Головна » 2015 » Квітень » 2 » ЩО ТУРБУЄ БОГУСЛАВЦІВ
13:57
ЩО ТУРБУЄ БОГУСЛАВЦІВ

ЩО ТУРБУЄ БОГУСЛАВЦІВ

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів прийом громадян у селі Богуславка. Серед питань, які найбільше турбують місцевих жителів, – стрімке зростання цін на продукти харчування і товари першої необхідності та тарифи на тепло. Це ті проблеми, які зараз бентежать всіх українців і, на жаль, на рівні району їх вирішити неможливо. Залишається лише пристосовуватись до ситуації та шукати можливості вижити в таких умовах.

Так, мешканці багатоквартирних будинків переживають, що за новими тарифами далеко не всі їх сусіди зможуть платити за опалення і в результаті всі квартири можуть залишитися без тепла наступної зими. Віталій Олексійович запропонував розглянути варіант встановлення в котельні твердопаливного котла. Такі питання, звичайно, потребують значних ресурсів і одноосібно не вирішуються, тому було вирішено найближчим часом зібрати сходи громадян в Богуславці і колективно обговорити цю та інші нагальні проблеми, намітити шляхи їх вирішення. Жителі села вже мають позитивний досвід успішного подолання труднощів завдяки сходам громадян, адже в результаті попереднього зібрання вдалося вирішити проблему з водопостачанням, почати боротьбу з самогоноварінням.

Піднімалося також питання щодо виділення земельних ділянок учасникам АТО. Богуславська громада славна своїми героями, адже боронити Батьківщину, ризикуючи власним життям, пішло вже більше десяти жителів сільради.  Проблема ж полягає в тому, що на території сільської ради практично не залишилося вільних земель, придатних для землеробства, а у віддаленні обробляти їх буде дуже проблематично. Є невитребувані паї, але це теж не варіант, оскільки їх власники можуть з`явитися будь-якої миті і пред`явити на них свої права. Віталій Олексійович запевнив, що будуть розглянуті всі можливі варіанти і вихід обов`язково буде знайдений. І пообіцяв зі свого боку особливе сприяння в цьому напрямку. Адже захисники України заслуговують не лише на глибоку шану і повагу земляків, а й на реальну допомогу влади та винагороду з боку держави. Всі питання, які стосуються учасників АТО, будуть вирішуватись першочергово і виключно в їх інтересах, - зазначив голова РДА.

Оксана ДУДНИК.

 

Переглядів: 543 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar