Головна » 2015 » Жовтень » 23 » ПЕРЕДВИБОРНА СТАТИСТИКА
16:15
ПЕРЕДВИБОРНА СТАТИСТИКА

Все ближче й ближче день виборів до місцевих органів влади. Ми вирішили провести невеличке опитування серед  жителів та гостей нашого селища просто на вулицях, а також на сторінці "Трудової Слави" в соцмережах. Загалом, ми опитали більше ста осіб різного віку, статі та соціального статку.

Питань було декілька:

-           Якого числа вибори?

Більшість респондентів, за невеликим виключенням, знали що вони відбудуться 25 жовтня, але були й відповіді такі як "та ось вже скоро... мабуть", "на той місяць" або "вибори???"

-           Чи будете Ви брати участь у голосуванні?

Тут, як бачимо голоси розподілились в такому відсотковому співвідношенні:

Більш активна частина опитаних традиційно належить до старшого покоління (від 40 років).

Молодь, на жаль, не дуже цікавиться політикою і не вбачає сенсу в самому виборчому процесі, тому багато представників молодого покоління взагалі не бажають голосувати.

-           Чи вирішили Ви за кого будете голосувати?

І тут добра більшість опитаних відповіли, що вже вирішили за кого віддаватимуть голоси. Вони слідкують за діяльністю своїх кандидатів і прийдуть їх підтримати.

Що ж, як бачимо, картина не дуже обнадійлива. Але йти на вибори потрібно. І на це є декілька причин. Основною можна вважати бажання змінити своє життя на краще, не дати зробити вибір за Вас і скористатися Вашим голосом. Від кожного з нас залежить, якими будуть вулиці нашого селища, дитячі садки, клуби, дороги…  Насправді Ваш голос дуже важливий і найкращим доказом цього є активна агітація, запекла передвиборна боротьба кандидатів за ваші голоси. Тож, якщо Вам здається, що Ви нічого не вирішуєте - Ви помиляєтесь.

Уінстон Черчілль ще в середині ХХ століття сказав:  "Погану владу обирають хороші люди, які не ходять на вибори". Тож давайте врешті-решт зробимо свій вибір і оберемо хорошу владу.

Віталій КОЛЕСНІК.

Переглядів: 468 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar