Головна » 2016 » Квітень » 04

 

Відповідно до Указу Президента України від 30.01.2015 року №40/2015 «Про додаткові заходи щодо забезпечення проведення часткової мобілізації у 2015 році» розпорядженням голови Борівської районної державної адміністрації № 38 від 19.02.2016 року створена комісія щодо забезпечення здійснення перевірки правомірності взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та призначення їм відповідних соціальних виплат.

Членами комісії здійснюється перевірка перебування за фактичним місцем проживання внутрішньо переміщених осіб, зазначеного у довідках, про що складаються акти перевірки правомірності взяття на облік внутрішньо переміщених осіб та призначення їм відповідних соціальних виплат. У разі відсутності внутрішньо переміщених осіб за фактичною адресою проживання, проводиться призупинення нарахування державних соціальних допомог та пенсій.

Відновлення виплат можливе у разі особистого звернення до управління соціального захисту населення Борівської районної державної адміністрації.

Управління соціального захисту населення.

 

Просмотров: 329 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.04.2016 | Комментарии (0)

Життя. Воно дається нам одне. І складається в кожного по-різному. Хтось самотужки долає постійні життєві труднощі, хтось пливе за течією. Робота, будинок, машина, коштовності… Є дуже багато речей, до яких ми маємо прагнення. Та в одну мить ми можемо залишитися ні з чим. І в такі  моменти нам дуже потрібна підтримка.

У листопаді минулого року на сторінках газети ми розміщували прохання допомогти зібрати кошти на лікування молодого хлопця - Віктора Рівчака, який отримав черепно-мозкову травму. В тяжкому стані він був доставлений в реанімацію нейрохірургічного відділення Харківської обласної лікарні.

Декілька складних операцій, велика кількість лікарських засобів, догляд рідних та допомога небайдужих людей, на щастя, зробили свою справу  - повернули хлопця до життя. Через місяць інтенсивної терапії  Віктор був переведений до іншого відділення, де вже почалося його поступове відновлення.

З тих пір минуло не так вже й мало часу, і ось я випадково зустрічаю його на вулиці. За чашкою чаю він розповів як себе почуває зараз і чим живе.

- Дуже важко було, але родина та друзі допомогли впоратися з бідою. Саме завдяки їхній підтримці та допомозі небай ... Читати далі »

Просмотров: 410 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.04.2016 | Комментарии (0)

Після анкетування серед  5-х класів щодо побажань проведення у школі виховних заходів з’ясувалося, що учні бажають не лише розважатися, а й інтелектуально зростати.

На початку березня в Борівській ЗОШ  №1 була проведена інтелектуальна гра «Ігри патріотів», де школярі змагалися у вправності  володіння рідною мовою.

Як справжні патріоти вони доводили, що державі потрібні високоінтелектуальні громадяни. Командам було запропоновано пройти такі тури:
«Язик до Києва доведе» - знайти і розшифрувати вислів;
«Слово – це не дивина» - відгадати загадки; «У рідному краї і серце співає» - впізнати українську пісню за мелодією та заспівати народну пісню.

Команди гідно представили свої класи. Та й решта учнів не пасли задніх -  для них були окремі завдання, за які журі теж нараховувало бали.

Ведучими виховного заходу були учениці 9-Б класу Даша Калініна та Аня Овсянникова. Дівчата добре впоралися зі своєю роботою, були артистичними, уміло організовували змагання.

Після підрахунку балів журі визнало, що сили були рівними і перемогла дружба.

Такі заходи плануємо проводити ... Читати далі »

Просмотров: 474 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.04.2016 | Комментарии (0)

 

23 березня в районній бібліотеці для дітей Борівської ЦБС пройшов другий тур Всеукраїнського конкурсу “Найкращий читач України-2016”. У ньому взяли участь найкращі читачі нашого району - учні 6 -7 класів Борівської  № 1 та Богуславської загальноосвітніх шкіл.

Діти показали себе у літературному квесті по творчості сучасних українських письменників, представили свої творчі презентації про улюблених авторів і позмагались на літературних дуелях. В основній частині конкурсного завдання кожен з дев’яти учасників розповів про улюблену книгу та її автора, про свої враження  від прочитаного твору. Діти дуже добре підготувалися, з усією серйозністю поставилися до конкурсу. Виступи були цікаві і змістовні. Журі визначило кращих з кращих. Критерієм відбору були: начитаність, вміння викладати свої думки, ораторська майстерність, комунікабельність, творчі здібності. Члени журі довго радилися, адже вибрати кращих було важко, бо всі діти дуже старалися і відмінно виступали. Та все ж було визначено трьох переможців. Ними стали Світлана Щербина - учениця 6-Б класу Борівської ЗОШ №1; учень 6-Б класу Борівської ЗОШ №1 Богдан Шутько; учениця 7 класу Богуславської ... Читати далі »

Просмотров: 499 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.04.2016 | Комментарии (0)

Нещодавно у початкових класах Підвисочанської школи пройшли предметні тижні.

Тиждень математики розпочався з усім відомої гри «Хрестики-нулики». Протягом тижня учні зна-йомились із видатними математиками, створювали аплікації з геометричних фігур, дізналися як люди навчилися рахувати, малювали на тему «Цілий  світ в квадратику паперу», відгадували математичні загадки, ребуси, читали математичні казки, вірші та навіть самі їх складали. Був проведений шкільний математичний конкурс «Кенгуру», в якому перемогли учениця 4 класу Анастасія Чернікова  та учениця  2 класу Любов Зажигіна. В конкурсі  «Математичний вірш» 1 місце  посів Богдан Черніков (2 кл.), а у номінації «Математична казка» Станіслав Кісільов (4 кл.).

Всі активні учасники тижня отримали подяки, переможці змагань -  грамоти.

Не менш цікавими були заходи присвячені Шевченківським дням. До 202 річниці від дня народження Кобзаря було підготовлено та проведено бесіду «Що ми знаємо про Шевченка?», книжкову виставку, конкурс на найкраще декламування віршів Т.Г.Шевченка, конкурс малюнків до творів Кобзаря. Також діти ... Читати далі »

Просмотров: 607 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.04.2016 | Комментарии (0)

 

Відповідно до наказу Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Харківській області № 9 від 09.03.2016 року «Про встановлення весняно-літньої заборони на вилов риби та інших водних біоресурсів в рибогосподарських водних об’єктах Харківської області у 2016 році» Борівське відділення поліції та Харківрибохорона доводять до відома всіх жителів та гостей Борівського району, що на Червонооскільському водосховищі та інших водоймах Борівського району з 1 квітня по 10 червня забороняється: здійснення промислового та любительського лову риби; проводення змагань з любительського рибальства; любительський лов риби з човнів та інших плаваючих засобів; пересування на човнах в місцях водоймищ, оголошених Хар-ківрибохороною нерестищами риби.

Як виняток, під час нересту риби дозволяється любительське рибальство з берега однією поплавковою вудкою з одним гачком та на спінінг з однією блешнею. Рибалкам-любителям дозволяється виловлювати не більше трьох кілограмів риби за добу. При перевищенні добової норми вилову риби на громадян накладається адміністративна відповідальність за ч. 4 ст. 85 КУпАП, яка передбачає штраф від 340 до 510 грн. У випадку незаконного вилову риби та раків за допомогою електроструму, отруйних речовин, сіткоснастевих матеріалів за кожен екземпляр водних біоресурсів нараховуються збитки згідно Постанови Кабінету міністрів України  від 24.11.2011 року, а саме: білизка – ... Читати далі »

Просмотров: 328 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.04.2016 | Комментарии (0)

Минулого тижня у приміщенні редакції газети «Трудова слава» відбулась «гаряча лінія». У телефонному режимі на запитання громадян протягом години відповідали перший заступник голови районної державної адміністрації Сергій Федченко, начальник Борівського відділення поліції Денис Шокун, прокурор Борівського відділу Ізюмської місцевої прокуратури Дмитро Колесніков, військовий комісар Борівського районного військового комісаріату Олександр Беседін.

ТЕЛЕФОННЕ ШАХРАЙСТВО

Одним з перших на-дійшло звернення до представників правоохоронних органів від жительки смт Борова, яка стала жертвою телефонних шахраїв. Наприкінці січня жінці зателефонували з невідомого номера і повідомили, що її син, який зараз проживає в іншому місті України, втрапив у «неприємну ситуацію», а точніше скоїв злочин. Тож для «вирішення питання» і запобігання певних неприємностей їй запропонували терміново перерахувати 20 тис.грн. на чотири різних номери телефонів. Перелякана такою новиною мати, яка до того ж стверджує, що чула в той момент у слухавці голос рідного сина, одразу ж кинулась шукати гроші. Оскільки на руках вона такої суми не мала, довелос ... Читати далі »

Просмотров: 390 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.04.2016 | Комментарии (0)

Наприкінці березня Борівщину  відвідали експерти з Ініціативи прозорості видобувних галузей України. Завітали вони до нас не випадково, адже на даний час на території району розміщено більше 20 свердловин, де проводиться видобуток природного газу. І їх кількість може зрости.

У ст. 13 Конституції України сказано, що земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси належать народу. Разом з тим, ми є свідками постійних скандалів, що виникають навколо видобутку та реалізації ресурсів – нафти, газу, вугілля, руд, навіть бурштину. Особливість використання цих багатств у тому, що вони є невідновлюваними та вичерпними, а отже мають бути збережені для наступних поколінь або використані ефективно. Саме тому в Україні було впроваджено Ініціативу з підвищення прозорості видобувних галузей (UAEITI). UAEITI — це стандарт прозорого управління у видобувних галузях, що дозволяє покращити конкурентоспроможність та інвестиційний клімат регіону, сприяє сталому розвитку громад.

В рамках круглого столу експерти обговорили питання, пов’язані з діяльністю видобувних компаній на території району, зокрема екологічні проблеми, руйнування доріг буровою технікою т ... Читати далі »

Просмотров: 389 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.04.2016 | Комментарии (0)