Головна » 2016 » Липень » 22 » Актуальні питання сільського життя
15:11
Актуальні питання сільського життя

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в с.Піски-Радьківські. Зустріч проходила в приміщенні сільської ради.

ГАЗИФІКАЦІЯ

Сельчан, що прийшли поспілкуватися з керівником району, найбільше цікавило питання газифікації. Постановою Кабміну виділено 4,3 млн.грн. на газифікацію села (про це ми писали у минулому номері районки), тож тепер люди хочуть знати, коли розпочнуться довгоочікувані роботи і вони зможуть користуватися блакитним паливом у своїх оселях.

Віталій Олексійович розповів, що дійсно, відповідно до постанови КМУ громади Борівського району отримали майже 6 млн. грн. на розвиток території.

- Це перший результат бюджетної децентралізації, яка передбачає передачу повноважень та фінансів на місця, а разом з цим і більше відповідальності. Вперше місцеві бюджети отримали такі великі кошти, - зазначив голова. -   Питання ж газифікації с.Піски-Радьківські було включене до пріоритетних напрямків Програми соціально-економічного розвитку Борівського району і знаходилося на постійному контролі РДА.

Також очільник району пояснив, що вказані кошти повинні надійти до районного бюджету найближчим часом. Тож на рівні району проводяться всі необхідні підготовчі заходи, щоб одразу провести сесію районної ради і передати гроші за призначенням.

В свою чергу Піско-Радьківський сільський голова Віра Соловйова повідомила, що при сільській раді рішенням сесії вже створено тендерний комітет і одразу після надходження коштів буде оголошено тендер на виконання робіт з газифікації другої частини села. Як тільки переможця буде визначено, розпочнуться відповідні роботи.

Крім очікування омріяної газифікації, Піски вже починають готуватися до зими. На придбання твердого палива для опалювання соціальних об’єктів с.Піски-Радьківські з районного бюджету виділено та профінансовано 45 тис.грн. Ще 30 тис.грн. буде надано з бюджету сільської ради. Тож дитячий садочок, клуб, бібліотека і сільрада будуть забезпечені вугіллям на опалювальний сезон 100%.

АВТОБУСНІ РЕЙСИ

Жителі села звернулись до голови райдержадміністрації з проханням посприяти в питанні зміни розкладу руху автобусів. Справа в тому, що з Борової на Піски-Радьківські два автобуси йдуть практично один за одним: о 9.40 і 9.55. Приблизно в цей же час відправляється з райцентру у тому ж напрямку й електричка. Пізніше доїхати до Пісок можна лише о 16.20. Люди просять перенести рейс з 9.40 на 11.00 або 11.30.

Віталій Кіян надав доручення заступнику голови РДА Сергію Шутьку вивчити дане питання спільно з перевізником ФОП Капленко О.В. і відкоригувати маршрути.

ДОРОГИ

Не оминули на виїзному прийомі й питання стану доріг. Потребує ремонту дорога загальнодержавного значення через с. Піски-Радьківські на Красний Лиман Донецької області, через яку також пролягає шкільний маршрут. В поганому стані й комунальні дороги.

Голова РДА зазначив, що наразі ведеться робота з пошуку джерел фінансування ремонту державних автошляхів.

В той же час, за інформацією сільського голови, з бюджету сільради заплановано виділити 50 тис.грн. на ямковий ремонт доріг у селі (комунальних). Тож, в міру можливостей, спільними зусиллями ця проблема поступово буде вирішуватись.

Оксана ДУДНИК.

 

 

 

Переглядів: 794 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar