Головна » 2016 » Квітень » 13 » ДОБРІ СПРАВИ
14:08
ДОБРІ СПРАВИ

ГРОМАДСЬКА АКТИВНІСТЬ В ДІЇ

Діяльність громадських організацій має бути різноплановою і багатогранною. Всі аспекти їх роботи передбачені статутами. Але левова частка коефіцієнту корисної дії будь-якої ГО залежить, в першу чергу, від якісного складу її активу, тобто, від того, наскільки ініціативне ядро організації і як, власне, ці ентузіасти беруться до справи.

На прикладі нашої ГО можна прослідкувати, в якій залежності перебувають здатність до самоорганізації та ефективність докладених зусиль.

Наша громадська організація не фінансується жодною державною структурою. У нас є власний  рахунок, але на ньому не було ні копійки, доки ми не згуртувалися і не створили нашу «Благодійну барахолку» - єдине наразі джерело, яке допомагає нам акумулювати сякі-такі кошти.

Більшість наших земляків називає нас волонтерами, бо як же інакше, адже ми працюємо безкоштовно.

Але є ще люди, які помилково вважають, що ми отримуємо зарплатню чи маємо ще якісь матеріальні вигоди. Ні, і ще раз ні. Навпаки, всі ми вкладали і вкладаємо свої внески, як систематичні (щомісяця), так і разові (при необхідності, як то: термінова посилка земляку в зону АТО, ритуальні потреби або на лікування в сім’ях військовослужбовців чи малозабезпечених громадян і т.д.).

Так ми “перебивались” майже два роки, аж тут нарешті стали про нас дізнаватись за межами району, області і навіть країни.

Поступово, буваючи на форумах і з’їздах Суспільної Служби, розповідаючи про наші скромні здобутки, привернули-таки увагу Суспільної Служби Канади, яка дуже уважно слідкує за процесами, що відбуваються в громадянському суспільстві України, помічає все те позитивне, що діє на користь українців.

Ми відразу відчули, як потроху зростає довіра до нас і, відповідно, підтримка і допомога.

Суспільна Служба розгалуджена по всьому континенту, як в Канаді, так і в США. Крім того, вже давно українські діаспори цих країн вважаються найбільшими у світі. Це надихає оптимізмом і вірою в подальшу співпрацю і нові успішні програми.

Завдяки Суспільній Службі Канади запрацював дуже важливий і потрібний проект. Цей факт переконливо демонструє всі вигоди, які пропонує співробітництво із західними партнерами в соціальній сфері.

Цього року наша ГО отримала від Головної Управи Суспільної Служби 4500 грн. на реалізацію програми «Банк харчів», яка охоплює представників найбільш соціально незахищених груп населення, тобто інвалідів, одиноких, сиріт, матерів-одиначок, які мають малолітніх дітей, ВПО (внутрішньо переміщених осіб), тощо.

Вказана сума розрахована на 3 місяці і це за умови, що наша ГО додасть до виділених коштів ще стільки ж з власного рахунку. Тож реалізація проекту, вперше за 15 років існування започаткованого Сус-пільною Службою району, стала можливою лише завдяки спонсорській допомозі.

У співпраці з Борівським територіальним центром соціального обслуговування та Борівським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, згідно їхніх банків даних визначили тих, хто потребує матеріальної допомоги найбільше. Це інваліди і малозабезпечені мешканці селища, району.

В березні поточного року перші 18 громадян вже стали учасниками цієї програми. Але цьому передувала копітка і непроста робота: заробити і перерахувати кошти; замовити продукти харчування; доправити їх до офісу ГО; сформувати продуктові набори; паралельно зв’язатися з усіма фігурантами проекту, зібрати їхні заяви, написані власноруч і заповнені згідно вимог, а тоді вже вручити готові набори особисто заявникам.

Склад продуктових наборів: борошно, цукор, олія соняшникова, консерви,  печиво, чай, рис, гречка, пшоно, макаронні вироби. Вартість одного такого набору становить 150 грн.

Ще варто зазначити, що вищезгадана програма діє в Україні вже протягом 20 років, але Харківську область вона оминала. На жаль, ті громадські організації, які мають стабільне фінансування, не поспішають долучатися до по-дібних програм, а Суспільна Служба не мала пропозицій від місцевих спонсорів про готовність надати 50%  фінансування  для такої гуманітарної акції.

Отож, як бачимо, попри байдужість і відсутність підтримки у суспільстві, купка пересічних громадян без досвіду ведення бізнесу спромоглася на голому ентузіазмі заробити грошей, аби допомогти тим, хто на допомогу вже й не сподівався.

Хочеться ще раз звернутись до місцевих підприємців і небайдужих людей: ціна питання – 1500 грн. в місяць і від того стане тепліше й ситніше найвразливішим верствам населення.

Підтримайте наш проект!

Наші реквізити:

Харків ГРУ ПАТ КБ Приватбанк

МФО 351533 ЄДРПОУ 25866410

р/р № 26004052326490

Тетяна Лукінова.

Борівська РГО «Сус-пільна Служба України».

Гурток народного танцю Борівського будинку дитячої та юнацької творчості отримав подарунок від Борівської районної громадської організації “Суспільна Служба України” - хореографічний станок для занять. Діти дуже раді, але одного станка на всіх відразу не вистачає. Можливо, в Боровій знайдуться добрі люди, які виділять 1550 грн. ще на один станок і допоможуть юним артистам-танцюристам створити належні умови для тренувань. Дуже хочеться, щоб діти з задоволенням вивчали особливості української національної хореографії, розвиваючи свої таланти, пізнавали багатство культури власного народу та радували нас новими творчими номерами, щедро обдаровуючи зарядом позитиву і щирого патріотизму.

 

 

 

 

 

Переглядів: 410 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar