Головна » 2015 » Квітень » 2 » ДОРОГА ДО ПРОФЕСІЇ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МРІЇ
13:35
ДОРОГА ДО ПРОФЕСІЇ ПОЧИНАЄТЬСЯ З МРІЇ

Дорога  до професії  починається з мрії

Усі з дитинства мріють кимось стати: вчителем, міліціонером, лікарем, агрономом, бухгалтером… І після закінчення школи перед дітьми відкривається безліч доріг. Це і технікуми, і інститути, і університети. Та не проста річ: вибрати якусь професію з більш ніж двох тисяч існуючих. Дехто наслідує приклад батьків, інші ж не можуть вирішити і після за-кінчення школи. Мені здається, дуже важливо не зрадити своїй мрії, і тоді будь-яка робота буде і легкою, і радісною.

Нещодавно  Борівським районним центром зайнятості за сприяння Харківського ОЦЗ та за підтримки райдержадміністрації і ра-йонної ради був проведений профорієнтаційний масовий захід «Професія твоєї мрії» для учнівської та безробітної  молоді, яка не визначилася щодо вибору майбутньої професії.

В заході взяли участь 9 навчальних закладів міста Харкова та області, зокрема,  Харківський національний технічний університет сільського господарства ім. П.Василенка, Харківський національний університет внутрішніх справ,  Харківський національний педагогічний університет ім Г.С. Сковороди, Харківський індустріально-педаго-гічний технікум, Харківський коледж текстилю та дизайну, Харківський автодорожний технікум, Центр професійно-технічної освіти №2 м. Харкова, Харківський торгівельно-економічний коледж Київського національного торгівельно-економічного університету, Харківський інститут фінансів Українського державного університету фінансів та міжнародної торгівлі.

Навчальні заклади широко представили інформацію та відеоролики про діяльність і види послуг, які ними надаються, діти отримали проспекти, буклети та інші інформаційні матеріали.

Того дня у Борівському фізкультурно-оздоровчому комплексі, де й проходив захід, зібралися учні 8-11 класів зі шкіл району (всього 317)  і дуже сподіваюся, що тепер діти зможуть обрати свою майбутню професію.

До участі у заході були запрошені спеціалісти центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Борівської РДА, служби у справах дітей райдержадміністрації, управління соціального захисту населення. Фахівці провели ряд тренінгів та бесіди з молоддю на тему сім’ї, запобігання торгівлі людьми та насилля в родині.

- Учні випускних класів потребують розширення, поглиблення та систематизації знань про професії, отримані в процесі навчальної діяльності, - сказала директор Борівського РЦЗ Олена Клименко. - У зв’язку з цим основними напрямами профорієнта-ційної роботи з учнями є: професійна просвіта, професійне виховання, професійна діагностика та професійна консультація учнів. Все це містить у собі формування та розвиток у старшокласників стійких професійних інтересів до тієї чи іншої професії. Ми проводимо широку профорієнтаційну роботу. Вибір професії – складне і відповідальне завдання. Молодій людині непросто зорієнтуватись в своїх професійних інтересах, схильностях та знайти їм відпо-відну сферу застосування.

Під час заходу  всі учасники отримали інформаційні буклети служби зайнятості. Зустріч відбулася цікаво та пізнавально.

Борівський районний центр зайнятості висловлює щиру подяку роботодавцям району: керівнику СФГ «Слобода» Б.І.Головченку, генеральному директору агрофірми «Новий шлях» О.А.Гомону, керівнику СТОВ «Добробут плюс» В.В.Назарьку, керівникам фермерських господарств «Кириченко М» і «Нива 2006» М.О.Кириченку та В.Г.Калюзі за фінансову допомогу в організації та проведенні профорієнта-ційного заходу для молоді.

Цей захід має дуже великий позитивний вплив на розвиток професійної спрямованості сільської молоді, на підвищення рівня свідомості щодо здобуття освіти.    

Вибір професії — це важливий крок у доросле життя. В першу чергу – це відповідальність перед батьками, перед суспільством, а найголовніше - перед собою! Ця відповідальність полягає в тому, щоб обрати саме свій шлях і ним йти. Це дуже важливо, адже робота і все, що з нею пов’язане, займає  більшу половину життя людини. Знайти себе в світі професії – означає дістати можливість гідно заробляти, відчувати себе потрібним людям, максимально повно розкрити свої здібності. І тут найважливіше - не схибити.

Олена КОЛЕСНІКОВА.

 

 

Переглядів: 649 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
avatar