Головна » 2015 » Квітень » 2 » СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ
16:53
СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ

СЕСІЯ РАЙОННОЇ РАДИ

Відбулася  LVІ сесія Борівської районної ради VІ скликання. Рішенням сесії внесено зміни до районного бюджету та виділено кошти на придбання інсуліну для хворих на цукровий діабет. Також схвалено ряд депутатських звернень: «Звернення   депутатів  Борівської  районної  ради Харківської  області  до   голови Харківської обласної державної адміністрації Ігоря Райніна щодо виділення  коштів на газифікацію  другої  частини села Піски-Радьківські  Борівського району Харківської області», «Звернення депутатів Борівської районної ради Харківської  області до голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана   та  народного депутата Верховної Ради України Віктора Остапчука  щодо  порушення  законних  прав  та   інтересів   громадян у сфері  земельних  відносин», «Звернення   депутатів   Борівської районної   ради  Харківської області до Українського державного підприємства поштового зв’язку  «Укрпошта»  щодо функціонування    поштових відділень зв’язку району та роботи листонош в 2015  році», «Звернення депутатів Борівської районної ради Харківської області до Міністра  Міністерства інфраструктури України щодо врегулювання питання з фінансування робіт по ремонту та утриманню автомобільних доріг загального та  місцевого користування у Борівському районі та ділянки автодороги Чистоводівка-кордон Борівського району автомобільної дороги Р-78 Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка».

 

  Звернення

депутатів  Борівської  районної  ради Харківської  області 

 до голови Харківської обласної державної   адміністрації

  Ігоря Райніна та народного депутата Верховної Ради

    України Віктора Остапчука щодо виділення  коштів

   на газифікацію другої частини села Піски-Радьківські   

            Борівського району Харківської області

 

    Шановні Ігоре Львовичу, Вікторе Миколайовичу!

До Борівської районної ради звернулися мешканці села Піски-Радьківські    з проханням надати допомогу у вирішенні питання щодо виділення коштів на газифікацію  другої частини села Піски-Радьківські.

Газифікацію цього населеного пункту розпочали ще в 2008 році. З метою належного фінансування в селі було створено кооператив „Надія – 07”. Тоді голубе паливо надійшло в 18 будинків. В 2012 році державою було виділено на газифікацію цього населеного пункту 1 млн. 200 тис. грн. За ці кошти та власні кошти громадян було здійснено газифікацію  першої половини села Піски-Радьківські і газифіковано 133 будинки. Піско-Радьківською сільською радою вживаються заходи щодо газифікації другої частини села Піски-Радьківські, яка розташована за залізничною колією станції Радьківські Піски. На разі  виконані геодезичні та проектні роботи  за кошти членів кооперативу „Надія – 07”.  Сума виконаних робіт склала 197 тис. грн.  Даний проект на газифікацію знаходиться на погодженні у відповідних установах. Згідно проектно-кошторисної документації на будівництво газопроводу другої частини села  потрібні кошти в сумі 5096,405 тис. грн. Таких коштів немає ні в районному бюджеті, ні в бюджеті сільської ради.  До того ж, ця сума коштів потребує коригування з урахуванням нинішньої інфляції та у зв’язку  з ростом  цін як для проведення робіт з газифікації села, так і на придбання матеріалів.

Тому, враховуючи вищезазначене, керуючись Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», звертаємось до Вас, шановні Ігоре Львовичу та Вікторе Миколайовичу, з проханням допомогти  у позитивному вирішенні зазначеного питання, з метою забезпечення комфортного життя та створення належних умов для громадян села Піски-Радьківські.

Заздалегідь вдячні за порозуміння та співпрацю

Схвалено рішенням

                                                                                     Борівської районної ради

                                                                                     від 23 березня 2015 року

                                                                                   (LVІ  сесія VІ скликання)

 

                            Звернення

депутатів Борівської районної ради Харківської області до голови

Верховної Ради України Володимира Гройсмана та народного депутата Верховної Ради України Віктора Остапчука  щодо порушення законних

 прав та інтересів  громадян сфері земельних відносин

 

З 1 січня 2013 року відповідно до прийнятого Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо розмежування земель державної та комунальної власності» землі державної власності були остаточно розмежовані. Зазначеним законом визначено, що всі землі, які знаходяться на території сільських, селищних, міських рад, але не входять до земель населених пунктів, залишаються у власності держави.

Повноваження щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення, що перебувають у державній власності, згідно зазначеного закону було передано Державному агентству земельних ресурсів України та його територіальним органам.

З часу надання центральному органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів та його територіальним органам повноваження щодо розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності, вилучаючи зазначені повноваження у місцевих державних адміністрацій, законодавець значною мірою обмежив юрисдикції місцевої влади. Це невиправдано ускладнює розвиток населених пунктів, зменшує матеріальну основу регіону. До того ж, це не узгоджується з одним із основних принципів демократичного суспільства, який визнаний у світі.

 Склалась ситуація, при якій, з одного боку, місцева влада стимулюється Бюджетним кодексом до пошуку якомога кращої ціни оренди для земельних ділянок, а з іншого – вони позбавлені будь-якого впливу на рішення про передачу землі в оренду. Органи виконавчої влади загальної компетенції відповідають за підготовку та виконання місцевих бюджетів, а також звітують про виконання відповідних бюджетів та бюджетних програм, тому є зацікавленими в максимізації надходжень до бюджету та ефективному використанні державних земель.

У зв’язку з цим слід зазначити, що місцева влада не в змозі в певній мірі забезпечити на відповідній території вирішення питань економічного і соціального розвитку, яке включає ефективне і раціональне використання, серед іншого, природних ресурсів. Реалізація останніми прав власників на земельні ділянки державної власності шляхом їх відчуження, є одним із аспектів загальних їх повноважень, характер яких дозволяє комплексно підходити до питань передачі земель із врахуванням потреб та інтересів місцевого населення.

Розпорошення повноважень із розпорядження землями, розташованими за межами населених пунктів між багатьма органами виконавчої влади, які здебільшого територіально розташовані у обласних центрах, не сприяє доступності адміністративних послуг, які вони надають  населенню.

Ситуація, що склалася в галузі земельних відносин, неприйнятна. Протягом останнього року почастішали звернення громадян нашого району щодо порушення їх прав та законних інтересів в сфері земельних відносин. 

Крім того, непрозорість роботи Держземагентства в Харківській області та право передачі земель державної власності без погодження з територіальними громадами та не врахування їх позиції, призводить до    масових конфліктів з питань використання земель запасу та резервного фонду. Як наслідок, громадяни та юридичні особи звертаються із численними скаргами до сільських та районної рад. 

            Для оптимізації розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної форми власності та участі сільських і селищних рад, на території яких знаходяться відповідні земельні ділянки, у передачі земельних ділянок державної форми власності, вважаємо за необхідне невідкладно внести до Земельного Кодексу України зміни, що спрямовані на децентралізацію, субсидіарність, повсюдність та посилення спроможності місцевого самоврядування в галузі земельних відносин. Зокрема, внести зміни до Земельного кодексу України, які передбачать передачу від центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, та його територіальних органів повноваження з розпорядження землями сільськогосподарського призначення державної власності, які знаходяться за межами населених пунктів до органів місцевого самоврядування та встановить  самоврядний контроль за використанням та охороною земель   виконавчими органами сільських, селищних рад.

        Заздалегідь вдячні за порозуміння та співпрацю.

Схвалено рішенням

                                                                                     Борівської районної ради

                                                                                     від 23 березня 2015 року

                                                                                   (LVІ  сесія VІ скликання)

 

Звернення

депутатів Борівської районної ради Харківської області до  Міністра  Міністерства інфраструктури України щодо врегулювання питання з фінансування робіт по ремонту та утриманню  автомобільних доріг загального та  місцевого користування у Борівському районі та ділянки автодороги Чистоводівка-кордон Борівського району автомобільної дороги Р-78 Харків-Зміїв-Балаклія-Гороховатка

Шановний Андрію Миколайовичу!

      Ми, депутати Борівської районної ради Харківської області, неодноразово порушували на всіх рівнях питання ремонту автомобільних доріг загального та місцевого користування у Борівському районі та ділянки автодороги Чистоводівка-кордон Борівського району автомобільної дороги Р-78 Харків-Змійов-Балаклея-Гороховатка, які на даний час стан становлять під загрозу безпечний рух транспорту, що призводить до численних звернень та скарг громадян,  власників транспортних засобів. Ці дороги пошкоджені внаслідок руху техніки в зону АТО.

     Обурення депутатів районної ради викликає факт щодо неможливості вирішення на районному рівні питання належного утримання автодоріг та достатнього фінансування.

      Протягом останніх чотирьох років звертались в усі інстанції: Службу автомобільних доріг у Харківській області, в Кабінет Міністрів України, до народних депутатів Верховної Ради України Потапова В.І. (VІ скликання), Остапчука В.М. (VІІ скликання) з проханням вжити дієвих заходів щодо ремонту асфальтного покриття  доріг як загального, так і комунального значення, що проходять через населені пункти району – села Підвисоке, Чернещина, Першотравневе, Богуславка та селище Борова. Особливу тривогу викликає стан ділянки автодороги Чистоводівка-кордон Борівського району автодороги місцевого значення загального користування Т-21-05 Харків-Зміїв-Балаклея-Гороховатка. Але питання так і не вирішено позитивно. У грудні 2014 року ми отримали відповідь від директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації Гриви Р.С., в якому він повідомляє, що  Службою автомобільних доріг в Харківській області в межах бюджетних асигнувань за рахунок коштів, направлених на експлуатаційне утримання, планується виконати роботи з ліквідації найбільш уражених ділянок протяжністю 2,45 км. в 2015 році Чистоводівка-кордон Борівського району автомобільної дороги Р-78 Харків-Змійов-Балаклея-Гороховатка, а також доріг загального та  місцевого користування у Борівському районі.  Проте, до сьогоднішнього дня Борівська районна рада не отримала повідомлення про те, чи включена зазначена ділянка автодороги в план ремонту на 2015 рік.

      Враховуючи вищезазначене, керуючись Законом України "Про статус депутатів місцевих рад", звертаємось до Вас, шановний Андрію Миколайовичу, з проханням надати до Борівської районної ради плани про включення та виконання ремонтних робіт на вищезазначених ділянках автомобільних доріг та по Борівському району в 2015 році.

                                                                                     Схвалено рішенням

                                                                                     Борівської районної ради

                                                                                     від 23 березня 2015 року

                                                                                     (LVІ  сесія VІ скликання)

 

Звернення

депутатів Борівської районної ради Харківської області

до Українського державного підприємства  поштового зв’язку

„Укрпошта” щодо функціонування поштових  відділень зв’язку району

та роботи листонош в 2015 році

Шановний Олеже Віталійовичу!

      Ми, депутати Борівської районної ради, уважно розглянули Вашу відповідь на наше звернення щодо  недопущення    скорочення    поштових  відділень зв’язку у сільських населених пунктах  району. Щиро вдячні Вам особисто за подальше функціонування мережі поштового зв'язку у Борівському районі і, пов'язану з цим, якість обслуговування громади Борівщини послугами Вашого підприємства-оператора Національного поштового зв'язку України. Ми цінимо Вашу увагу і розглядаємо її як, перш за все, щире прагнення з вашого боку знайдення шляхів порозуміння на благо усіх зацікавлених сторін.

      Але разом з тим нас цікавить питання перспективи розвитку роботи 12 стаціонарних поштових відділень зв’язку, що функціонують в нашому районі, та працівників цих відділень, зокрема, листонош в 2015 році.  Не зважаючи на те, що фінансовий результат діяльності поштового зв’язку у Борівському районі за підсумками роботи 2014 року є негативним та досяг збитку, у Вашій відповіді не вбачається скорочення ні відділень  поштового зв’язку, ні листонош. Однак, за інформацією сільських голів, майже в кожному відділенні поштового зв’язку, зокрема, в селах Першотравневе, Загризово, Богуславка, Гороховатка, Чернещина та смт. Борова попереджено листонош про їх скорочення. Такий стан справ викликає справедливе обурення серед населення. Позиція депутатського корпусу з приводу такої ситуації є виключно негативна - тобто ми категорично проти цього, болючого як для нас, так і для мешканців названих сіл, вимушеного процесу скорочення листонош. Органи місцевого самоврядування району шукають взаємовигідні шляхи співіснування у сьогоденних складних економічних умовах.

      Крім того, нас непокоїть питання, на яких законних підставах виплачується листоношам  заробітна плата в розмірі 300-400 грн., в той час,  як чинним законодавством України передбачена мінімальна заробітна плата в розмірі 1218 грн..                                                           

 Тому, враховуючи вище викладене, та керуючись Законом України Закону України „Про статус депутатів місцевих рад”, звертаємось до Вас, шановний Олеже Віталійовичу, з проханням надати до районної ради роз’яснення щодо подальшого функціонування поштових  відділень зв’язку району та роботи листонош в 2015 році.

      Наперед дякуємо за порозуміння і співпрацю.  

 

                                                                             Схвалено рішенням

                                                                                     Борівської районної ради

                                                                                     від 23 березня 2015 року

                                                                                   (LVІ сесія VІ скликання)

 

 

 

Переглядів: 678 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar