Головна » 2015 » Квітень » 17 » ЧИ БУТИ «ОЩАДБАНКУ» В ЧЕРНЕЩИНІ?
16:40
ЧИ БУТИ «ОЩАДБАНКУ» В ЧЕРНЕЩИНІ?

ЧИ БУТИ «ОЩАДБАНКУ» В ЧЕРНЕЩИНІ?

У Чернещині відбулися сходи громадян за участю голови районної ради Євгена Жука, заступника голови райдержадміністрації  Сергія Шутька, представників «Ощадбанку»  Інни Бобух та Олександра Рибалка, провідного інженера поштового зв’язку ЦПЗ №2 «Укрпошти» Світлани Клімаш, сільського голови Світлани Вразовської.

Головним питанням порядку денного, та і взагалі причиною народного зібрання, стала загроза закриття у селі єдиного банківського відділення. За інформацією представників «Ощадбанку» дане відділення є збитковим і, по суті, дублює ті самі функції, які виконує на території сільської ради «Укрпошта». Постійними клієнтами банку є лише 45 чернещан, в той час як понад 100 чоловік обслуговуються в «Укрпошті». 

Громада села виступає за збереження обох відділень: і банківського і поштового, і просить не залишати місцевих жителів відрізаними від цивілізації.

Головною ж умовою «Ощадбанку» в даній ситуації є збільшення клієнтської бази.

В результаті обговорення вдалося досягти домовленості: протягом наступних 2-х місяців банківське відділення буде гарантовано надавати послуги населенню у Чернещині. Але, якщо громада хоче, щоб воно функціонувало і надалі,  за вказаний період кількість клієнтів цього відділення повинна значно зрости. В червні ж було вирішено зустрітися знову і прийняти остаточне рішення. Якщо кількість клієнтів збільшиться – відділення залишиться.

Нагадаємо, на початку цього року з боку АТ «Ощадбанк» вже була спроба закриття банківського відділення на території Борівського району в с.Ізюмське, та, завдяки втручанню в цей процес голови райдержадміністрації Віталія Кіяна, його вдалось зберегти.

Оксана ДУДНИК.

 

Переглядів: 445 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar