Головна » 2015 » Лютий » 25

До відома громадян, які переселились з тимчасово окупованої території України

      З метою  належної реалізації прав та інтересів осіб, які вимушені залишити місця проживання внаслідок  обставин, пов*язаних з проведенням  антитерористичної операції на території України наказом Міністерства юстиції України 12.06.2014 року № 919/5 внесено зміни до Правил  державної реєстрації актів цивільного стану  в Україні затверджених Міністерством юстиції України  18.10.2000 року № 52/5 ( зі змінами та доповненнями ), а саме : “ У зв”язку з неможливістю виконувати повноваження відділами державної реєстрації актів цивільного стану Автономної Республіки Крим та міста Севастополя на тимчасово окупованих територіях проведення державної реєстрації актів цивільного стану, внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання за заявами громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території України, здійснюються  відділами державної реєстрації актів цивільного стану за межами цієї території.

      За заявами громадян України, які переселились з тимчасово окупованої території України , державну реєстрацію актів цивільного стану, внесення змін до актових записів цивільного стану, їх поновлення та анулювання здійсн ... Читати далі »

Просмотров: 443 | Добавил: trudovaslava | Дата: 25.02.2015 | Комментарии (0)

Плани реформування органів юстиції

       Міністр юстиції поінформував, що після ліквідації ДРС та ДВС керівник територіального управління юстиції отримає двох нових заступників, які відповідатимуть за напрямки виконавчої та реєстраційної служби. Переведення співробітників органів юстиції до нової структури відбуватиметься за окремим порядком оцінювання діяльності, який розробляється разом із міжнародними експертами та світовими HR-компаніями.

       Міністр юстиції також зазначив, що питаннями нової кадрової політики опікуватиметься Кадрова комісія, яку очолить  заступник міністра юстиції Гія Гецадзе. Окрім того при Мін’юсті буде створений Моніторинговий центр. До роботи в цій структурі долучаться фахівці програми USAID та представники громадських антикорупційних організацій. Протягом реорганізації, яка триватиме близько 4-5 місяців, Центр надаватиме оцінку якості надання послуг органами юстиції через прозору систему - опитування громадян. При виході з органів юстиції працюватимуть мобільні групи, які будуть оцінювати якість роботи відповідних територіальних органів юстиції. Ця оцінка буде врахована при оцінюванні роботи органів юстиції.

       ... Читати далі »

Просмотров: 487 | Добавил: trudovaslava | Дата: 25.02.2015 | Комментарии (0)