Головна » 2015 » Жовтень » 8 » Моє село ШИЙКІВКА
13:55
Моє село ШИЙКІВКА

 

Приблизно після 1700 року, по закінченню ро-сійсько-турецької війни на території сучасного села Шийківка поселився вільний козак Роман Шийко. За героїзм в боротьбі з турками царський уряд дав йому право поселитися на вільних степових землях, там, де йому заманеться. Його землі тягнулися аж до села Підвисокого. До нього почали переселятися селяни з ближніх сіл. Тут можна було займатися риболовлею, полюванням, збиральництвом. Споконвіку село славилося трудівниками. В усі часи шийківські хлібороби працювали на землі. І сьогодні в селі люди сумлінно трудяться на полі. Приблизна дата заснування села 1770-1775 рік.

Нині Шийківка - це село, яке займає територію площею 5,8 км. кв. з населенням майже 700 осіб, чотири вулиці, школа, сільський клуб, сільськогосподарські підприємства. Село входить до складу Борівської селищної ради.

3 жовтня особливо святкова дата - вперше за всю історію існування Шийківки відзначали день села, який співпав з ювілейним для нього віком - 245-річчям з моменту утворення.

На День народження села завітали всі місцеві жителі, колишні земляки, гості із сусідніх сіл, молодь, діти - відчувався справжній настрій свята.

Шийківців привітали  зі святом  голова Борівської РДА Віталій Кіян, перший заступник голови РДА Сергій Федченко, генеральний директор СТОВ "Шийківське" Володимир Устименко та селищний голова Олександр Тертишний.

Подяки селищної ради за багаторічну сумлінну працю отримали А.І. Гомон, Г.Г. Шишкіна, М.П. Безкоровайна, В.В. Устименко, Є.В. Устименко, М.М Калюга, А.С. Устименко, Л.М. Хватова.

За значний внесок в розвиток села відзначили родину Нікітенків. Не оминули увагою і людей, які беруть активну участь у громадському житті села - А.І Вестерлі, Н.М. Сосновик, О.А. Гомон, І.А. Соколов.

 

 Ювіляри 2015 року, активісти спортивного руху, народні майстри, найменші та найстарші жителі села - це всі, кого вітали і вшановували того дня. На святі вшанували сімейну пару Михайла Івановича та Лідії Стефанівни Болох, які цього року відзначили золоте весілля.

Привітали матерів-героїнь Галину Андріївну Печену, яка виховала 6 дітей, має 10 онуків та 4 правнуки та Ніну Петрівну Бровко, яка виростила 5 дітей і має 2 онуків.

Святкової гармонії святу додавали виступи вокальних і танцювальних колективів Шийківського сільського клубу, стенди історії села, виставка робіт сільських народних умільців.

По завершенню урочистої частини святкування перейшло у масове гуляння - куліш, горілка, шашлик, вареники, святкова дискотека. І на завершення  - салют.

Організатори свята висловлюють щиру подяку спонсорам, без яких воно не відбулося б - голові Борівської селищної ради Олександру Тертишному, генеральному директору СТОВ "Шийківське" Володимиру Устименку, Олександру Гомону, Наталії Сосновик, Ігорю Соколову, Ніні Устименко і всім тим, хто не лишився байдужим і допомагав в організації та підготовці свята.

Анатолій Печений. 

Переглядів: 485 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
avatar