Головна » 2015 » Квітень » 3 » НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ
17:06
НІХТО НЕ ЗАБУТИЙ

Ніхто не забутий...

На попіл ніхто не згорів:

Солдатські портрети

На вишитих крилах пливуть...

І доки є пам’ять в людей і живуть матері,

Допоки й сини,

Що спіткнулись об кулі, живуть!

Б. Олійник.

Минають роки, відлітають у вічність. Ось вже виповнилося 70 років з часу визволення нашої країни від німецько-фашистських окупантів.

70 років минуло з тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов довгоочікуваний мир, вистражданий, оплачений найвищою ціною — ціною крові і сліз. Все далі і далі відходять грізні й важкі роки Великої Вітчизняної, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс на вівтар свободи найдорожче -  життя.

Для нас війна —  не тільки минуле. Адже вона увійшла в кожен дім, в кожну сім’ю. Вона забрала, поглинула у своєму полум’ї мільйони людей, принесла народові розруху, муки і гіркоту втрат, які й понині тривожать народну пам’ять.

Відтоді минуло понад 70 років. Але недільний червневий день 1941 року і досі в усіх подробицях пам’ятають люди старшого покоління... На світанку впали фашистські бомби на наші мирні житла, безмежні пшеничні поля. Радіо принесло страшну звістку. Чорні крила війни закрили сонце. Кров’ю і по­жежами котилася війна по нашій рідній землі.

Перемогу здобули ті, хто зараз є старшим поколінням. Ветеранські лави рідшають з кожним роком. Всіляка турбота про них, постійна увага до рятівників Вітчизни та світової цивілізації - святий обов’язок і справа честі держави, суспільства загалом і кожного громадянина.    Шанобливе ставлення  до  пам’яті  про  Перемогу  і  ветеранів Великої  Вітчизняної  війни  є  священним  обов’язком  для кожного із нас.Наш громадянський обов’язок - увічнити пам’ять усіх полеглих.

В зв’язку з вищевказаним з1квітня 2015 року на честь 70 річниці з дня Перемоги та вшанування ветеранів Великої Вітчизняної війни з ініціативи відділу культури і туризму, районного Будинку культури  та підтримки районної державної адміністрації в Борівському районі оголошується проведення акції «Ніхто не забутий, ніщо не забуто». Для участі в акції необхідно надіслати або передати фотографії ветеранів - ваших дідів, батьків, родичів які відстояли нам Велику Перемогу. З них до 9 травня буде виготовлено великий сятковий стенд. Фото надавати за адресою: смт Борова,   вул. Миру, 19.Телефони для довідок 6-16-02,6-10-46.

 

Переглядів: 601 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar