Головна » 2015 » Жовтень » 2 » Зустріч у Нижчому Солоному
11:17
Зустріч у Нижчому Солоному

 

Голова райдержадміністрації Віталій Кіян провів виїзний прийом громадян в селі Нижче Солоне Вищесолоненської сільської ради.

В амбулаторії загальної практики сімейної медицини жителі села зібралися, щоб поставити очільнику району актуальні запитання, звернутися за допомогою, отримати консультацію, а то й просто поспілкуватися.

Питання, яке хвилювало всіх відвідувачів - це освітлення вулиць, точніше його відсутність. Присутня на прийомі Лідія Кириченко, Вищесолоненський сільський голова, пояснила, що проект вуличного освітлення сільською радою розроблений, але для його реалізації необхідно близько 200 тис.грн. Зараз у бюджеті сільської ради таких коштів, на жаль, немає. Та за прикладом Піско-Радьківської, Підлиманської, Підвисочанської громад можна спробувати взяти участь у конкурсі проектів для отримання гранту.

Були питання у громади Нижчого Солоного і до районної газети. Приємно було чути, що люди роками передплачують районку і з нетерпінням чекають кожного нового номеру. Що-правда отримують його не по п'ятницях, як передплатники Борової, а на день чи два пізніше. З цим питанням ми звернулися до провідного інженера поштового зв'язку ЦПЗ №2 "Укрпошти" Світлани Клімаш. Світлана Павлівна пояснила, що змінити цей графік на даний момент неможливо, адже він встановлений Харківською дирекцією Укрпошти. Саме там газети фасуються і звідти розвозяться по поштових відділеннях. Через скорочення штатів не всі відділення і листоноші працюють по п'ятницях, тому саме в цей день газети до деяких своїх передплатників  потрапити не можуть.

Говорили також про децентралізацію влади та об'єднання громад, про субсидії та тарифи, про зміни у виборчому законодавстві та місцевих кандидатів. Обґрунтовані відповіді та роз'яснення були надані з усіх питань, які турбували громадян.

Оксана ДУДНИК.

Переглядів: 383 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar