Головна » 2015 » Лютий » 04

З січня нинішнього року в Україні офіційно розпочали видавати закордонні біометричні паспорти. Особливість документа в тому, що це посвідчення особи містить електронний носій даних, на якому вписано інформацію про біометричні показники власника документа з метою його ідентифікації.

Докладніше про новий документ  наш кореспондент попрохала розповісти  завідуючу Борівського РС ГУДМС України в Харківській області Юлію   Євтихієву.

- Головною ідеєю впровадження такого типу офіційних документів,- сказала вона,- є суттєве підвищення захищеності суспільства від проявів злочинності та міжнародного тероризму.

Біометричні закордонні паспорти - одна з вимог Європи та світу до України для введення безвізового режиму з ЄС. Але він ще в перспективі.

- Що собою представляє біометричний паспорт?

- Це  звичайна книжечка на 32 сторінки для  вписування  відміток про перетин кордону. Зовні біометричний закордонний паспорт буде схожим на діючий зараз: синя титульна сторінка, на якій з’явиться  міжнародна позначка біометричного документу. На внутрішній частині форзацу паспорт матиме смугу, яка зчитуватиметься спеціаль ... Читати далі »

Просмотров: 590 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.02.2015 | Комментарии (0)

АКТУАЛЬНЕ  ІНТЕРВ`Ю

НЕ ТАКІ СТРАШНІ ПОДАТКИ, ЯК ЇХ МАЛЮЮТЬ

28 грудня вже минулого року Верховна Рада ухвалила податкову реформу.  За роз’ясненнями з цього приводу ми звернулися до заступника голови Борівської районної ради, юриста за фахом Анатолія Івановича Васильєва.

- Анатолій Іванович, зараз дуже багато різного роду чуток і думок розповсюджується про нововведення в податковій сфері. Люди бояться, що держава забере в них останнє. Особливо турбують податки на нерухомість. Розкажіть, будь ласка, як саме позначаться ці зміни на житті борівчан і кому вони вдарять по кишені?

- Так, дійсно, тепер місцева влада буде запроваджувати і збирати податки на нерухоме майно. Але важливо знати, що цей закон вступить в силу лише з 1 січня 2016 року, тобто збір зазначених податків стане можливим лише в наступному році. Нерухоме майно, житлове та нежитлове,  буде оподатковуватись в розмірі до 2 %  мінімальної зарплати (24,36 грн) за 1 м2 при встановленій мінімалці 1218 грн. Сплачувати його доведеться раз на рік. Не оподатковують квартири до 60 м2 та бу ... Читати далі »

Просмотров: 533 | Добавил: trudovaslava | Дата: 04.02.2015 | Комментарии (0)