Головна » 2015 » Жовтень » 16

14 жовтня, в ДЕНЬ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки пам'яті нашого героя, заступника начальника штабу 92-ї окремої механізованої бригади майора Олега Ковбаси, який загинув у квітні цього року в м.Щастя, захищаючи мир і незалежність нашої держави.

Біля будинку по пров. Миру, де Олег провів свої дитинство та юність і де тепер встановлено цей знак пам'яті, зібралися його рідні і близькі, друзі і бо-йові побратими, керівництво району і селища, просто небайдужі борівчани.

Багато теплих слів було сказано в цей день про нашого героя. Особливо запам'яталися слова командира 92-ї окремої механізованої бригади Віктора Нікуляка: "Спасибі батькам за те, що виховали такого сина - справж-нього патріота, надійного захисника, хорошого друга. Пробачте нам за те, що ми його не вберегли. Та його жертва не була марною. Завдяки Олегу, завдяки всім нашим захисникам, та чума, що зараз відбувається на Донбасі, не дійшла до наших домівок. Саме вони, ціною своїх життів, зберегли наш мир і нашу незалежність. Там, під постійними ворожими обстрілами,  ми відстоюємо не минуле, ми боремося за наше з вами майбутнє, за майбутнє наших дітей!" - ... Читати далі »

Просмотров: 453 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.10.2015 | Комментарии (0)

- Нарешті!!!! Дякуючи кандидату в депутати N  сьогодні над Боровою зійшло сонце!

- Голосуватиму тільки за N і всі мої знайомі теж! Бо тільки з кандидатом в депутати N над Боровою буде кожен день сяяти сонце! N - наш кандидат!

Борівчани у соцмережі фейсбук.

Наближаються місцеві вибори. І чим ближче день голосування, тим більше загострення пристрастей навколо передвиборної агітації, яка переслідує наших виборців на кожному кроці, навіть у такому маленькому містечку як Борова. Загалом, нічого нового у цьому процесі не з'явилося, але подекуди всім відомі методи втрачають межі розумного і набирають своїм розмахом та наполегливістю скоріше загрозливих форм, ніж привабливих. Борівчани, які мають почуття гумору, вже висміюють це в соцмережах.

Популізмом по популізму

або обіцяну обіцянку обіцяю переобіцяти

Газети, брошури, буклети, білборди…  У поштових скриньках, на вулицях, в дверях і в заборах, у під'їздах і партійн ... Читати далі »

Просмотров: 519 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.10.2015 | Комментарии (0)

25 жовтня борівська громада (Борова, Шийківка, Новоплатонівка) обиратиме селищного голову. За даними Борівської селищної виборчої комісії на цю посаду зареєструвалися три кандидати:  Олександр Юрійович Пахомов,  начальник управління ветеринарної медицини Борівського району; Олександр Миколайович Рибалко, тимчасово не працює; діючий селищний голова Олександр Володимирович Тертишний. Кого ж обере громада?

Ми запитали у борівчан, яким вони хочуть бачити селищного голову і ось основні критерії:

Відкритість і чесність, щоб обранці, які отримали довіру, не будували темні схеми а працювали на благо суспільства.

Хазяйновитість, відповідальність, рішучість - якості необхідні будь-якому лідерові. Вміння планувати. Бути господарем в своєму домі.

Людяність, гуманність і принциповість, здатність відстоювати інтереси виборців.

І найпопулярніша відповідь - просто мати совість. Вважаємо, що це не потребує пояснень.

 

 

Просмотров: 531 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.10.2015 | Комментарии (0)

5 вересня 2015 року офіційно стартували місцеві вибори, які відбудуться 25 жовтня і пройдуть за абсолютно новими правилами. Система є найскладнішою з усіх, що існували в Україні і непростою для розуміння.

Фото1 Кількість округів = кількості депутатів, що обираються до ради. У Борівському районі 26 округів = 26 депутатів районної ради.

Нова система

Голосування буде відбуватись у територіальних виборчих округах, кількість яких дорівнює кількості депутатів у відповідній раді.

Наприклад, до ради із 9 депутатів змагаються 4 умовні партії. Кожна партія висуває список своїх кандидатів. Один, визначений партією кандидат, очолює список, інші - розташовуються в алфавітному порядку. При цьому партія закріплює не більше одного кандидата за кожним округом. Перший кандидат із списку за округом не закріплюється.

До виборчого бюлетеня в кожному окрузі вноситься назва партії, в дужках - прізвище першого у списку кандидата від цієї партії, а також прізвище кандидата від партії, який закріплений за даним округом.

... Читати далі »

Просмотров: 478 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.10.2015 | Комментарии (0)

 

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян у селі Вишневе  Першотравневої сільської ради. Разом з керівником району з громадою села спілкувалися заступник голови РДА Сергій Шутько та Першотравневий сільський голова Оганес Нерсісян.

Серед питань, які порушувались під час зустрічі, стан сільських колодязів громадського користування, які роками не чистяться і не хлоруються; незручний розклад руху автобусів із райцентру, які зарано повертаються у село і люди не встигають вирішити всі свої питання в Боровій; децентралізація і об'єднання громад; нові тарифи і субсидії та інше.

Станом колодязів  особисто займається заступник голови райдержадміністрації Сергій Шутько. За його словами, зараз це питання знаходиться у стадії вирішення.

Підприємству-перевізнику ФОП Капленко О.В. надано доручення голови РДА розглянути можливість зміни розкладу руху автобусів чи виділення додаткового рейсу по п'ятницях.

З усіх інших питань громаді  надано вичерпні відповіді та роз'яснення.

Жителі Вишневого дякували Віталію Кіяну за прийом і за-прошували приїжджати ще частіше, просто поспілкуватися.

Приємно також було чути позитивні відгуки місцевих мешканців про роботу сільського голови Оганеса Нерсісяна. Відчувалося, що його тут дійсно поважають і цінують.

На зворотному шляху з Вишневого голова райдержадміністрації разом з сільським головою завітали до ветеранів, учасників бойо ... Читати далі »

Просмотров: 357 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.10.2015 | Комментарии (0)

 

З 1 вересня змінено розмір прожиткового мінімуму

для осіб, які втратили працездатність

 

Законом України від 17.09.2015 № 704-VIII «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік» передбачено збільшення з 1 вересня розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, до 1074 грн.

У зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму здійснюється перерахунок складових пенсійної виплати, які визначаються від цієї величини.

Так, перерахунку підлягають:

- мінімальний розмір пенсії та доплата за понаднормовий стаж,

- мінімальні пенсійні виплати, державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни, підвищення ветеранам війни, підвищення жертвам нацистських переслідувань, пенсії за особливі заслуги перед Україною.

Перерахунок не потребує додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду України (крім випадків повідомлення про працевлаштування чи звільнення з роботи).

Виплата пенсій у нових розмірах та доплата за вересень місяць буде здійснена у жовтні разом із пенсією за жовтень відповідно до встановленої індивідуальної дати виплати пенсії протягом виплатного періоду. З листопада пенсія буде виплачуватись в нових перерахованих розмірах.

... Читати далі »
Просмотров: 301 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.10.2015 | Комментарии (0)

Кіян В.О. - голова райдержадміністрації - виїзний прийом громадян 19 жовтня о 10-00 год., смт.Борова, приміщення Борівської ЗОШ №2.

Федченко С.В. - перший заступник голови РДА - особистий прийом громадян 19 жовтня з 13-00 год. до 17-00 год. Приміщення РДА, каб. громадської приймальні. 

Кіян В.О. - голова райдержадміністрації - особистий прийом громадян 22 жовтня  з 9-00 год. до 12-00 год.            Приміщення РДА, каб. громадської приймальні. 

Федченко С.В. - перший заступник голови РДА - виїзний прийом громадян 22 жовтня о 10-00 год., с. Богуславка, приміщення сільського Будинку культури.

Шутько С.П. -           заступник голови райдержадміністрації - виїзний прийом громадян 23 жовтня о 10-00 год.,  с.Зелений Гай, в районі виїзної торгівлі ПП "Рєпка В.М."

Зустрічі з громадами

Обговорення змін у законодавстві України з питань децентралізації влади, об`єднання громад, декомунізації та ін.

Васильєв А.І - заступник голови районної ради - 16 жовтня  з 14.00 до 15.00 год., зустріч з мешканцями Гор ... Читати далі »

Просмотров: 345 | Добавил: trudovaslava | Дата: 16.10.2015 | Комментарии (0)