Головна » 2016 » Квітень » 14

За ініціативи та при підтримці народного депутата України, президента Громадської спілки «Соціальний Рух Поваги» Віктора Остапчука до 30-ї річниці трагедії на Чорнобильській АЕС проходить літературний конкурс на кращий твір «Біль і подвиг Чорнобиля» серед колективів дитячих навчальних закладів у містах Ізюм та Ку-п’янськ, Борівському, Ізюмському, Куп’янському та Шевченківському районах, які входять до 177 терито-ріального виборчого округу.

Визначення переможців відбувається за такими номінаціями:

- літературна творчість (вірші, есе);

- художня творчість (нарис);

- інформаційна творчість (стаття).

У кожній номінації визначається одне призове місце.

До участі в конкурсі запрошуються учні загальноосвітніх навчальних закладів, гімназій, навчально-виховних комплексів, Центрів дитячої та юнацької творчості віком від 10 до 17 років.

Фінал конкурсу визначить трьох переможців у кожній з номінацій.

Володарі трьох перших місць у трьох номінаціях поїдуть до Національного музею «Чорнобиль» у м. Київ.

Роботи надсилаються до громадської приймальні народного депутата України Остапчука В.М. (м. Ку-п’янськ, вул. Леніна, 10/2)  або на електронну адресу kulikovskaya.83@mail.ru

Оргкомітет (05742)- 558777.

Просмотров: 379 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.04.2016 | Комментарии (0)

 

З 1 квітня мешканці Харкова та області можуть передавати показання своїх газових лічильників SMS-повідомленням на єдиний короткий номер 7104. Такий спосіб передачі показань лічильника заощаджує час клієнта, робить процес обслуговування швидким та зручним.

Номер 7104 призначений тільки для прийому SMS-повідомлень. У повідомленні необхідно вказати номер особового рахунку та показання лічильника у форматі: ХХХХХХХХХХ    ХХХХХ, де ХХХХХХХХХХ – 10 цифр особового рахунку, ХХХХХ – 5 цифр з показаннями лічильника.

Після відправлення повідомлення споживач автоматично отримує відповідь: “Ваші показники прийняті та оброблені. Дякуємо”.

Якщо клієнт отримав відповідь “Неправильний формат”, це означає, що дані, які він надіслав, вказані некоректно. Йому необхідно їх перевірити та повторити спробу, або передати показання іншим способом.

«Єдиний номер 7104 працюватиме цілодобово і призначений лише для прийому показань лічильників газу. Дізнатись про стан свого особового рахунку, роздрукувати квитанцію, заплатити за газ та передати показання лічильників мешканці Харкова та області можуть через Особистий каб ... Читати далі »

Просмотров: 449 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.04.2016 | Комментарии (0)

Наприкінці березня у Чернівцях відбулася 14-а церемонія нагородження бійців, волонтерів, лікарів, капеланів народною нагородою, орденом “Народний герой України”. Серед нагороджених і наш земляк, уроженець Шийківки Іван Віннік, нині військовий ЗСУ.

Орден “Народний герой України” - народна недержавна нагорода. Її почали вручати майже рік тому - перша церемонія відбулася 4 червня 2015 року в запо-віднику “Софія Київська”. На даний момент нагороджені 204 людини. Орден у вигляді тризуба виконаний у двох модифікаціях: червоно-чорна стрічка на колодці — для воїнів, які зі зброєю в руках захищали українську землю; жовто-блакитна стрічка на колодці — для волонтерів, медиків, капеланів, журналістів, громадських діячів. Нагорода срібна. Метал для неї передають люди з усього світу. Київський ювелір Дмитро Щербаков переплавляє хрестики, ладанки, столові прилади, ланцюжки, каблучки, браслети, старовинні монети, спортивні медалі.  Все це привозять і передають ініціатору створення ордена волонтеру, журналісту Андр ... Читати далі »

Просмотров: 339 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.04.2016 | Комментарии (0)

 

Законом України «Про прокуратуру» від 14.10.2014 р. суттєво змінено форму реалізації повноважень органів прокуратури та передбачено здійснення нагляду за додержанням і застосуванням законів виключно у формі представництва інтересів громадян або держави в суді за наявності підстав встановлених законодавством.

Відповідно до ст. ст. 2, 23 Закону України «Про прокуратуру»  від 14.10.2014 р. прокурор здійснює представництво в суді інтересів громадянина у випадках, якщо така особа не спроможна самостійно захистити свої порушені чи оспорювані права або реалізувати процесуальні повноваження  через недосягнення повноліття, недієздатність або обмежену дієздатність, а законні представники або органи, яким законом надано право захищати права свободи та інтереси такої особи, не здійснюють або неналежним чином здійснюють її захист.

З огляду  на наведені вимоги Закону розгляд звернень з питань захисту прав та інтересів громадян, у разі відсутності підстав для представництва його інтересів прокуратурою в суді, здійснюють компетентні державні органи та установи.

Оскарження дій чи рішень органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій згідно з вимогами ст. 16 Закону України «Про звернення громадян» здійснюється у порядку підлеглості  вищому органу, посадовій особі або безпосередньо до суду.

Олександр Масельський.

Начальник Борівського відділу& ... Читати далі »

Просмотров: 315 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.04.2016 | Комментарии (0)

 

Щорічно до 5 травня управлінням соціального захисту населення Борівської районної державної адміністрації за рахунок коштів державного бюджету проводиться виплата одноразової грошової допомоги ветеранам війни.  Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 02.03.2016р. № 141 «Деякі питання виплати у 2016 році разової грошової допомоги, передбаченої Законами України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» та «Про жертви нацистських переслідувань» виплати здійснюватимуться у таких розмірах:

1) інвалідам війни, визнаними інвалідами від загального захворювання, трудового каліцтва та з інших причин:

I групи   -  2 975 гривень;

II групи  - 2 600 гривень;

III групи - 2310 гривень;

2) учасникам бойових дій  - 920 гривень;

3) особам, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, - 2975 гривень;

4) членам сімей загиблих та дружинам (чоловікам) померлих інвалідів війни - 465 гривень;

5) учасникам війни - 170 гривень.

За додатковою інформацією звертатись до управління соціального захисту населення Борівської районної державної адмі-ністрації за телефоном 6-11-28

Просмотров: 367 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.04.2016 | Комментарии (0)

Боротьба з браконьєрами - саме це стало основною темою наради, що відбулася нещодавно в кабінеті голови Борівської РДА Віталія Кіяна.

Представники рибоохорони, поліції, прокуратури та громадських  організацій прийняли рішення разом проводити заходи, направлені на захист природних ресурсів.

Терміни заборони в Україні на рибалку в різних регіонах і областях можуть істотно відрізнятися, проте в більшості своїй сезонний нерестовий період визначається термінами з 1 квітня по 30 червня. І в цей час дозвіл на використання плавальних засобів мають тільки органи, що займаються охороною водоймищ.

У місцях нересту заборонено  добувати будматеріали та проводити вибухові роботи. Під суворою забороною рибальські змагання і підводне полювання. Обмеження заборони в першу чергу знімається з річок, потім - з водосховищ. Останніми після нересту для рибалки відкриваються озера, стариці і припливи. Незалежно від сезонних обмежень, в законі визначений перелік знарядь лову, який заборонений за будь-яких умов і відноситься до браконьєрських.

Рибалці загрожує неминучий штраф, якщо у своєму арсеналі він використовує: бредень, ятір, доріжку, острогу, парашут, павук, самодер, ст ... Читати далі »

Просмотров: 397 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.04.2016 | Комментарии (0)

Під час відпрацювання берегової зони Червонооскільського водосховища  поблизу села Гороховатка працівниками групи реагування патрульної поліції Борівського відділення поліції були затримані двоє місцевих мешканців Борівського району, у яких  виявлено риболовецькі сітки та рибу різних видів.

Правоохоронці вилучили у браконьєрів знаряддя лову та близько 3000 екземплярів риби, серед яких були окунь, плоскірка, плітка.

Сума збитків, завданих рибному господарству, встановлюється.

Стосовно підозрюваних відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 «Незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді накладення штрафу в розмірі від 100 до 200 не-оподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу та всього добутого.

Начальник Борівського відділення поліції  Денис Шокун   повідомив, що під час  про-філактичних заходів з 1 квітня по 10 червня   нинішнього року працівники Борівського відділення поліції з метою запобігання незаконного вилову риби та ін ... Читати далі »

Просмотров: 379 | Добавил: trudovaslava | Дата: 14.04.2016 | Комментарии (0)