Головна » 2015 » Листопад » 9 » Учасники АТО отримають адресну допомогу
16:23
Учасники АТО отримають адресну допомогу

Учасники АТО отримають адресну допомогу в розмірі 1000 гривень

Як розповів голова ХОДА Ігор Райнін, з ініціативою виділити 2 млн. гривень з бюджету області на надання матеріальної допомоги учасникам АТО та сім'ям загиблих у ході антитерористичної операції, виступила обласна державна адміністрація.

Цю ініціативу підтримали депутати обласної ради, які під час сесії, що відбулася на минулому тижні, ухвалили відповідні зміни до Комплексної програми соціального захисту населення Харківської області на 2011- 2015 роки.

За  словами Ігоря Райніна, виплатити матеріальну допомогу учасникам АТО планували до Дня захисника України. Рішення про її виділення повинні були приймати на сесії обласної ради 8 жовтня. Сесію перенесли, але матеріальну допомогу вирішили виплатити саме з таким формулюванням. Списки тих, хто отримає допомогу, готуватимуть райдержадміністрації. Планується, що розмір адресної допомоги складе близько 1000 гривень.

Також депутати Харківської обласної ради підтримали пропозицію облдержадміністрації, згідно з якою в рамках комплексної Програми соціальної підтримки учасників АТО на 2015-2016 роки, для дітей військовослужбовців проведуть новорічні святкові заходи.

"Жодних додаткових коштів на ці цілі ми не виділяємо. Мова йде про перерозподіл тих 2 мільйонів гривень, що були спрямовані на реалізацію Програми соціальної підтримки учасників АТО. За ці кошти планували направити на відпочинок до санаторіїв Харківської області близько 600 учасників АТО. Але такої кількості бажаючих отримати санаторно-курортний відпочинок не виявилося, тому невикористані кошти, а це близько 200 тисяч гривень, ми запропонували перерозподілити та спрямувати на проведення новорічних і різдвяних свят для дітей учасників АТО", - пояснили в Департаменті соціального захисту населення ХОДА.

Новорічні святкові заходи за кошти бюджету області планують провести для близько 1000 дітей до 14 років з усіх районів Харкіщини.

Переглядів: 405 | Додав: trudovaslava | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar