Головна » 2015 » Серпень » 28 » Приєднуймось до волонтерського руху
14:08
Приєднуймось до волонтерського руху

Приєднуймось до волонтерського руху

У Законі України "Про соціальні послуги" зазначається, що волонтер - це фізична особа, яка добровільно здійснює благодійну, неприбуткову та вмотивовану діяльність, що має суспільно корисний характер.

Волонтер (англ.  доброволець) - людина, яка вільно, а не переслідуючи якісь корисливі цілі, займається діяльністю на благо суспільства.

У селищі Борова з лютого 2001 року була зареєстрована і діє до цього часу  Борівська районна громадська організація "Суспільна Служба України". До 2014 року організація займалася збором вживаного одягу і взуття для допомоги малозабезпеченим та багатодітним  сім`ям, співпрацювала з будинком дитячої творчості, де в гуртках займається багато дітей з неповних сімей та дітей-сиріт. Їм організація передала комп'ютер для шахового гуртка, швейну машинку, тканини та різну фурнітуру для рукодільниць. Борівській районній бібліотеці та сільським бібліотекам передано велику кількість художньої, технічної та спеціальної літератури.

А коли навесні 2014 року сепаратисти та російські найманці розпочали свої агресивні дії на Донбасі, на загальних зборах члени організації вирішили зайнятись допомогою українській армії. За рахунок членських внесків взяли в оренду приміщення по вул.Миру, 13, де організували "Благодійну барахолку". Принесли спочатку свої власні, вже не потрібні речі, - одяг, взуття, посуд, книги та інше. Звернулися до мешканців селища і люди теж почали підносити речі.  Члени організації почали все це реалізовувати за дуже низькими цінами. За зароблені кошти купували  мобілізованим з району військовим форму, берці, розгрузки, ліки, термобілизну.

Так, на сьогодні на ці цілі витрачено  62410 гривень. Організація постійно звітує перед населенням про витрачені кошти  на  сторінці у Фейсбуці  https://www.facebook.com/borovapatriotichna.

Крім того, небайдужі громадяни робили благодійні внески. Взимку пенсіонерки в`язали теплі шкарпетки, які також відправляли військовим. 

Наш осередок в одному з сіл організував роботу пункту гарячого харчування для військових. Продукти для цієї мети збирали у населення, дещо закупляли і передавали на цей пункт.

На сьогодні маємо угоду про співпрацю з Центром зайнятості та територіальним центром по обслуговуванню самотніх пенсіонерів та інвалідів, яким також передавали необхідні їм речі. Одяг та взуття  безоплатно надаємо переселенцям із зони бойових дій.

У цьому  місяці ми перерахували по 1000 гривень Благодійному фонду "Сестра милосердя" та  Міжнародному благодійному фонду "Повернись живим" на лікування поранених бійців у Харківському та Волноваському шпиталях. Відправили посилку з  дитячими речами у місто Щастя, для дітей інтернату.

Підготували і направили на розгляд проект "Банк харчів" для допомоги продуктами сім`ям, які особливо цього потребують. Організовуємо Відкриту бібліотеку української книги. Також є задум створити Банк ідей. Тому, якщо у вас є пропозиції, ідеї щодо волонтерських справ у Боровій, ми можемо допомогти втілити їх у життя, якщо це не буде йти всупереч нашому статуту та здоровому глузду.

Ще Борівська РГО "ССУ" проводить просвітницьку роботу. Зокрема,  сприяли залученню селища до участі у Всеукраїнській акції "Стрічка єдності". Організували виставку фотокартин, наданих фондом "З країни в Україну".  Протягом тижня фотокраєвидами рідної України мали можливість милуватся всі бажаючі. Виставку також відвідали учні Борівської ЗОШ та вихованці дитсадків.

Зусиллями РГО «ССУ» було організовано показ фільму "Поводир" у Борівському РБК та благодійний концерт нашого земляка, переможця конкурсу "Голос країни" Івана Ганзери, який сьогодні більшість часу проводить з концертами перед військовими в зоні АТО.

Все це  стало можливим завдяки  зусиллям та ініціативі кількох волонтерів, які витрачають свій час, енергію, силу, віддають часточку своєї душі заради кращого майбутнього.

Можливо хтось, прочитавши цей матеріал, також побажає приєднатися до нас чи допомогти.  Наш рахунок №26004052326490 у Харків ГРУ ПАТ КБ "ПриватБанк", МФО 351533,  ЄДРПОУ 25866410. Телефони для  довідок  0500270177 - Віктор, 0959424510 - Тетяна, 0951272447 - Валерія.

 Віктор Шаховський, Світлана Чуб, Тетяна Лукінова.

Члени Координаційної ради Борівської РГО "ССУ".

 

 

Переглядів: 516 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar