Головна » 2016 » Квітень » 13

Нове життя: починати треба з себе

Оселитися в Боровій 29-річного Сергія Гомілко разом з родиною змусила війна, яка так зненацька прийшла в його рідне місто навесні 2014 року і перетворила колись мирні вулиці шахтарського Дзержинська (нині Торецьк) на справжню лінію фронту. Разом з дружиною Дашею і маленьким сином у липні 2014-го вони виїхали до родичів у сусідню Білорусь, та, пробувши там рік, прийняли рішення повернутися в Україну. Вибір припав на Борову, оскільки тут мешкає рідна бабуся Даші. Тут почалося нове життя молодої сім’ї, народилася молодша донька, з’явилися плани на майбутнє.

В редакцію районки Сергія привело щире бажання змінити життя в нашому селищі на краще. Та, прийшовши з реальними пропозиціями по благоустрою, він охоче погодився розповісти свою історію нашим читачам.

- Сергію,  чим Ви займались у мирний час, до того, як у Ваш дім прийшла війна?

- У Торецьку в мене був маленький сімейний бізнес по виготовленню та реалізації м’ясо-ковбасної продукції домашнього виробництва. Справа вже була добре налагоджена, напрацьовані постійні клієнти, стабільний заро-біток. Думали про розвиток ... Читати далі »

Просмотров: 693 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.04.2016 | Комментарии (0)

Народний герой України

Наприкінці березня у Чернівцях відбулася 14-а церемонія нагородження бійців, волонтерів, лікарів, капеланів народною нагородою, орденом “Народний герой України”. Серед нагороджених і наш земляк, уроженець Шийківки Іван Віннік, нині військовий ЗСУ.

Орден “Народний герой України” - народна недержавна нагорода. Її почали вручати майже рік тому - перша церемонія відбулася 4 червня 2015 року в запо-віднику “Софія Київська”. На даний момент нагороджені 204 людини. Орден у вигляді тризуба виконаний у двох модифікаціях: червоно-чорна стрічка на колодці — для воїнів, які зі зброєю в руках захищали українську землю; жовто-блакитна стрічка на колодці — для волонтерів, медиків, капеланів, журналістів, громадських діячів. Нагорода срібна. Метал для неї передають люди з усього світу. Київський ювелір Дмитро Щербаков переплавляє хрестики, ладанки, столові прилади, ланцюжки, каблучки, браслети, старовинні монети, спортивні медалі.  Все це привозять і передають ініціатору створення ордена волонтеру, журналісту Андрію Боєчко.

Чотири з половин ... Читати далі »

Просмотров: 681 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.04.2016 | Комментарии (0)

ГРОМАДСЬКА АКТИВНІСТЬ В ДІЇ

Діяльність громадських організацій має бути різноплановою і багатогранною. Всі аспекти їх роботи передбачені статутами. Але левова частка коефіцієнту корисної дії будь-якої ГО залежить, в першу чергу, від якісного складу її активу, тобто, від того, наскільки ініціативне ядро організації і як, власне, ці ентузіасти беруться до справи.

На прикладі нашої ГО можна прослідкувати, в якій залежності перебувають здатність до самоорганізації та ефективність докладених зусиль.

Наша громадська організація не фінансується жодною державною структурою. У нас є власний  рахунок, але на ньому не було ні копійки, доки ми не згуртувалися і не створили нашу «Благодійну барахолку» - єдине наразі джерело, яке допомагає нам акумулювати сякі-такі кошти.

Більшість наших земляків називає нас волонтерами, бо як же інакше, адже ми працюємо безкоштовно.

Але є ще люди, які помилково вважають, що ми отримуємо зарплатню чи маємо ще якісь матеріальні вигоди. Ні, і ще раз ні. Навпаки, всі ми вкладали і вкладаємо свої внески, як систематичні (щомісяця), так і разові (при н ... Читати далі »

Просмотров: 407 | Добавил: trudovaslava | Дата: 13.04.2016 | Комментарии (0)