Головна » 2015 » Березень » 24 » ПІДСУМКИ ОБЛАСНИХ ОЛІМПІАД ТА КОНКУРСУ-ЗАХИСТУ РОБІТ МАН
18:32
ПІДСУМКИ ОБЛАСНИХ ОЛІМПІАД ТА КОНКУРСУ-ЗАХИСТУ РОБІТ МАН

ПІДСУМКИ ОБЛАСНИХ ОЛІМПІАД ТА КОНКУРСУ-ЗАХИСТУ РОБІТ МАН

Завершився ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів 2014/2015 навчального року. В обласних олімпіадах  взяли участь 38 учнів Борівського району з 7 шкіл (Борівські школи №1 та №2, Богуславська, Піско-Радьківська, Підлиманська, Шийківська та Підвисочанська ЗОШ).

Найбільша кількість учасників ІІІ етапу олімпіад традиційно представляла Борівську ЗОШ І-ІІІ ступеня №1  (14 учнів), також цього року зросла кількість учасників обласних олім-піад із Богуславської та Піско-Радьківської шкіл.

Найкращі результати показала команда учнів району з правознавства, виборовши два призові місця:  учениця 10 класу Борівської ЗОШ №1 Шутько Вікторія посіла ІІ місце, а дев’ятикласник цієї ж школи Бондар Максим – ІІІ місце. Обох призерів підготував учитель Буднік В’ячеслав Олексійович, спеціаліст І категорії. Вікторія Шутько була бронзовим призером обласної олімпіади з правознавства у минулому навчальному році, також учениця була запрошена на тренувальні збори з підготовки до IV (Всеукраїнського) етапу.

Максим Бондар виборов ще одне призове (ІІІ) місце на обласній олімпіаді з історії (вчитель Корецька Наталія Володимирівна, спеціаліст І категорії); високий результат показав цей учень і на олімпіаді з географії, опинившись у рейтинговому списку поруч із призерами.

Третє місце на обласній олімпіаді з біології  зайняла Амбросова Вікторія, учениця 8 класу Богуславської ЗОШ  (вчитель Галицький Олександр Олександрович, спеціаліст І категорії).

Отже, команда Борівського району цього року виборола чотири призових місця (одне друге і три третіх) в обласному етапі олімпіад із навчальних предметів. Це на одну перемогу більше, ніж у 2013/2014 навчальному році. Шутько Вікторія за результатами тренувальних зборів, які відбудуться в березні, має шанс потрапити до команди, яка представлятиме Харківську область на Всеукраїнській олімпіаді з правознавства.

Високі      результати отримали, не добравши кількох балів до призового місця, Чуйко Єлизавета (9 клас Борівської ЗОШ №1, українська мова), Ладигін Ян (10 клас Борівської ЗОШ №1, англійська мова), Максименко Анастасія (11 клас Підлиманської ЗОШ, англійська мова), Іонаш Аліна (9 клас Піско-Радьківської ЗОШ, анг-лійська мова), Савченко Нікіта (11 клас Підлиманської ЗОШ, біологія). Результати цих учнів також позитивно вплинули на загальний рейтинг команди Борівського району.

Дещо зріс загальний бал команди учасників обласних олімпіад з фізики та інформаційних технологій.

Проте, поряд із досягненнями на обласному етапі, є ряд недоліків і проблем. Як і торік, незадо-вільним став виступ наших учнів на ІІІ етапі олімпіади з математики (з чотирьох учасників троє опинилися на останньому місці з результатом 0 балів). Учні Борівського району знову показали дуже слабкий рівень підготовки з інформатики, більшість не змогла впоратися навіть із завданнями ІІ (районного) етапу, єдиний учасник обласної олімпіади від нашого району посів останнє місце з  нульовим результатом.  Належна підготовка учасників олімпіади з екології проводилася лише в одній школі району — Борівській ЗОШ №2 (вчитель Остапенко О.І.), в решті шкіл учні не підготували екологічні проекти.  Низький результат показали учасники обласної олімпіади з російської мови і літератури. Слабо підготовленими, особливо з усного мовлення, були учасники районної олімпіади з німецької мови. Учителям цих навчальних предметів слід значно посилити роботу з обдарованими учнями, зокрема, підготовку до ІІ та ІІІ етапів олімпіад.

В обласному конкурсі-захисті робіт учнів-членів Малої академії наук  2014/2015 навчального року брали участь 5 учнів Борівського району: Чуйко Єлизавета, Борівська ЗОШ №1 (секція українська мова), Гнєдаш Віолетта, Борівська ЗОШ №1 (секція літературна творчість), Верба Роман, Борівська ЗОШ №2 (секція історія України), Дацюк Олена, Чернещинський НВК (секція педагогіка) та  Дідусенко Вікторія, Шийківська ЗОШ (секція валеологія).

Призове третє місце в обласному конкурсі-захисті виборола дев’яти-класниця Єлизавета Чуйко з цікавою роботою “Мовний портрет старшокласника”. Журі обласного етапу відзначило як актуальність теми, так і нестандартний підхід до захисту роботи. Керівником наукової роботи була Кам’янська Надія Петрівна, вчитель української мови і літератури Борівської ЗОШ №1; консультантами — Косогова Олена Олександрівна та Кам’янська Наталія Олександрівна.  Іншим учасникам від Борівського району досягнути призового місця не вдалося через невисокий бал контрольної роботи з базового предмету, в той час як самі наукові дослідження та більшість виступів на етапі захисту робіт були оцінені належним чином.

Отже, у цьому навчальному році, як і в минулому, команда Борівського ра-йону отримала одне призове (ІІІ) місце в обласному конкурсі-захисті робіт МАН. Такий результат можна значно покращити, збільшивши кількість наукових досліджень у школах району та ретельніше попрацювавши над підготовкою учнів, членів Малої академії наук, до контрольних робіт.

Світлана Чуб.

Методист з навчальних дисциплін Борівського районного методичного кабінету.

           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 545 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar