Головна » 2016 » Квітень » 25

Весна… Хто з нас її не любить? Повітря наповнюється духмяним запахом рослин, свіжості. Це пора, коли навколо все змінюється, оживає природа, квітне, співає… А для аграріїв весна -  початок польових робіт, новий сільськогосподарський сезон. А ще, це та пора, про яку кажуть, що весняний день рік годує, а в нинішніх умовах, коли клімат змінюється, перефразовуючи, можна сказати, що кожна весняна година рік годує.

Саме так вважають і в агрофірмі «Новий шлях», тому всі весняно-польові роботи організовано, щоб не гаяти жодної погожої хвилини. І це дуже важливо, адже весь комплекс робіт необхідно провести у максимально стислі строки.

Приїхавши до агрофірми, в першу чергу вирішила поспілкуватися з генеральним директором господарства Олексієм Гомоном, адже саме він тримає руку на пульсі, контролюючи роботу всіх ланок «Нового шляху».

- Знаєте, не заважаючи на всі існуючі проблеми,  які вкотре створила для аграріїв держава, хочу сказати, що наше господарство функціонує як добре налагоджений годинниковий механізм, - почав свою розповідь Олексій Анато-лійович. – Цього року ми заплатимо до сільського бюджету не менше 600 тис. грн. ... Читати далі »

Просмотров: 356 | Добавил: trudovaslava | Дата: 25.04.2016 | Комментарии (0)

 

«Маленька Швейцарія» - так називаємо ми наш край, берег Червонооскільського водосховища. Багато людей вибирають наші місця для відпочинку та оздоровлення. Це дуже приємно знати і відчувати гордість за те, що ми живемо  в цій красі.  Але після сезону 2015 року на берег було дуже сумно дивитися: так багато сміття, що зелена трава та молоде листячко не могли приховати ті жахливі спогади про літо.

Кожному з  нас приємно відпочивати в красі та чистоті... Тільки звідки потім беруться гори сміття, важко пояснити.

15 квітня працівники Підлиманської сільради, сільського Будинку культури та  Борівського районного центру зайнятості разом з усіма небайдужими до рідної природи, чиє серце відгукується на біду, вийшли на берег Червонооскільського водосховища на суботник. 

Велика справа буде дійсно великою, якщо її роблять разом багато зацікавлених та небайдужих людей. Тому і Борівська районна адміністрація прийшла на допомогу. Перший заступник голови РДА Сергій Федченко запросив  до нас на суботник курсантів Харківського університету цивільного захисту. 20 курсантів разом з учнями Підлиманської ЗОШ допомагали дорослим у такій н ... Читати далі »

Просмотров: 313 | Добавил: trudovaslava | Дата: 25.04.2016 | Комментарии (0)

 

На початку цього тижня пройшла апаратна нарада, яку провів голова райдержадміністрації Віталій Кіян. Першим було розглянуто питання «Про відзначення в районі заходів, приурочених 30-ій річниці аварії на Чорнобильській АЕС». З інформацією щодо цього  виступила заступник начальника управління соціального захисту населення РДА Олена Суржик.

Соціальний захист чорнобильців

На обліку в управлінні соціального захисту населення перебуває 135 громадян, які постраждали від аварії на Чорнобильській АЕС: учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС  75 чоловік; постраждалі внаслідок аварії – 36 осіб і 21 дитина. На території району проживають три дружини померлих громадян, смерть яких пов’язана з Чорнобильською катастрофою.

З початку року УСЗН разом з селищною та сільськими радами проведено обстеження житлово-побутових умов 38 сімей, в яких проживають громадяни, постраждалі внаслідок аварії на ЧАЕС.

Одне з важливих місць у соціальному захисті постраждалих громадян займає санаторно-курортне лікування і оздоровлення. На черзі в управлінні для санаторно-курортного лікування перебувають шість осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи 1 категорії. Оздоровлення заплановано на літо - осінь ниніш-нього року.

За рахунок місцевого бюджету відділом у справах сім’ї та молоді райдержадміністрації цього року передбачено оздоровити дітей, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, в ... Читати далі »

Просмотров: 299 | Добавил: trudovaslava | Дата: 25.04.2016 | Комментарии (0)

На засіданні круглого столу, участь у якому взяли голова РДА Віталій Кіян, заступник голови РДА Сергій Шутько, начальник філії Куп‘янського райавтодору Володимир Сергеєв, начальник Борівської дільниці філії Микола Буряк, селищний і сільські голови, обговорювалось таке актуальне питання, як стан доріг району.

Володимир Сергеєв інформував присутніх, що автодор знаходиться в повному занепаді. Фінансування майже повністю припинено. В організації постійні кадрові труднощі через заборгованість по заробітній платі, проблеми з технікою. Та все ж, не зважаючи на всі негаразди, вони готові працювати.

Стан доріг в нашому районі дещо кращий, у порівнянні з сусідніми. Підсипання доріг в селах Підвисоке та Мирне було оцінене ними як доцільне.

Під час круглого столу було обговорено питання проведення ремонту дороги в селі Богуславка. Ремонтники хоч зараз готові приступити до робіт в селищі Борова, необхідно тільки профінансувати їхні послуги.

Оскільки грошової підтримки від держави чекати не доводиться, було рекомендовано знаходити кошти в резервах місцевих бюджетів та залучати до ремонту доріг фермерів.

Віталій КОЛЕСНІК.

Просмотров: 320 | Добавил: trudovaslava | Дата: 25.04.2016 | Комментарии (0)

Жахливий ювілей страшної смерті

Чи вірю я в долю? Так, вірю. Скажу навіть більше: іноді я її ненавиджу.  Я ненавиджу те, що достатньо лише одного її втручання, - і нічого вже не буде як раніше. Миттєво і блискавично доля може як вибудовувати нове і прекрасне, так і руйнувати та нівечити існуюче. Долю складно зрозуміти, з нею неможливо стати друзями. Вона непередбачувана. І це факт, хоча й неприємний.

А доля вміє завдавати удару. Страшного і неочікуваного. Ось уже 30 років вся планета згадує ту жахливу катастрофу – аварію на Чорнобильській АЕС. Десятки забраних життів. Сотні, тисячі людей, здоров’я яких назавжди підірване. Я завжди пам’ятатиму їхній подвиг.  Страшно боротися з невидимим ворогом, причому знаючи, що його перемогти неможливо. Адже він сильніший. Він набагато могутніший, ніж це може здаватися. Цей ворог – всім добре відома радіація. Вона бажає навіки залишити свій слід на нашій планеті. Вона сховалася в найпотаємніших кутках і звідти, стиха, сіє смерть і хвороби ще й досі.

Насправді жахлива трагедія. Але це складно зрозуміти. Складно казати щось про той жах і той біль, к ... Читати далі »

Просмотров: 513 | Добавил: trudovaslava | Дата: 25.04.2016 | Комментарии (0)

 

В приміщенні редакції газети «Трудова слава» 26 квітня з 11 до 12 години відбудеться «гаряча лінія» з громадськістю району за участю:

 Шутька Сергія Павловича, заступника голови райдержадміністрації;

Суржик Олени Миколаївни, заступника начальника управління со-ціального захисту населення, начальника відділу з питань праці та зайнятості населення райдержадміністрації;

Сазонової Ганни Василівни, заступника директора Борівського районного центру зайнятості;

Рибалка Олександра Миколайовича, директора територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Борівської РДА.

Телефон «гарячої лінії» в редакції газети «Трудова слава» - 6-14-92.

Просмотров: 337 | Добавил: trudovaslava | Дата: 25.04.2016 | Комментарии (0)

Час – річ нестатична, змінна, як ніщо інше. Час може бігти прудким гепардом, може тягнутися дешевою рожевою жуйкою. Інколи здається, що годинник немов зупинився, а інколи – що його стрілки перетворилися на лопасті вентилятора.

Спливає час і з сумнозвісної події 26 квітня. Тридцять років на циферблаті. Незліченна кількість скалічених доль. Вічний 1986 на вулицях покинутого міста.

Проте, що таке тридцять років порівняно із тією кількістю часу, яку доведеться перечекати, перш ніж дивовижна квітуча місцевість знов стане придатною для безпечного проживання людей? Чорнобиль втрачений для нас та наших дітей.

Відчайдушні туристичні організатори пропонують на власні очі подивитися на наслідки аварії за 75 доларів. 75 доларів – і ти у 1986. 75 доларів – і до твоїх послуг будь-яка покинута домівка містечка. 75 доларів – ціна екстремальної розваги, що тридцять років тому зламала не одну сотню життів.

Брудні пательні, які вже ніколи не митимуть дбайливі руки матерів. Вкриті шаром пилу радіоприймачі, що вже ніколи не лагодитимуть батьківські сильні руки. Але найболючіше дивитися на покинуті дитячі іграшки.

Де вони, діти з 86-ого? Кладуть ... Читати далі »

Просмотров: 369 | Добавил: trudovaslava | Дата: 25.04.2016 | Комментарии (0)

   

Нещодавно в Харкові вийшла в світ науково-популярна книга історика Леся Ісаїва «Приоскілля козацьке». Вона оповідає про козацьку минувшину Борівського, Ізюмського, Куп’янського та Дворічанського районів Харківської області в XVI-XVIII століттях. Докладно показано заселення краю, створення перших козацьких слобод, міст і фортець на Осколі, вперше оприлюднюється багато унікального про оскільських козаків.

До широкого обігу вводиться велетенський масив раніше невідомої інформації, яка почерпнута автором у архівах, музеях, малодоступних публікаціях, зібрана в ході археологічних розкопок та розвідок, під час власних етнографічних і краєзнавчих експедицій тощо.

Ця книга видана на замовлення та за безпосереднього сприяння нашого знаного мецената та успішного фермера, обласного депутата Миколи Кириченка. Усім очевидно, що зовсім не випадково саме ця неординарна особистість ініціювала та профінансувала таку важливу культурну акцію. За нашим земляком безліч добрих справ, зроблених як для всього району, так і для десятків, а то й сотень конкретних людей. Ця ж справа не забудеться, бо книга із важливою та цікавою інформацією десятиліттями служитиме людям.

... Читати далі »
Просмотров: 483 | Добавил: trudovaslava | Дата: 25.04.2016 | Комментарии (0)

Минулого тижня на Борівщині продовжилася весняна толока. Трудові колективи підприємств, установ і організацій Борової завершили прибирання центрального парку, парку по вулиці Шкільній, кладовищ, підготували до побілки бордюри.

На черговій апаратній нараді голова райдержадміністрації Віталій Кіян запропонував керівникам долучитися до акції “Посади і підніми дерево”. Тобто, не лише висадити саджанець, а й протягом літа слідкувати за його станом і створювати умови для його подальшого росту.

Минулої п’ятниці зранку, відклавши всі свої справи, державні мужі зайнялися посадкою дерев в центральному парку. Працювали дружно і завзято, іноді відволікаючись лише на важливі телефонні дзвінки. За півтори години було посаджено більше двадцяти дерев. Дуби, липи, ялинки знайшли своє місце в алеї.

Будемо сподіватись, що вони приживуться на новому місці. Тепер головне - не забувати доглядати за ними.

Віталій КОЛЕСНІК.

Просмотров: 360 | Добавил: trudovaslava | Дата: 25.04.2016 | Комментарии (0)