Головна » 2015 » Жовтень » 2 » ШКІЛЬНИЙ ТУРИСТИЧНИЙ ЗЛІТ
11:20
ШКІЛЬНИЙ ТУРИСТИЧНИЙ ЗЛІТ

Вже традиційно  Борівською ЗОШ  №1 наприкінці вересня на природному лоні Борівщини у районі так званої Одноребрівки проводиться туристичний зліт, присвячений Всесвітньому Дню туризму. І цей рік не став виключенням.

 Туристичні змагання проводяться з метою пропаганди туризму та здорового способу життя, виховання любові та бережливого ставлення до рідного краю.

З самого ранку у кожному класі були проведені бесіди  з техніки безпеки та правил поведінки під час туристичного походу. Потім на загальній лінійці учнів ознайомили  з планом та маршрутом туристичного шляху.

Програма для 8-11 класів була досить насиченою: подолання смуги перешкод, конкурс на кращу туристичну пісню, газету, куліш...

Тепла, сонячна погода, гарний настрій дали змогу всім учасникам зльоту відпочити, позмагатись, розважитись.

І, звичайно, як і на кожних змаганнях, були визначені переможці: І місце виборола команда 11  класу; ІІ місце - у команди учнів 10 класу; ІІІ місце виборола команда  9-Б   класу.

Програма для 5-7 класів була не менш цікавою. Учні мандрували по станціях: "Рюкзак", "Туристичний бюлетень", "Ігрова", "Загадкова", "Пісенна", "Поетична", де складали вірші про красу рідного краю, дружбу.

Серед  5-7 класів І місце посів 7-А клас, ІІ місце у 5-А класу, ІІІ місце здобув 6-Б.

Змагаючись, учні підтвердили головне правило клятви туристів, яку промовили на початку  змагань: "Один - за всіх, і всі за одного!"

Під звук туристичної пісні, смакуючи польовою   кашею ми провели чудовий день ранньої осені на лоні живої природи та отримали багато яскравих і позитивних емоцій на весь довгий навчальний рік.

Учні 5-7 класів та педагог-організатор Надія Єгорівна Кашпор висловлюють щиру подяку директору Борівського будинку дитячої та юнацької творчості Бужор І.В., методисту  Щербак Л.В., культорганізатору  Карпенко Н.М та керівникам гуртків  Скляровій М.М., Кісовій Л.Л. за допомогу у проведенні свята.

Вітаємо переможців, призерів і всіх, хто взяв участь у змаганнях! Бажаємо міцного здоров'я, впевнених стартів і вагомих перемог!

Віка ШУТЬКО.

Голова учнівського самоврядування.

 

    * * *

Для туристів заспівать,

Сто вузлів перев’язать –

Рюкзаки всім одягать,

Комарів нагодувать!

Перешкода - не біда,

Чи то скеля, чи вода,

Все дізнаємось в поході,

Відпочинем на природі.

Каші з димом наварить,

Казанки до ночі мить,

Чи далеко небокрай,

Де сховавсь на мапі гай. 

Як по азимуту йти,

Де знайти слона сліди

Є рюкзак і є намет,

День без маминих котлет,

Станем рідний край любить

Та іще не раз ходить

У походи, у походи,у походи...

 

Переглядів: 1042 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar