Головна » 2015 » Квітень » 21 » Впровадження електронних сервісів у частині реєстрації бізнесу
15:36
Впровадження електронних сервісів у частині реєстрації бізнесу

Впровадження електронних сервісів у частині реєстрації бізнесу відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення умов ведення бізнесу (дерегуляція)»

Міністерством юстиції України запроваджено систему надання електронних онлайн сервісів. На сьогодні можливо отримати необхідну довідку, витяг або виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців на відповідному оновленому сайті Міністерства юстиції України - розпорядника Єдиного державного реєстру (new.minjust.gov.ua).

Відомості, які містяться в Єдиному державному реєстрі, можуть надаватися без участі державного реєстратора в електронній формі програмними засобами ведення Єдиного державного реєстру через офіційний веб-сайт у вигляді: виписки щодо юридичної особи, витягу, довідки та доступу до відомостей з Єдиного державного реєстру.

Плата за отримання відповідних відомостей з Єдиного державного реєстру через офіційний веб-сайт розпорядника вноситься з використанням платіжних систем через мережу Інтернет безпосередньо при замовленні послуги надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Виписки, витяги та довідки на запит, поданий через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру, формуються за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру та надаються в електронній формі через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру в режимі реального часу.

Пошук сформованих виписок, витягів та довідок здійснюється на офіційному веб-сайті розпорядника Єдиного державного реєстру за номером та датою їх формування.

Сформовані виписки, витяги та довідки зберігаються у Єдиному державному реєстрі протягом одного року. Після спливу зазначеного строку в Єдиному державному реєстрі зберігаються відомості про факт формування виписки, витягу та довідки.

Вартість отримання документа - 75 відсотків плати, встановленої за надання витягу, довідки та виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців в паперовій формі (станом на 01.01.2015: за надання витягу та довідки в електронній формі - 45,68 грн., за надання виписки в електронній формі - 18,27 грн.). Ще 3 гривні у вигляді комісії сплачується Ощадбанку.

Крім того, передбачено безоплатний доступ до актуальних на момент запиту відомостей Єдиного державного реєстру, що забезпечується через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру шляхом їх пошуку, перегляду, копіювання та роздрукування.

Також пунктом 21 розділу VIII «Прикінцеві положення» Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців» встановлено, що до визначення на законодавчому рівні та запровадження в Україні альтернативних електронному цифровому підпису засобів ідентифікації особи під час доступу до ресурсів державних інформаційних систем:

електронні документи, що подаються відповідно до цього Закону, крім документів, що засвідчують повноваження уповноваженої особи, засвідчуються електронним цифровим підписом заявника згідно з вимогами законодавства у сфері електронного цифрового підпису;

ідентифікація особи заявника, який подає електронні документи відповідно до цього Закону, здійснюється шляхом перевірки електронного цифрового підпису заявника за допомогою посиленого сертифіката відкритого ключа.

Державний реєстратор приймає документи, що підтверджують внесення адміністративного збору за проведення реєстраційних дій та плати за надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, згідно з новими розмірами адміністративного збору/плати. У разі внесення цього збору/плати відповідно до попередніх тарифів, невистачаючу суму необхідно сплатити окремим платежем.

 

Начальник реєстраційної служби Борівського районного управління юстиції Харківської області

 

 

                                        С. Стрілець

 

 

Переглядів: 393 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar