Головна » 2015 » Квітень » 17 » ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД У ЛІСІ
15:55
ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ ПЕРІОД У ЛІСІ

ПОЖЕЖОНЕБЕЗПЕЧНИЙ  ПЕРІОД   У  ЛІСІ

Наказом начальника Харківського обласного управління лісового і мисливського господарства  Білоуса Б.Г. в лісах Харківської області введено пожежонебезпечний період.

 Як показує практика минулих років, більшість лісових пожеж трапляється через необережне поводження населення  з вогнем. З настанням теплої погоди суха трава, сухі гілки, листяна і хвойна підстилка в лісах є добрим горючим матеріалом. Тому  державна лісова охорона звертається до мешканців Борівщини, працівників сільського господарства  з проханням в пожежонебезпечний період не допускати випалювання стерні, сухої трави, очерету, сміття, не розводити багать, не кидати незагашених сірників та недопалків поблизу хвойних лісів. Пам’ятайте, що все це може призвести до лісової пожежі, наслідки якої можуть бути найнепередбачуваніші. Всепожираючий вогонь нищить не тільки дерева та кущі, а й лісових звірів, птахів, комах, цінні лікарські рослини.  Тому лісову пожежу значно легше попередити, ніж потім гасити. Для цього треба лише дотримуватися елементарних правил протипожежної безпеки.

Нагадуємо, що за порушення правил протипожежної безпеки в лісах та самовільне випалювання рослинності або її залишків (стерні, луків, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю або її залишків, газонів) без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього природного середовища або за порушення умов такого дозволу передбачена   адміністративна відповідальність у вигляді штрафу до 1700 грн. А за знищення або пошкодження лісових масивів вогнем або іншим загально небезпечним способом передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі аж до 10 років.

Не забуваймо, що ліс – наше спільне загальнонародне багатство і зберегти його від пожеж – наш спільний обов’язок!

 Олександр РИБКА.

 Інженер охорони і захисту лісу.

Переглядів: 551 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar