Головна » 2015 » Жовтень » 23 » ПЕРЕДВИБОРЧІ ЗАЛИЦЯННЯ АБО МАГІЧНА СИЛА ВИБОРІВ
16:19
ПЕРЕДВИБОРЧІ ЗАЛИЦЯННЯ АБО МАГІЧНА СИЛА ВИБОРІВ

ОЙ ЯК ШКОДА,ЩО ВИБОРИ ТАК РІДКО …" - такий вислів можна почути все частіше і частіше. І дійсно, цьогорічні виборчі перегони не схожі на всі інші. Якщо раніше в тренді були пусті обіцянки і підкуп, то цього року перемагає технологія "добрих справ", яку політологи називають непрямим підкупом виборців.

Звичайно, в наших кандидатів є постійні підшефні, ті ж самі садочки, школи, медпункти, врешті-решт футбольні команди, якими вони опікуються постійно. І це дуже добре. Але перед виборами вони вирішили перевершити самих себе і "об'ять нєоб'ятноє".

У своїй боротьбі за електорат кандидати з усіх сил намагаються задовольнити потреби виборців і, як отой жених-залицяльник до примхливої дівчини, виконати всі забаганки. А якщо і не виконати, то наобіцяти, як завжди, любити й догоджати, і не забувати. А ще можна прикритися іменем «старшого брата», або народного депутата...

Тож місяць перед виборами виявився найпродуктивнішим місяцем у році для всієї громади району. Та що там році! Найкращим місяцем…з МИНУЛИХ ВИБОРІВ!

Силами кандидатів по району було встановлено близько двадцяти дитячих майданчиків, відремонтовано сільські ФАПи та клуби, встановлено нові вікна та двері, проведено ремонти сільських та міських доріг, заготовлено надцять кубометрів дров для опалення лікарень, клубів, бібліотек, церков, та домівок пенсіонерів.

Не злічити скільки принтерів, комп'ютерів, прасок, фарби, штукатурки, меблів, труб та іншого добра знайшли свою нову домівку у дитячих садках, школах, будинках культури та інших закладах в різних куточках нашого району.

А як святкували! Та вже не залишилося на карті хутора,  який би не відсвяткував День народження самого себе! Еееееех, добре! З піснями від відомих і не дуже артистів, з привітаннями від високих і не дуже гостей, з подарунками, пригощаннями і... напуваннями. Скільки каші й м'яса з'їли, скільки горілки випили… Вже й не полічити... Всі норми перевиконали. І все для нас, для любих виборців. А виборець слухає та їсть. І горілкою запиває…

Що сказати - молодці. Усю б цю енергію та ресурси, та щодня протягом року… Вже б краще Європи жили. Такої благодаті давно не було. Така вона, магічна сила виборів.

А взагалі, враження неоднозначне. Наче б то і добрі справи, і бажані, і довгоочікувані, і громаді потрібні… а щось не те. Це як довго за столом очікуєш на замовлене блюдо, а його приносять на день пізніше. І з'їсти хочеться, і на вигляд гарне, а присмак не той, та й запах підо-зрілий… Отут уже й думай, чи проковтнути, чи про завтрашній день подумати.

У японців є гарне правило: "Хочеш нагодувати дитину, дай їй не рибу, а вудку і покажи водоймище, де вона водиться!" Подивимося, що більше до вподоби нашим землякам: отримувати "рибу" раз на 5 років перед виборами, чи навчитися її ловити щодня і в достатній кількості. Бажаємо всім вдалого вибору!

А все ж таки шкода, що вибори так рідко…

Переглядів: 620 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 3.8/5
Всього коментарів: 1
avatar
0
1 Глаз • 20:14, 23.10.2015
Мене зацікавила попередня стаття "Передвиборна статистика" особливо "Чи знаєте ви за кого будете голосувати", особливо 80% так. Я за два дні опитувань знайшов лише двох виборців хто знав своїх кандидатів у депутати селищної ради. Так вони знали кандидатів до обласної та районних рад,а от до селищної ні, питаю а свого депутата попереднього скликання знаєте, і більшість відповідала ні...
avatar