 – діти пільгових категорій з Борівського району, 11 – із зони АТО.

На ІІ зміну викуплено 176 путівок: 100 з них оплатив Департамент молоді та спорту (тендер); 4  – Борівська селищна рада; 8  – Богуславська сільська рада; по одній – Піско-Радьківська, Ізюмська, Підвисочанська сільради; 1– Дворічанський аграрний ліцей; 2 – Куп’янський аграрний ліцей; 19 – Харків-обленерго; 9 – Первомайске управління магістральних газопроводів; 1 -  Борівська ЦРЛ та терцентр (дитина із зони АТО); 15  – Ізюмське управління соці-ального захисту населення; 14 путівок придбано за батьківські кошти.

Департамент у справах молоді та спорту також надав квоти путівок для дітей пільгових категорій в дитячих оздоровчих центрах Одеської, Львівської, Запорізької, Херсонської областей, а також в Чугуївському та Балаклійському ра-йонах Харківської області.

Згідно з програмою «Оздоровлення та відпочинку»  селищною та сільськими радами було затверджено субвенцію на оздоровлення 216,0 тис.грн.

ДОРОГИ

Начальник Борівського ДРП філії “Куп’янський райавтодор” ДП “Харківський облавтодор” Микола Буряк розповів про роботи, які наразі проводяться на території району. Так, з 18 червня за рахунок державних коштів розпочато ямковий ремонт доріг загальнодержавного значення Борова – Ізюм, Борова – Куп’янськ та Борова – Харків через Підвисоке.

Також здійснюється ямковий ремонт дороги у с.Підлиман, який повністю фінансується сільськогосподарським підприємством «Моноліт» (керівник С.Г.Супрун).

Разом з тим силами Борівського ДРП проводиться обкіс узбіч вздовж державних доріг, що дещо уповільнює темпи ремонтних робіт. Є й певні проблеми з фінансуванням, та Микола Іванович запевнив, що всі основні автошляхи району і дороги, що включені до маршруту опорної школи, будуть зроблені найближчим часом 100%. Було також наголошено, що обкошувати узбіччя доріг місцевого значення необхідно силами сільгосппідприємств, оскільки Служба автомобільних доріг Харківської області борівським дорожникам ці роботи не фінансує.

Селищний голова Олександр Тертишний додав, що найближчим часом планується капітальний ремонт дороги по одній з вулиць Борової, ймовірно це буде вул.Затишна (колишня Радянська). 

СУБСИДІЇ

Олена Суржик, начальник управління соціального захисту населення РДА, доповіла, що в опалювальний період 2015-2016 р.р. субсидією на житлово-комунальні послуги користувались 4790 сімей. Станом на 1 липня поточного року зареєстровано 3793 отримувачі субсидій. 1321 одержувачу  з 1 травня   субсидію на новий період призначено автоматично.

Відповідно до розпорядження голови РДА працює комісія по розгляду спірних питань при призначенні всіх видів соціальних допомог. Протягом  6 місяців цього року проведено 6 засідань комісії, розглянуто 78 звернень, із них задоволено 76 (2 сім’ям  відмовлено у зв’язку з фактичним непроживанням).

Олена Миколаївна нагадала про зміни в порядку призначення субсидій, що почали діяти з 1 травня цього року.  Зокрема, вони вплинуть на споживачів, які мають право на пільги, орендують житло, а також зміни стосуються особливостей обрахування доходу для призначення субсидії, терміну дії призначеної допомоги, повернення залишків невикористаних сум субсидій та ін.  Все це детально описувалось у статті «Пільги або субсидії», яка була надруковані в газеті «Трудова слава» №№41-42 від 20 червня 2016 року на сторінці 8.

ПЛЯЖІ

Борівщина по праву вважається курортною зоною Харківщини, адже на території нашого району знаходяться не просто ліс та річка, а й розташовані численні бази відпочинку на березі водосховища. Сезон купання давно розпочався, бази приймають відпочивальників, але, як зазначив голова РДА Віталій Кіян, станом на 1 липня в райдержадміністрацію жодного паспорта на відкриття пляжу не надходило (окрім ДПКЗОВ «Орлятко»). А це означає, що акваторія і берегова лінія на жодній з турбаз не обстежувались і можуть бути небезпечними для людей.

З огляду на ситуацію, що склалася, очільник ра-йону дав доручення першому заступнику голови РДА Сергію Федченку провести належну роботу з керівниками баз відпочинку в даному напрямку і взяти це питання під особистий контроль.

Оксана ДУДНИК.

 

Переглядів: 390 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar